Gå til innhold

Ta Bachelor ved HiB og Master ved NTNU?


srbz

Anbefalte innlegg

Jeg går nå VK2 allmennfag, og sysler for tiden med å bestemme meg for hva jeg skal søke til nese år (søknadsfristen er den 15., om 5 dager). Jeg vurderer bl.a. IKT/Informatikk/Dataingeniør, og lurer på om det er mulig å ta f.eks. Dataingeniør (Bachelor i ingeniørfag) ved HiB, og så bygge på med 2-årig masterstudium i Datateknikk, og dermed få tittelen siv.ing. (slik jeg har forstått så går det an, men jeg vet ikke om jeg har forstått det riktig).

 

Videre ser jeg på det 5-årige masterprogrammet til NTNU at opptakskravene for høsten 2007 er som følger: "Fra høsten 2007 kreves karakteren 4 eller bedre i matematikk fra videregående skole (3MX eller tilsvarende) for opptak til sivilingeniørstudier ved NTNU."

Dette står ikke på Datateknikk, men det står på alle de andre programmene jeg har sjekket, og regner med det gjelder også for dette. Jeg fullfører 3FY og 3MX til sommeren, og jeg er så å si 100% sikker på å bestå begge fagene, men jeg tviler på at jeg er oppe på 4 i 3MX. Har dette noe å si dersom jeg tar Bachelor her i Bergen, og bygger på med 2 år master i Tr.heim, eller er det kun resultater fra Bachelor som gjelder som opptakskrav til 2-års master (siden jeg så å si garantert fyller kravene til Bachelor ved HiB)? Eller vil jeg måtte pynte på 3MX-karakteren for å komme inn på NTNU (evt. ta 1/2-års realfagsforkurs)?

 

Dette ligger forholdsvis langt fram i tid, og det er bare et av alternativene, men det er greit å ha orden på slikt :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ser hos NTNU at det visstnok er null problem å ta 2 års master der etter å ha tatt Bachelor ved HiB. Det står også at opptakskravet er 2.5 fra Bachelor, og jeg lurer litt på hvordan karaktersystemet virker, Slik jeg forstår det, går karakterene fra A-E, der A=1 (best) og E=5 (dårligst), og 2.5 dermed ligger midt mellom B og C. Skulle gjerne ha fått dette bekreftet/avkreftet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...