Gå til innhold

Hjemmeserver kan bli forsinket


Anbefalte innlegg

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
Noe sånt. Det er jo lørdag i dag? ;). Også noe av poenget mitt er at ofte er det mye bedre å lære seg Linux og terminal til server, så kan man bruke en gammel maskin til filserver, Apache, PHP og MySQL. Fint for miljøet er det også.  :thumbup:

 

Trenger ikke linux til det :-)

 

Jeg kjører Win200Pro med Apache, Mysql, PHP, og Perl + gratis FTP server software. Dette kjører på en gammel PIII-600 Mhz og fjernstyres via VNC.

 

Denne kan brukes til det meste en hjemmebruker ønsker seg + masse mer, og funker bra på gamle maskiner (fra 256 MB RAM og oppover). Fordelen er at den er like enkel å administrere som din egen PC, uten å måtte lære seg et nytt OS eller komandospråk, samt at "de fleste" har vel en gammel win2000 lisens liggende.

8239124[/snapback]

Godt mulig du kan kjøre apache, php og mysql på win2k, men å administrere det over vnc?! - Det gjør du bare ikke på en seriøs webserver. Tenk deg hvor mye båndbredde du stjeler mens du konfigurerer serveren da. :S

 

Windows egner seg rett og slett ikke til serverOS.

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
Grunn nummer 1 til at man skal velge WHS er at da slipper man å lære seg linux. ;)

 

 

Hvis du er *nix ekspert allerede eller har veldig lyst til å lære deg et nytt OS, for all del, bruk linux. Men jeg tror det er *mange* fler som er litt over snittet avanserte windows brukere og som godt kunne tenke seg en hjemmeserver uten å bli ekspert på et hittil ukjent OS.

 

 

Jeg setter pris på den enkeltheten windows GUIet gir deg og er glad for at jeg for eksempel kan sjekke settinger på nettverkskort ved et høyreklikk og ikke trenger å vite nøyaktig hvilken syntax den distroen jeg har foran meg for øyeblikket bruker.

8239220[/snapback]

1. Det er mange veldig gode grunner til å bruke linux og til å lære det.

2. Man trenger langt i fra å bli noen ekspert for å sette opp en linux-server. Det er faktisk enklere å installere og å konfigurere server-programmer enn i windows. Bare se den stadig skiftende Microsoft IIS-GUIen... Lært v5.0, så finner du plutselig ikke igjen noe i versjon 5.1

3. Som om gui-metodene, "syntaksene" eller programmene forandrer seg vesentlig fra distro til distro.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Godt mulig du kan kjøre apache, php og mysql på win2k, men å administrere det over vnc?! - Det gjør du bare ikke på en seriøs webserver. Tenk deg hvor mye båndbredde du stjeler mens du konfigurerer serveren da. :S

Har du tenkt på sikkerhetsaspektet her? Gratisversjonen av VNC sender passordene ukryptert over nettet. Skal man bruke VNC samtidig som man tenker sikkerhet, må man f.eks. kjøre en VNC-sesjon gjennom en SSH-tunnel, eller å først koble til med en kryptert VPN-forbindelse til serveren. Å kjøre gratis-VNC åpent over internet er rett og slett et tegn på inkompetanse og grov uaktsomhet. Beklager hvis jeg tråkker noen på tærne med denne uttalelsen, men det er faktisk tilfellet.

Endret av stigfjel
Lenke til kommentar
Kostnadsaspektet bør vel folk få ta stilling til selv. Og når *nix-systemene glimrer med sitt fravær på de stedene der Joe Sixpack kjøper datautstyr, da bør det ikke overraske noen at Joe ikke ender opp med *nix. Like it or not.

8240870[/snapback]

Så kan man jo diskutere hvorfor *NIX-systemene "glimrer med sitt fravær". For det er mer enn en grunn til dette. Bare dette er et stort emne man kan diskutere svært lenge.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Her var det mange dårlige argumenter for å sette opp en linux hjemmeserver.

 

Missforstå meg rett, linux er best på professjonelle webservere, jeg har selv flere dedikerte bokser som står i Alfabygget og kjører Debian, Apache, MySql cluster, osv...

 

MEN Linux som hjemmeserver?? snakk om å lure folk til å kaste bort tiden sin.

 

Eneste grunnen til å bruke Linux som hjemmeserver er hvis man selv er vant med å arbeide i Linux.

 

Som flere har forsøkt å nevne tidligere i tråden, så tar det tid å lære seg linux, det er IKKE gjort på en kveld slik enkelte antyder. Alle kan lese seg til hvordan de setter opp en linux boks mens man setter den opp, men når man ikke jobber regelmessig i linux så glemmer man ting veldig fort, og da er det ikke veldig effektivt å måtte søke opp dokumentasjon hver gang man vil inn å gjøre en endring.

 

Grunnen til at jeg nevner muligheten med win2000 som hjemmeserver, er rett og slett fordi det er ganske mange som har en eldre PC med nettop win2000 installert, så da er det bare å fyre den opp aktivere fil-deling og dele ut mapper, så har man plutselig en fil og print -server. Enkelt og gratis.

 

At sikkerheten teoretisk sett er bedre i linux er greit nok, men hvem i all verden gidder å bruke tid og ressurser på få tilgang til dine bilder fra noen trøtte bursdager, noen piratkopierte filmer, musikk og litt porno?

 

Ang, VNC så kjører man jo ikke den over internett når man administrerer en server på lokalnettet! Dessuten så er portene som VNC kjører på over nett, stengt i router.

 

Og ang båndbreddebruk: Javel? for det første kjører jeg admin via gigiabit LAN, og hvis jeg en vakker dag skulle våge meg til å åpne VNC portene i routeren noen minutter, for å administrere serveren eksternt, så blir det vel krise da om jeg bruker 20% av linjekapasiteteten de 5 minuttene jeg er inne på serveren en gang hver annen uke?? For min hjemmeside må jo ha minst 50 samtidige besøkende døgnet rundt... tror ikke det!

Endret av 356speedster
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...