Gå til innhold

Beste flight simulator spillet?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Av hardware kan du bruke f.eks. Logitech Extreme 3D Pro, som bl.a. har rorpedalfunksjon i selve grepet (vridbart), throttle, hat switch o.s.v. Mange bruker denne til både sivile og combat flysimmer, og til den prisen er det et greit valg.

 

Vil du ha det litt mer avansert, er Saitek X52 HOTAS for 1.195,- et godt valg, men personlig ville jeg lagt på noen hundre til og heller kjøpt Saitek X52 PRO Digital (1.169,-), da styrestikka skal være fastere i denne modellen. Jeg har hatt første generasjon i denne familien, og allerede da var kvaliteten høy. Du får mye for pengene her, og du kan fint bruke et slikt sett både med sivile og combat flysimulatorer. Begge de HOTAS settene har perverst mange programmeringsmuligheter. PRO har (såvidt jeg vet) et bedre MFD (Multi Function Display), som du kan skrive egne program til. Det kan f.eks. vise weapon load, radiofrekvenser m.m. Stort sett hva som helst av informasjon som spillet kan dele med deg, kan du programmere til å vises på den store skjermen på throttlebasen.

 

Du vil etterhvert gjerne også ha "ekte" rorpedaler.. da er Saitek Pro Flight Rudder Pedals et bra valg til 1.095,-, som er en lav pris for et par solide pedaler med justerbar motstand.

 

Les omtale av X52 Pro her (på engelsk)

 

Jeg har hatt mange flysimmer før: FS 98, Falcon 4.0 (den med papirmanual, som jeg aldri klarte å lese ferdig), F/A-18, Longbow Gold, Microsoft Combat Flight Simulator, Flight Unlimitied m.fl., og jeg vil gjerne vende tilbake til det en dag. Når jeg gjør det, vil Saitek X52 PRO HOTAS settet være førstevalget, men det er selvfølgelig en prioriteringssak.

 

Må bare legge ved et par bilder av X52 PRO settet. Det er så sexy som spillutstyr i det hele tatt kan bli (med unntak av det Mech cockpit monsteret som fulgte med et begrenset antall Xbox spill en gang i tiden).

Lenke til kommentar

Med tanke på flysimulator. Det spørs hva du er ute etter. Hvis du er ute etter noe enkelt så er Microsoft Flightsimulator X sikkert et godt valg.

 

Hvis du er ute etter en mer realistisk fysikkmodell så er X-plane et bra valg. Denne simulatoren er mye mindre brukervennlig og vanskeligere å få tak i enn MS flightsimulator. Men her har du f.eks mulighet for å lage dine egne fly på en rimelig grei måte. Og du har mulighet å fly på mars og fly romferge++

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...