Gå til innhold

Julekalender dag 20- Trenger hjelp!


Kaptein_S

Anbefalte innlegg

I dag selges det en PSU fra Thermaltake på 400W... Problemet jeg ser er at den kun leverer 11A på 12V railen?? Er ikke dette veldig lite? Tenker på å kjøpe den da jeg tror min egen PSU leverer for lite strøm. (Min er 300W og gir +20 på 3.3V, +26 på 5V og +13 på 12V)

Har et Radeon9700,512MB PC3200 RAM, samt en 120GB hd,cd-brenner,floppy og ett 10/100mbit nettverks kort...

 

Noen som vet?

 

Kaptein_S

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei

Jeg har bestilt denne PSU'en la ikke merke til den lave kapasiteten på +12V, men har dobbeltsjekket med andre nettsteder, og det viser seg at det stemmer... Bare 11A på +12V. Dette trenger vel ikke være problematisk da det i hovedsak er vifter og harddisker som benytter +12V (motorer). Dette vil ikke komme opp i 130W uansett til meg. Derimot kom jeg til å tenke på at jeg muligens kommer til å kjøpe et Radeon 9700 skjermkort, og dette tar jo hjelpestrøm, er det noen som vet vilken spenning det benytter? og hvilken effekt det drar? Jeg vet at AGP 4x benytter 1,5v og AGP 8x benytter 0,8v, men hvilken spenning går inn på kortet direkte fra PSU?

 

Edit: Siste setning

 

På forhånd takk for hjelpen...

 

[ Denne Melding var redigert av: Cueball på 2002-12-20 10:07 ]

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-12-20 13:12, skrev Chrily:

Hei!

For meg som er novise....


I hvilke tilfeller vil ikke denne PSU'en være tilstrekkelig?


 

Jeg er også en novice, men i følge linken til Hårek, bruker de mest strømkrevende prosessorene i dag nærmere 10A på 12V (sikkert peak verdier med en sikkerhetsfaktor, da ingen prosessorer er spesifisert til 120W). Dermed er altså denne "400W" PSU en fra ThermalThake optimalisert for gamle CPU'er som benytter +5V, og kan fungere dårlig på nye systemer.

 

PS: Noen som vet hvordan men får tak i karene på NetConnection? Tlf. nummeret de har oppgitt i brønnøysundregisterene er ute av bruk, og de står ikke i telefonkatalogen... Håper de ikke er noen sjarlataner...

Lenke til kommentar

Ettersom de oppgir strømstyrken PSU'en kan gi er det forsåvidt OK (kunden må selv vite hva han skal ha). Jeg viste tydligvis ikke det, og burde vel derfor snakket med selger før jeg bestillte. Problemet for meg er at jeg tenkte jeg skulle få stoppet forsendelsen (som jeg rakk å legge inn før jeg fant ut at dette ikke var noe særlig) før den havna på posten, derfor leter jeg etter et telefonnummer der Netconection kan nås (stoler ikke helt på å bare sende en mail)

Lenke til kommentar

Jeg er forsåvidt enig med deg. Når man i tilegg får vite (av Hondaen i en annen tråd her inne) at 400W effekt er maks forbruk, og ikke maks avgitt effekt, blir spesifikasjonene enda mindre imponerende.

 

Litt off topic, men:

Noen som kjenner til Q-tec strømforsyningene som Komplett selger? Har disse også lik i lasten?

Lenke til kommentar

Quote:


PS: Noen som vet hvordan men får tak i karene på NetConnection? Tlf. nummeret de har oppgitt i brønnøysundregisterene er ute av bruk, og de står ikke i telefonkatalogen... Håper de ikke er noen sjarlataner...


 

Send dem en mail. Jeg har sendt mail til Netconnection til alle døgnets tider og har alltid fått svar etter 10-20 min.

Jeg oppfatter Netconnection som en veldig seriøs webshop, men det er meg da :grin:

Lenke til kommentar

Quote:


Send dem en mail. Jeg har sendt mail til
til alle døgnets tider og har alltid fått svar etter 10-20 min.

Jeg oppfatter Netconnection som en veldig seriøs webshop, men det er meg da
:grin:


 

Det var godt å høre :smile: jeg har sent dem en mail, og jeg er foreløbig ikke bekymret for å benytte dem på et senere tidspunkt (ser de har OK priser på en del utstyr).

Lenke til kommentar

Forstår egentlig veldig lite av det som blir sagt i denne threaden, men det er jo klart dere diskuter ytelsen :smile:

 

Så, hvis jeg tenker på et system med p4, radeon 9700Pro og kraftigt hk og ram, vil denne da holde? Eller hvis jeg velger kraftig Athlon 64? Tenkte på å kjøpe Enermax sin 431W til 995 (Whisper Series), men hva er egentlig hovedforskjellene på denne og den? Siden TK sin bare koster 400 uten tilbud også liksom. Er Enermax sin verdt det? Er denne egentlig så bra sm den kanskje høres ut som?

Lenke til kommentar

Blib: Dagens tilbud fra Netconnection kan maks levere 11A på 12V.

Dersom du leser litt Her vil du se at et moderne system, som du har, gjerne krever opptill 14A på 12V ved full belastning. Ergo kan ThermalTake PSU'en bli "kortpustet" og forårsake ustabilitet. På eldre systemer (PIII, og tidligere) benyttet prosessoren 5V forsyningen fra PSU, og stilte dermed mindre krav til strømmengde fra 12V. Det er årsaken til at jeg antar at strømforsyningen som er dagens tilbud ble designet for et par år siden. Håper du ble klokere nå, det har i hvert fall jeg blitt :smile:

 

[ Denne Melding var redigert av: Cueball på 2002-12-20 15:02 ]

Lenke til kommentar

 

Litt off topic, men:

Noen som kjenner til Q-tec strømforsyningene som Komplett selger? Har disse også lik i lasten?

 

Har 450W-versjonen av Q-Tecs strømforsyning, og den fungerer utmerket. Men er du på jakt etter en stillegående strømforsyning, så velger du noe annet....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...