Gå til innhold

distro med støtte for wlan.


Anbefalte innlegg

Jeg er en av mange nybegynner som har tenkt at "linux? Det må da være artig å prøve :D ". Gjennom hele livet har jeg surret rundt på windows-plattformer, og det er vel stort sett det jeg kan. Har lenge hatt lyst til å prøve linux, og i de siste årene har kommet mange fine og brukervennlige "nybegynner-distribusjoner".

 

Har da lastet ned Ubuntu og installert dette som dual-boot (tør ikke å fjerne winXP helt ennå). Problemet mitt er det samme som veldig mange andre (så vidt jeg kan se). Mitt wlan-kort fungerer ikke!

 

Folk snakker om ndiswrappere og alt mulig. Jeg har prøvd å følge de aller fleste fremgangsmåtene, men ikke fått mitt usb-nettverkskort til å fungere med Ubuntu. Begynner å gi opp hele greia nå.

 

Er det noen som vet om en distro som har de aller fleste wlan-driverene implementert fra start av? Slik at jeg kke er nødt til å surre rundt etter win-drivere og ndiswrappere, samt rive av meg alt av det lille håret jeg har igjen?

 

Hadde vært veldig praktisk med en distro som var "plug and play" med tanke på alt som har med drivere å gjøre. Spesielt når det gjelder nettverkskort. Kjekt med nettverkskort og nettverk om man skal finne andre drivere også da, så klart :whistle:

 

Noen som har en linux-distro-idé på hva jeg bør prøve, hvor jeg slipper å slite med drivere til mitt trådløse nettverkskort? Syntes forresten Ubuntu så veldig ryddig og grei ut, og hadde nok helt sikkert passet en nybegynner som meg helt fint. Men nå begynner jeg å gi opp...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis ikke den nyeste utgaven av Ubuntu setter opp det trådløse nettverkskortet ditt ut-av-boksen, tviler jeg på at det er så mange andre distroer som gjør det, men det er selvsagt ikke umulig. Når det er sagt, hvis du kommer med litt informasjon om maskinen din (spesielt hvilket trådløskort du har) så er det ikke umulig at det er en del personer her som kan hjelpe deg med installasjon av drivere (hvis de finnes).

Lenke til kommentar
Jeg har hvertfall Philips SNU6500 (eksernt for de som lurer...).

Så hvis noen vet noe om det så, si ifra.

8435960[/snapback]

Under Ubuntu.no sin guide for Ubuntu Edgy så finner du "Legg inn driver for Philips SNU6500". Link Har du forsøkt det?

 

Kirin2007:

Tror du får langt bedre hjelp dersom du opplyser hvilke nettverkskort du har, da kan man sjekke hvorvidt det finnes støtte for det med Linux. Forøvrig koster et fungernde USB nettverkskort 200kr på komplett - så det kunne vært et alternativ.

Endret av Govassa
Lenke til kommentar

Philips trådløst nettverkskort!?? Vis den ikke fungerer og du har søkt litt rundt spørs det vel om den har Linux-drivere i det hele tatt da og i så fall er det Ndiswrapper som nok er løsningen, siden du da kan bruke Windows-driveren.

Kan installeres via "Add/Remove programs" hvor den ligger som "Wireless Windows Drivers" eller installerer pakken "ndisgtk" via Synaptic eller vis du blåser i stoltheten og bare ønsker jobben gjort fyrer du opp terminalen og kjører "sudo apt-get install ndisgtk".

Deretter går du til System -> Administration -> Windows Wireless Drivers og legger inn Windows-driveren.

Lenke til kommentar

Har vurdert å investere i nytt kort, ja.

 

Sitter her med et "Neatgear wg111.v2"-kort. Prøvd masse forskjellige drivere nå, men det ser ikke ut til at jeg får dette her til. Har også prøvd ndiswrapper mot win-drivere, men det fungerer dårlig. Jeg får opp wlan i ubuntu, og lagt inn kryptering, ssid, etc. Men etter det så er det sporløst borte.

 

Om jeg skulle investere i et nytt kort. Finnes det noe dere vet fungerer godt med Ubuntu?

Lenke til kommentar
Jeg har hvertfall Philips SNU6500 (eksernt for de som lurer...).

Så hvis noen vet noe om det så, si ifra.

8435960[/snapback]

Under Ubuntu.no sin guide for Ubuntu Edgy så finner du "Legg inn driver for Philips SNU6500". Link Har du forsøkt det?

8436255[/snapback]

 

Den guiden ble faktisk skrevet for meg, da jeg sleit noe jævelig for en tid siden når jeg prøvde Ubuntu... Men det funket ikke da. Kan jo prøve igjen, vil det funke i den nyeste versionen av Ubuntu?

Lenke til kommentar
vil det funke i den nyeste versionen av Ubuntu?
Utifra den infoen jeg klarte å spa frem med google, så tviler jeg på at det fungerer ut-av-boksen (dvs helt av seg selv).

 

Det eneste jeg fant om Philips SNU6500 som var verdt noe:

Card: [Philips] SNU6500 Wireless USB adapter 11 b/g

 

    * usbid: 0471:1233 (and 0471:1232 ?)

    * Driver: CPWUA6D.INF and Files from CD dir Data/software/SNU6500/Driver or the latest driver from the web

    * Other: Tested on Debian Unstable and kernel 2.6.18, running fine. Sometimes after reboots the device may need to be unplugged or the pc to shutdown before it can operate properly again.

Du sier jo du allerede har prøvd ndiswrapper... du kan forøvrig sjekke om du har samme "usbid" som ovenfor med kommandoen lsusb.

Lenke til kommentar

Skjønte ikke det der med "usbid" :blush:

 

Edit:

I quoten din står det:

* Other: Tested on Debian Unstable and kernel 2.6.18, running fine. Sometimes after reboots the device may need to be unplugged or the pc to shutdown before it can operate properly again.

Betyr det at den funker ut av boksen eller?

Endret av ondskapen
Lenke til kommentar

Sannsynligvis ikke, ettersom denne informasjonen gjelder bruk av ndiswrapper på Debian GNU/Linux, og ndiswrapper er noe man må sette opp selv siden det involverer windows-drivere og den slags.

 

Men at noen har fått det til å fungere (med noen problemer) på én distro (her: Debian GNU/Linux) betyr at du også bør kunne få til tilsvarende med Ubuntu.

 

 

Som du ser i sitatet mitt ovenfor, så gjelder denne informasjonen USB-adapteren SNU6500. Men ofte finnes det ulike hardware-revisjoner av disse, og derfor har de også oppgitt den spesifikke ID-en til denne, så man kan sjekke om man har en som er helt lik. Det er denne ID-en som er oppgitt som "0471:1233", og angir produsent-ID:produkt-ID. (mao. 0471 står for Philips, og 1233 står for akkurat den versjonen av SNU6500).

 

I Linux kan du sjekke produkt-IDen på din USB-sak ved å plugge den i maskinen, åpne et terminal-vindu og skrive lsusb, så får du en liste med alle USB-enheter tilkoblet maskinen og hver enkelts ID. Har du lik ID bør du kunne forvente å få det til å virke like bra som beskrevet ovenfor. Har du en annen ID så er det ikke sikkert.

Lenke til kommentar

Og da har jeg fått det til å fungere :dribble:

 

I et "desperat forsøk" lastet jeg ned Ubuntu 7.04, brant ISO'en og installerte denne over min gamle Ubuntu-versjon. Dette fungerte faktisk, og nettverkskortet tikker og går. Skriver dette innlegget fra Ubuntu nå :thumbup:

 

Eneste problemet nå, er at den er ikke helt stabil. Det hender at den faller ut, og da er det klin umulig å få den tilbake uten å restarte maskinen. Er det noen som vet grunnen til dette?

 

Kortet mitt er da et "Netgear wg111v2". Jeg takker for all hjelp. Nå er det i gang med å lære seg linux, lamp, og alt som hører med :w00t:

 

Kanskje "Philips SNU6500"-kortet til "Ondskapen" kan ha godt av å prøve den nye Ubuntu-distroen også?

Lenke til kommentar
Hvordan skal jeg innstalere driverene fra Cd'en da?

Må jo nesten bare prøve igjen, skal jeg bruke Ubuntu 6.10 eller 7.04?

8442207[/snapback]

Jeg tror det er lurest å velge 7.04 som er nyest og har en del flere nybegynnervennlige funksjoner.

 

Du trenger å installere pakken ndisgtk som er en GUI-frontend til ndiswrapper og sannsynligvis er enklere å bruke. Jeg vet ikke om du finner dette på CD-en eller om du må laste ned fra pakkeserverne utenom. Du får prøve å legge den til med pakkebehandleren Synaptic og la den søke gjennom CD-en.

 

I tillegg trenger du Windows-driveren fra Philips som du finner her. Bare pakk ut .zip-fila til en katalog i din hjemme-katalog, inni driver-katalogen er det en .inf-fil som du trenger å bruke sammen med ndisgtk, dvs kjør ndisgtk og pek til .inf-fila.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...