Gå til innhold

Spill-PC C2D og GeForce 8800GTS - maks 20K


Anbefalte innlegg

Hei folkens

 

Etter å ha finlest denne forumtråden en god stund legger jeg ut maskinen jeg har tenkt å investere i. Linken finner du her.

 

Det er snart 4 år siden jeg sist kjøpte pc, så min gamle Athlon 2800+ og ATI 9800 (non-pro) trenger å byttes ut. Denne gangen har jeg lagt mest kroner i skjerm. Det er av tre grunner:

 

1. Høy oppløsning gir mer på skjermen, noe som letter en del arbeid (hjemmekontor)

2. Den takler 1920x1200 oppløsning, noe som (kanskje) vil gi et supert bilde når jeg ser på film.

3. Jeg ser mer når jeg spiller :thumbup:

 

En del ting er allerede fastlagt. Det skal være minst C2D E6600 eller bedre (grunnet cache), og jeg skal ha 2Gb med ram (pga. virtualisering).

 

Men etter det er jeg mer usikker. Jeg har derfor en del spørsmål til dere som er på forumet mht. følgende:

 

1. Er det nok strøm til å drive maskinen (lite til ingen overklokking grunnet stabilitet)?

2. Er skjermen noe å ha? Eller vil prisene på 24 tommere synke så mye om et års tid at jeg like godt kan kjøpe en 22" mens jeg venter?

3. Hvorfor velge i975x fremfor n680i SLi? (Her er jeg veldig usikker. Stabilitet er det viktigste.)

4. Er CPUkjøleren (Noctua) god nok til å holde et lavt turtall på viftene? Og er det noe vits pga. grafikkortet?

5. Er kabinettet noe å ha? Jeg har sett storebroren i aksjon, og Silverstone lager nydelige kabinetter.

 

Mht. OS så skal jeg overbevise sjefen om at han sponser Vista til meg. Ellers blir det for det meste Suse Linux og virtualisering. Grafikkortet er kun for WoW og FlightsimX.

 

Jeg setter stor pris på alle reaksjoner.

 

På forhånd takk.

 

Ilshenar :)

Endret av ilshenar
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Håper du er klar over at du IKKE ser mer med WS skjerm på spill. den behandler vanligvis 1920 x 1200 som 1920 x 1440 og kapper av en liten bit øvers og nederst, noen spill legger til på sidene. men det hører til skjeldenhetene. Ikke at du burde la være og skaffe deg en WS, film og spill er superbt på det (har en 24" WS selv). men ville gått for GTX hvis du skal opp på 1920 x 1200

Lenke til kommentar

Det er nok strøm til å drive maskinen, har samme strømfornyng selv, og min maskin drar en dele mere strøm en opsettet du har satt opp. Cpu drar mere, har 6x disker + litt annet.

 

8800 GTS 640mb vil slite litt på 1920x1200 ihvertfall med en del eye candy på, ville anbefalt et gtx kort eller GTS kortet og en 22" skjerm.

 

I975x = Crossfire , 680i= SLI , hva som er best av disse 2 får noen andre svare på.

 

Spørsmål 3 forstod jeg ikke.

 

Ville annbefalt at du legger kr 200.- mere i kabinettet og så går for dette http://www.microplex.no/search.aspx?query=PCA16

 

Du kommer til å få noe i bedre kvalitet + mye mye bedre kabinett kjøling(du kan ha 3x120mm vifter i front på det der,hvis det er ønskelig)

Og i det kabinettet med opsettet ditt, så blir det 120mm vifter rundt det hele,så du får en stille pc :) Eneste er 80mm vifta i psu'en du har satt opp, men Hiper Type-R 580w bråker ikke noe.

 

Det finnes ikke drivere i linux til x-fi kortet du skal ha, så du kommer til å bli skuffa der.

Lenke til kommentar

Hei

 

Takk for innleggene.

 

Hmm... Det med Linux har jeg sjekket ut en del nå, og ja, ingen støtte. Så det må bli et annet kort.

 

Prisen på GTX kortene er for tiden hakket over mitt budsjett, så jeg må kanskje slå meg til ro med en 22".

 

Takk for oppklaringen rundt 975 vs. 680. Da er det bare å gå tilbake til tenkeboksen igjen...

 

Målet må jo bli å bygge den perfekte maskin ;)

 

Ilshenar

Lenke til kommentar

Men titt på kabinettet jeg annbefalte, det er lurt å gå for et bra kabinett og med akkuratt det kabinettet så blir alt meget bra :)

 

120mm vifter rundt det hele, hd'er i gummi oppheng. Det blir stille. Har PC6277B selv, som er ganske likt som det der, er litt dypere + det har 120mm i toppen av kabinettet. Og min pc er stille + kjølig.

 

Om du går for en 24" skjerm ,så betyr det ikke at du må spille i 1920x1200 :)

Så har du råd til en sånn skjerm, så er det like greit å kline til med en gang.

 

Ble litt lei meg da jeg la inn ubuntu + beryl dagen etter jeg hadde kjøpt meg x-fi kort :( no sound. + du må jobbe litt med å få igang linux med et 8800 kort :)

 

Tror heller ikke du kommer til å bli skuffet med det hovedkortet du har valgt. Det er et meget bra kort.

 

Cpu kjøleren du har valgt burde funke meget bra, Har en Tuniq Tower 120 selv som jeg kjører på 1500rpm, hører den ikke + E6600 har mindre effektbruk en en x2 4400+

Endret av miracl
Lenke til kommentar

Sjekk denne...

 

https://prisguiden.no/vis_handlevog...waggon_id=43582

 

Bytt ut prosessor og eventuellt kjøp noen harddisker til av samme type.

 

Bytt ut med det feteste skjermkortet du klarer å oppdrive.

 

Skjermer er vel et utbredt tema allerede, men samsung har noen veldig gode skjermer. Syncmaster er vel ordet.. ;)

 

Ellers er det Razer Deathadder, Saitek Eclipse og Corepad eller Steel tøymatte. Resten er ca. smak og behag.

 

 

Og så noen tanker:

Har du lyst til å bruke over to tusen på kabinett og strømforsyning? Etter å ha bygd den sjette eller syvende datamaskinen til meg selv, så er det ikke lengre like viktig å ha et fancy kabinett. Kvalitet, støy og stilrenhet er det jeg går for nå.

 

Det kabinettet som jeg har i handlevognen gir 500W, vifter, god kvalitet og gummioppheng til harddisker. Mange her sverger til Lian Li, men det kabinettet koster ja 1400 uten noe som helst annet. Du må legge på mye for å få samme funksjonalitet som det jeg anbefaler.

 

Det er også laget av aluminium, og dette er faktisk en dårlig ting når det kommer til støy. Skal datamaskinen stå i ro er det bedre med stål. Jeg tviler noe på at du drasser rundt med datamaskinen til lan en gang i uka.. :)

Lenke til kommentar

Hvorfor foreslå en maskin som det? 320mb gts kort er flott hvis man har skjerm som ikke klarer mere en 1280x1024. Cpu er jeg litt enig i,men det kommer ann på om han klokker eller ikke.

 

Kabinett/psu er viktig det og, kjøp noe bra med en gang,så har du det lenge, istede for å kjøpe noe ræl, som man må bytte ut eter kort tid.

 

Det lian li har alt! av funksjoner bortsett fra psu, så ser ikke helt hvordan det kabinettet du annbefaler er bedre og ja, har bygd pc'e i et sånt kabinett og det er ikke det beste jeg har vært borti.

 

Det at det bråker mere med et alu kabinett er så som så, kommer helt ann på opsettet.

Lenke til kommentar

Hei igjen

 

Jeg har oppdatert mitt forslag.

 

Jeg er ikke uenig i at kabinett og PSU er viktig. Mitt nåværende kabinett er et Chieftech Dragon (midi tower), som i sin tid var rangert som et veldig stort og kostbart kabinett. Har også byttet ut PSU med et Fortron 350W. Begge deler har jeg vært fornøyd med, men jeg tror det har for dårlige termiske egenskaper for mitt oppsett.

 

PSU har jeg tenkt å kjøpe eksternt. De fleste som følger med kabinettet er gode nok mht. strøm, men bråker mer enn om man kjøper et som det er lagt en del arbeid i. Innen kabinetter er det dessverre slik at man får det man betaler for (så klart ingen regel uten unntak, men dog...)

 

Når det gjelder kabinett så jeg et morsomt et på jobben forleden dag. Det var et eldre Compaq ProLiant kabinett (server) som i dimmensjoner ikke er så ulikt mange av de større miditower-kabinettene man får kjøpt i dag. Bakplata sager jeg ut fra Chieftech'en, og vips, et stort og luftig kabinett. Nå må det en del modding til, men jeg tror det er mulig å gjennomføre.

 

Tanken er å modde det på følgende måte. Gi hele kabinettet en svart glossy look (DIY), og skjære ut fire mindre sirkler midt i kabinettet. Legge inn fire gjennomsiktige bilder på en plexiglassplate. Hvert av bildene er logoen til et operativsystem. Den vanskelige delen blir å styre det hele, slik at et lys tennes bak det operativsystemet som kjører på maskina. Det må jo bare bli høy geek-faktor av slikt ;)

 

Mht. gpu og skjerm ser jeg at det lureste er å kjøre en 22". Flere grunner til det, men en ødelagt clutch på bilen må vel sies å være den reelle grunnen :( Tenker jeg går for et Samsung 226BW siden det har glossy svart kant rundt skjermflata.

 

Masse vifter på lav hastighet (4x120mm nexus/mist), og kjølinga skal være tatt hånd om.

 

Mitt spørsmål til dere, og det hører sikkert ikke til her, men jeg fyrer likevel av. Finnes det kabinetter som har en slik styring av lys? (Eller eksterne enheter).

 

Ha en fortsatt fin aften.

 

Ilshenar

Lenke til kommentar

Nå kommer du til å bli limmitert av gfx kortet du har satt opp med tanke på at skjermen kjører 1680x1050 native. Går jo ann å spille spill i 1280x1024 på den, men blir ikke så nice bare. Men det er jo opp til deg :)

 

ProLiant kabinetter er greie nok det, du må nok modde alle skruefestene også så du får festet hk.

Lenke til kommentar
Synest du bare skal kjøpe eit fint Lian Li kabinett.... Men det er meg..

Litt mer praktisk det.

8275166[/snapback]

 

 

Takk for mange gode råd. Jeg har tenkt en god del på dette med kabinett, undersøkt mye og kommet frem til at jeg vil lage mitt eget. Jeg har fått tak på en Compaq ProLiant ML350 (server). Det kabinettet er ikke så langt unna Silverstone Termijn 9 i størrelse, dvs. langt og lavt, har mengder av plass og gode termiske egenskaper.

 

Det skal som sagt modifiseres mye. Jeg tenkte å lakke det koks-grått (glossy look), bytte om en del plassering inne i kabinettet (PSU og HK), og legge til et par nifty detaljer. Så snart jeg har fått i gang en Worklog skal jeg legge den ut under case-modding delen av forumet.

 

Jeg er klar over at det er mye arbeid, men etter å ha bygget maskiner i mange år med "ferdigkabinett" tenker jeg at tiden er inne for å lage min egen kasse, med mitt eget personlige preg. Ikke for å dra på lan, men rett og slett fordi det er moro å mekke :)

 

Innmaten og skjerm blir som følger.

 

En fin påske til dere alle sammen.

 

Ilshenar

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...