Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Tap av ytelse gjennom router.


Anbefalte innlegg

Hadde besøk av en servicemann som skulle sjekke linja mi i dag.Det endte med at han skiftet et kabelstrekk ute pga "gammel tørr" kabel.Har forresten Telenor.

 

Det viste seg at her var det mye å hente.Linja ble faktisk god for nesten dobling av hastigheten.Mannen sjekket hastigheten på linja først.Så sjekket vi på Hastighet.tk,og den lå godt under den hastigheten han sa jeg hadde.

 

Men så det store spørsmålet:Kan hastigheten på nettet minke mye gjennom en trådløs router? Jeg brukte kabel på 1 meter mellom router og pc på den pcen som som vi sjekket med.

 

Jeg har en gammel Topcom router(Elkjøp),som jeg aldri har hatt noe trøbbel med.Kan jeg i tilfelle få høyere ytelse med en nyere og bedre router?

 

Mannen foreslo trådløst routermodem fra telenor.Har ikke noe erfaring med det.

 

Edit:Har bestemt meg for å skifte router.Kom gjerne med forslag på router som takler onlinespilling bra,samt god signalkvalitet,da jeg har 4 pcer trådløst.

Endret av lucky666
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hvilke hastigheter er det snakk om? Om routeren er bare 11 mbit må du regne med at du får maksimum 5-6 mbit ved gode forhold. Har du testet at hastigeten med kabel er bedre enn med trådløst?

8370524[/snapback]

 

Det er denne . routeren jeg har.

 

Oppgitt hastighet på linja med ny kabel,er 9.5mbit,og min virkelige hastighet er ca 7.5mbit.

 

Før kabelen ble skiftet,var maks teoretisk hastighet satt til 9.5mbit.Med ny kabel,var linja klar for maks 15.5mbit,ble jeg fortalt.Det ble også anbefalt å legge seg godt under maks hastighet,da det ville bety trøbbel hvis stor trafikk på linja.

 

Har omtrent samme hastighet med kabel som trådløst.

Lenke til kommentar

Har selv hatt en Topcom router som gikk tregt og hang seg flere ganger. Fikk levert den tilbake til butikken. Hadde også en Jensen 10/100 router som gikk veldig tregt på nettet. Har nå en Dlink 10/100/1000 switch som av en eller annen grunn, nesten doblet hastigheten på nett. Har også brukt en Intel 10/100 router som ga vesentlig bedre hastighet en topcom og Jensen routerene.

Lenke til kommentar

Har testet flere modem, rutere og kombinert modem/ruter. Ruter både med kabel og trådløse. Har best erfaring med 3Com. Veldig stabilt, ingen problemer, har hatt den i 4...5 måneder nå!

 

3Com OfficeConnect ADSL Wireless 54 Mbps 11g Firewall Router

 

post-15463-1176421280_thumb.jpg

 

 

Finnsen

Lenke til kommentar
Jeg har sett 11b med maks 2,5Mbit og gode radioforhold.  (5M link)

Anbefaler at du oppgraderer til 11g eller 11n utstyr.  Da vil du kunne få hastigheter på 10-100Mbit avhengig av hva du kjøper.

8371155[/snapback]

 

Da må du ha ganske dårlig utstyr eventuelt forstyrrelser. Målte nettom trådløse nettet hjemme og fikk 4169.28 kbit internt. Og det gjennom 4 vegger med et forhistorisk accesspunkt fra D-Link (DWL-1000AP) og en DWL-900 i client modus.

 

Når det gjelder valg av router så har jeg selv også gode erfaringer med 3Com routere, de er stabile og raske, men har ikke så mye ekstrafunksjoner. Men det de har det fungerer helt perfekt.

Lenke til kommentar
Fikk internett fra nextgentel idag. Med deres netopia trådløs router.

Dro glatt 12mbit med kabel, med engang jeg gikk over til trådløs stoppet den på 5mbit.

Routeren skal talke 54mbit og usb trådløsen min skal takle 54mbit.

 

Så vil si at kabel er å foretrekke ;)

8372221[/snapback]

 

Er temmelig sikker på at Netopia ruteren (3357w) bare er 11b (ikke g) så da støtter den ikke stort mer enn 11Mbps? Kan jo hende det finnes utgaver med 11g støtte, men tror egentlig ikke det. Uansett stå er jo maks DSL-Sync hastighet 8128 kbps med en Netopia ruter fra NGT.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...