Gå til innhold

Div. spm rundt Ny PC. Intel vs. AMD etc. 10-15k


Anbefalte innlegg

Ja.. da har jeg kommet for å plage dere med spm.

Min nåværende PC:

Gigabyte GA-K8NNXP,

AMD 64 3200+,

1gb pc3200 corsair RAM,

GeForce 7800GS

etc.

 

Føler at den begynner å slite litt.. Den drar WoW og annet greit, lagget meg gjennom Oblivion osv. Den er jo 3,5 år gammel eller.no slikt. Oppdaterte skjermkortet i fjor for at den skulle overleve litt lengre men nå begynner jeg å kjenne at det frister med et nytt beist.

 

Jeg trenger en pc til hovedsaklig gaming. Men gjerne en som kan gjøre bra fraps (o.l) opptak og redigering.Min nåværene har ikke nok minne for at det skal bli noe annet enn en lagfest.

Jeg ønsker å beholde min gamle som en komplett pc da hvis jeg skulle oppgradere måtte ha byttet ut nesten alt pga socket problemer osv. Da synes jeg likegreit at bruksverdien av den er mer verdt enn det lille jeg sparer..

Det vil si at jeg trenger egentlig alt. Bortsett fra høytalere, det har jeg.

 

 

 

Så nå begynner spørsmålene.

Jeg har tenkt til å kjøpe denne pc'n en gang mellom nå og sommeren.

Hva gir mest for pengene i dag? Intel eller AMD? Jeg har selv vært en svoren AMD fanboi i de siste årene ehlt siden jeg følte meg misfornøyd med en pentium II pc (husker ikke hva som var galt men..gammel vane vond å vende)

De fleste steder jeg har lest anbefaller nå for tiden Intel.

Hva mener du? Hvorfor?

 

CPU har jo ikke så mye å si lenger på hvor godt en pc kjører spill, hovedbelastningen ligger vel på minnet og skjermkortet. Men hvor kraftig CPU bør man ha synes du? Etter hvor mange Ghz blir det videre bortkastet?

Jeg er fullt klar over at pc'r ikke varer alt for lenge. Men jeg vil jo gjerne at den skal vare så lenge som mulig med oppgradering etterhvert. Og da er det vel mer vanlig å oppgradere alt annet enn cpu som regel.

Skal jeg gå for AMD har jeg sett at det er f.eks i sjiktet AMD Athlon 64 X2 5200-5400 at prisen er forholdsvis grei. Men så hopper endel på 5600 og videre?

 

Har bygget de siste 3 pc'r selv. Er det fortsatt like mye å spare på det? Si f.eks Dell sine XPS pc'r, diverse pakketilbud fra komplett/netshop osv. Dell ser ut til å ha noen gode deals, men så fort man skal begynne å konfigurere så hopper det opp i pris ganske mye. Jeg er usikker på om garantien går ut hvis man gjør endringer i pc'n selv. Men det er kjekt å vite at går ting galt er de der dagen etterpå og fikser på stedet. (selv om jeg ikke har hatt så mye problemer med pc.)

Det virker som selskapene har blitt flinkere til å tilby gamere greie pc'r til en ålreit pris med tanke på alt ekstra. Men hva synes du? Fortsatt bygge pc selv eller sette bort jobben til en grei pakkepris?

 

Kabinett. Nåværende er et tower, og jeg må si at jeg liker at det er greit plass til å legge til noen hardisker osv annet. Og jeg liker at det ser litt kult ut. Casemodding er ikke noe jeg er god på sjøl for å si det sånn. At et tower tar plass er ikke noe problem for meg. Kabinettet må gjerne ha litt ekstra vifter/styring installert fra før. Tar ikke sjansen på å gå løs på skjæring osv. selv.

 

Minne: Minimum 2GB, helst 4GB kanskje. Eller hvertfall slik at jeg har mulighet til å oppgradere til 4gb noe senere. Har likt Corsair sin RAM. Men hvor mye har merket å si synes du?

 

Skjermkort: ikke AGP vaffal :p

Jeg har lest at så lenge man kun kjører en skjerm er det bortkastet med mer enn 320MB minne på kortet. Men hvor langt frem i tid er det gjeldende tror du?

Synes du det er mest smart å kjøpe 2 middels skjermkort for å kjøre SLI eller ett bra og kjøpe ett til senere når man har råd/gått ned i pris. (eller er det verdt det å slå til på 2 gode skjermkort med en gang?) Og igjen her, det er så mange forskjellige selskaper som selger kort med de samme chips. Hvor mye synes du merket på skjermkortet har å si, og hva liker du best? Og det er Dx10 man bør gå for nå med tanke på fremtiden?

 

Lagring: En liten raptor for OS tenker jeg, og 320-500gb el.no i tillegg (med mulighet til å fylle på selvfølgelig). Raid har jeg ingen erfaring med å sette opp selv.

 

Optiske Disker: 1-2 greie Dvd brennere holder vel i massevis

 

Hovedkort: Vel det er ikke vits med masse fancy hvis limet ikke holder det bra nok sammen. med andre ord. Er greit med et godt kvalitets HK.

Jeg vil ikke gå i fella med gammel socket, agp/pci-e etc en gang til. Nøkkelordet her er vel oppgraderings vennlig. At den tar 4gb minne, greit med harddisker osv.

 

Lydkort: Har for tiden et Audigy 2 ZS kort i denne, Om det fortsatt holder koken til mitt Logitech Z-5500 høyttaler sett så kanskje jeg bare kan flytte over denne. Og kjøre gamle pc på enten HK integrerte eller kjøpe et billig ett til den.

Eller burde jeg kjøpe ett nytt lydkort også?

 

PSU: Vel den må jo være kraftig nok til å kjøre alt sammen, samt tåle litt flere disker osv i årene fremover, slitasje osv. Vurderer en modulær da jeg alltid føler at jeg får feil kabler til mitt forbruk. Men er disse fortsatt ganske dyre? Kjøpte for noen uker siden en Hiper 580W da min gamle F/S 350W tok kvelden da elektrikeren i leiligheten ved siden av koblet ut strømmen. Den var fra før ganske sliten så følte at jeg måtte trå til litt. Hadde tenkt å begrense meg til 500w ca men de jeg ville ha var det tomt for lager på. Så jeg gikk for dyrere for å få pc'n opp å gå igjen raskere. Er denne 580W nok å flytte til ny pc eller burde jeg gå for kraftigere hvis jeg skal ha til SLI og alt annet jeg nevner? (og da heller prøve å begrense meg å bestille en 400-500w eller så til den nåværende pc'n.)

 

Skjerm: Vurderer å kjøpe denne på Elkjøp da det er en av de få data tingene sammen med høytalere/mus/tastatur som de pleier å ha et greit utvalg på. Siden jeg får alt til innkjøps pris der kan man spare litt overalt. Men gjerne komme med forslag til hvilke merker/typer som gir mest for pengene i dag. Eller om det er et pakketilbud du vil anbefalle som har skjerm i seg.

 

Diverse: Annet du synes jeg bør ha med.. Boxed CPU vifte pleier som regel ikke å være allverdens. Men da jeg aldri har klokket før og ikke helt vet om jeg tør det uten å kjenne fler rundt meg med kjennskap til det er det kanskje begrenset med hvor mye kjøling jeg trenger?

Noe du mener jeg har glemt?

 

 

 

Spill jeg planlegger å spille: Age of Conan, Spore, BF 2142, C&C3 osv osv. Altså mye nye spill online og offline som ser nydelige ut og krever sitt fra maskinen.

 

Siste ord. Jeg har en tendens til å betale mer for ting enn jeg egentlig behøver. Har jeg valget mellom 2 (eller fler) går jeg som oftest for den dyreste av de fordi den ser bedre ut/er kraftigere osv. Selv om det kanskje er bortkastet. Så dere må gjerne hjelpe meg å begrense meg selv. Litt derfor jeg har laget denne tråden også. Hjelpe meg å forville meg gjennom denne jungelen. Er klar over at jeg har skrevet ganske mye, men jeg lurer på ganske mye. Og jeg håper at hvertfall noen har tid til å lese gjennom og gi meg noen vettuge svar. Vil sette svært mye pris på det.

 

Og når vi snakker om pris. 10-15k er bare en ledesnor. Sannsynligvis ender jeg opp på nærmere 15 enn 10. Kanskje høyere også med videre oppgraderinger 2-12 måneder senere. men det var dette med å prøve å begrense meg til hva som er verdt det. Bedre å kjøpe ny igjen om 2.5-3år enn å slite på en dyrere pc i 3-4+ år. Hva synes du man bør gi for en grov gamer pc i dag?

 

Takk igjen for at du titter, og om du trenger noe mer informasjon fra meg bare spør så skal jeg gi deg et svar så raskt som mulig.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja det er en av mine laster. Jeg skriver altfor mye. Mye mer enn det som behøves.

 

 

Skal prøve å korte ned med kun spm under:

 

Intel vs. AMD, hva gir mest for pengene? (tidsperspektiv mellom nå og sommer)

07 krigen mellom intel/amd begynner jo snart så mye kommer framover. Men hvor kraftig CPU synes du man trenger i dag? I forhold til kostnad.

 

Mange sider som komplett/netshop/dell ser ut til å ha ålreite pakkepriser. Men er det fortsatt bedre å bygge selv synes du?

 

Hvor mye har merket å si på RAM? (har brukt Corsair tidligere selv og liker de godt)

 

Skjermkort: 2 middels for SLI. eller 1 veldig bra nå og så kjøpe et tilsvarende noen måneder senere for SLI? Eller kjøpe 2 bra med en gang. Vil kjøre alle nye spill på høy instilling.

Hvor mye har merket på skjermkortet å si? mange selskaper lager kort på samme chips. (tenker ikke radeon/nvidia her. Men Powercolor/pointofview/club3d osv.) Hvilke selskaper anbefaller du?

 

Hovedkort: Er vel greit å investere litt i HK slik at det tåler oppgraderinger i årene fremover. Men hvor mye bør han legge i?

 

PSU: Hvor mye W bør man ha for ny pc i dag med sli og endel vifter samt 2-6 disker? Og er Modulær fortsatt dyrt synes du?

 

Skjerm: gode 19" (eller større) i dag/måneder fremover..

 

 

Håper forkortningen gjør det enklere for deg og gi meg noen svar. Men har du tid så kikk gjerne på hovedposten. Da får du kanskje også litt mer inntrykk for hva jeg er ute etter. Takk for svar :)

Lenke til kommentar

CPU: kjøp e6600 du. det er en suveren prosessor atm. den reduseres også i pris engang i april.

Laveste pris: 2500

 

RAM: 2 GB er nok, men er du av den hardcore gutten som liker å skryte av beistet ditt, så går du for 4. Da ser jeg helst at du kjøper 2 2GB DDR2-667mhz PC 5300 pakker. identiske.

Laveste pris: 2000

 

GPU: Kjøp nVidia sitt 8800 GTS/640MB. middels SLI funker ikke når dx10 kommer.

Laveste pris: 3500

 

HK: kjøp et sikkert, stort hovedkort som "tåler" alt.

Laveste pris: 1300

 

HD: en Raptor 60GB til OS og en 500GB til spill, musikk o.l...

Laveste pris: 1600

 

STRØM: Over 550 Watt holder.

Laveste pris: 1500

 

SKJERM: Over 20". Fordi et 8800 ville være bortkastet hvis du ikke skal kjøre på høyeste oppløsning. Helst under 12 ms responstid.

Laveste pris: 2200

 

I tillegg ville jeg kjøpt en CPU kjøler a-la Zalman. koster 500 ekstra.

 

Dette kommer på ca. 15 000 kroner.

Enjoy hardcore-spilling :thumbup:

Endret av Christeff
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132
CPU: kjøp e6600 du. det er en suveren prosessor atm. den reduseres også i pris engang i april.

Laveste pris: 2500

 

RAM: 2 GB er nok, men er du av den hardcore gutten som liker å skryte av beistet ditt, så går du for 4. Da ser jeg helst at du kjøper 2 2GB DDR2-667mhz PC 5300 pakker. identiske.

Laveste pris: 2000

 

GPU: Kjøp nVidia sitt 8800 GTS/640MB. middels SLI funker ikke når dx10 kommer.

Laveste pris: 3500

 

HK: kjøp et sikkert, stort hovedkort som "tåler" alt.

Laveste pris: 1300

 

HD: en Raptor 60GB til OS og en 500GB til spill, musikk o.l...

Laveste pris: 1600

 

STRØM: Over 550 Watt holder.Laveste pris: 1500

 

SKJERM: Over 20". Fordi et 8800 ville være bortkastet hvis du ikke skal kjøre på høyeste oppløsning. Helst under 12 ms responstid.

Laveste pris: 2200

 

I tillegg ville jeg kjøpt en CPU kjøler a-la Zalman. koster 500 ekstra.

 

Dette kommer på ca. 15 000 kroner.

Enjoy hardcore-spilling  :thumbup:

8219379[/snapback]

 

ok, da kommer jeg med rettelser til det oppsettet...

 

CPU: her kan jeg ikke klage på noe, men vent til etter påske, da skal den falle drastisk i pris (hørte noe om at den skulle havne på prisnivået som e6400 er på nå, noen som kan bekrefte det?)

 

RAM: gå for 2gb pc6400 ram, 4gb er ikke nødvendig nå, du må dessuten ha 64bit os for og kunne utnytte mer enn 3gb ram

 

GPU: Ser bra ut, men hvis du skal ha 20" lcd elns så kan et 8800gts 320mb drive det helt fint, 8800gts klarer feks bf2 veldig bra i 1600x1200 med 4xAA og 16xAF

(se testen her på hw.no for bekreftelse)

 

HK: den beskrivelsen var god igrunn ;) ville sett på et hovedkort basert på 680i chipsetet , som er det beste SLI chipsetet per dags dato. Her ville jeg sett på det billigst asus kortet i prisguiden, det skal være et godt kort.

 

HDD: her vil jeg klage på to ting:

 

1, raptor er oppskrytt, du tjener kanskje et par sekunder, men det er ikke verdt det.

 

2, lykke til med å finne en raptor på 60gb, det eksisterer simpelheten ikke.

 

Her ville jeg gått for 2x 500gb, eventuelt satt de i raid 0 for og få bedre ytelse.

 

PSU: her går du for en mist 500w, det skal drive det systemet ovenfor uten problemer (har selv en i posten akkurat nå, på vei mot meg...)

 

SKJERM: her er jeg enig, over 20" lcd må til, vil tippe en 22" ville være en fin match sammen med at 8800gts, men ms er ikke så viktig, ville prioritert fargegjengivelsen fremfor lav ms, for et kjent faktum er at de råeste "spill-skjermene" med lav ms har dårlig fargegjengivelse, men jeg ville sett på en med god farge og rundt 16ms...

 

 

(@Christeff: jeg vil på ingen måte prøve og fremstille oppsettet ditt som dårlig, men jeg måtte bare rette på det :) )

Lenke til kommentar

Takker for tilbakemeldinger. Er fortsatt litt i tvil om Intel siden jeg har vært AMD fan i de siste årene.

 

noen chipset å anbefalle for amd hk?

 

Men hva mener dere om forskjellige merker på de samme kortene? Some club3d, pointofview, leadtek, gainward osv.. (dette gjelder forsåvidt til en viss grad på HK også.. og litt RAM selv om det er annerledes igjen.)

 

Er det egentlig noe forskjell på de bortsett fra hva de bundler med og litt på utseendet? Men ytelses/kvalitetsmessig?

 

 

 

Ja ,..mulig raptor er oppskrytt.. men jeg vil likevel gjerne ha en egen fysisk disk for OS.. kan jo seff kjøpre en gammel 40-80gb for 3-350kr .. men disse er jo litt utdaterte .. I forhold til seagate f.eks. 80gb disken er .7 mens de nyeste diskene er .10 .. jeg vet ikke hvor mye dette har å si i forhold til ytelse på OS disk men..

 

 

Strøm: laveste pris for 550w+ er 1500? mente du 500?

 

 

Skjerm: Er det noen måte jeg kan finne ut fargegjengivelse osv uten å faktisk se de fysisk i butikken?

 

 

Minne: over 3gb krever 64bit os.. men er det noen baksider til det å kjøre 64bit os da?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132
Takker for tilbakemeldinger. Er fortsatt litt i tvil om Intel siden jeg har vært AMD fan i de siste årene.

 

noen chipset å anbefalle for amd hk?

 

Men hva mener dere om forskjellige merker på de samme kortene? Some club3d, pointofview, leadtek, gainward osv..  (dette gjelder forsåvidt til en viss grad på HK også.. og litt RAM selv om det er annerledes igjen.)

 

Er det egentlig noe forskjell på de bortsett fra hva de bundler med og litt på utseendet?  Men ytelses/kvalitetsmessig?

 

 

Ja ,..mulig raptor er oppskrytt.. men jeg vil likevel gjerne ha en egen fysisk disk for OS.. kan jo seff kjøpre en gammel 40-80gb for 3-350kr .. men disse er jo litt utdaterte .. I forhold til seagate f.eks. 80gb disken er .7 mens de nyeste diskene er .10 .. jeg vet ikke hvor mye dette har å si i forhold til ytelse på OS disk men..

 

 

Strøm: laveste pris for 550w+ er 1500? mente .du 500?

 

 

Skjerm: Er det noen måte jeg kan finne ut fargegjengivelse osv uten å faktisk se de fysisk i butikken?

 

 

Minne: over 3gb krever 64bit os.. men er det noen baksider til det å kjøre 64bit os da?

8223221[/snapback]

 

 

AMD vs. INTEL: Per i dag har intel best ytelse i form av sine core 2 duo prosessorer, men en god am2 prosessor kan hamle opp med selv de kraftigste core 2 duo.

( i motstetnig til hva enkelte her tror: core 2 duo er lysår foran alt annet, og ikke noe kan hamle opp med selv de svakeste C2D cpuene...)

Men personlig ville jeg gått for intel hvis jeg skulle kjøpt pc i dag.

(Jeg er selv amd fan...)

 

CHIPSET: personlig har jeg gode erfaringer med 590 SLI chipsetet fra nvidia til amd, men jeg har liten erfaring med am2, annet at jeg bygde sammen en kamerats pc for et par uker tilbake ;)

 

GPU: innenfor de forskjellige merkene av feks 8800gts så er det liten forskjell, ofte er forskjellen kun klistremerket på kjøleren og bundelen, noen ganger så er det også en høyre klokk på noen av kortene, men den klokken er så lav at det er noe du klarer selv uten større problemer, noen ganger er også kjøleren byttet ut med en bedre, og først da mener jeg det kan være verdt og se på en annen modell enn den aller billigste, hvis kjølerene er like, så er saken enkel: velg den billigste du kommer over.

Det er sjeldent noen kvalitetsforskjell siden alle merkene ofte bruker referansekjøleren og referansedesignen på PCBen.

 

HDD: kan godt forstå at du vil ha OS på en egen disk, men jeg ville heller hatt 2x500gb i raid0 og med en egen partisjon til OS.

 

STRØM: tror han mente 500,-, siden 1500,- for 550w hørtes litt i overkant ut ;)

 

32bit vs. 64bit: du har jo selvsagt fordelen med at du kan bruke 3gb+ ved 64bit OS, men hvis du vurderer dette så må jeg gi deg et tips: sjekk at en kan få 64bit drivere til alt som trenger drivere i pcen, for en kan ikke bruke 32bit drivere ved 64bit.

Har også hørt om folk som har problemer med og noen programmer ved 64bit...

Lenke til kommentar
Angående harddisker: Du kan kjøre 2x 7200RPM harddisker i RAID 0, så får du både kjappere enn en Raptor, samtidig som mer lagringsplass enn du får for pengene på raptoren.

8223652[/snapback]

 

 

Vel.. hva må til for å sette opp raid0? hva må jeg fysisk gjøre? (bortsett fra å ha 2 like disker) .. og er det mulig og kjøre 2 500disker i raid0 og så fylle på med en 500gb til senere om det skulle bli nødvendig? eller må jeg da kjøpe 2 like til pga raid0?

 

 

Og mens vi er inne på det.. hvor teoretisk vanskelig er det egentlig å klokke? har prøvd å lese litt på guider.. men føler meg passe clueless..

Lenke til kommentar
Her er en test med alle prosessorer fra E6400 og 4400+ og oppover.

 

http://www.techreport.com/reviews/2007q1/cpus/index.x?pg=1

8224513[/snapback]

 

 

Etter å ha lest gjennom den testen.. så.. ok..ja.. kanskje jeg skal gå for intel sin E6600 alikevel.. Hvis ting ikke endrer seg drastisk på markedet fra nå til når jeg kjøper maskinen (kan være noen uker eller en gang nærmere sommeren. Må se litt på finansene, ferie/skatte penger ville ikke skadet siden jeg sannsynligvis skal flytte snart også..)

Og muligens prøve å lære meg litt grunnleggende klokking osv..

Lenke til kommentar

Ok.. Da har jeg lekt og kikket litt i prisguiden.

 

har så langt kommet fram til dette oppsettet:

Vår 2007 Gaming PC

 

 

Største problemet angående valg for meg går nå på skjerm.

For øyeblikket vurderer jeg vel disse:

 

Asus MW221U

Samsung Syncmaster 226BW

Samsung SyncMaster 225BW

LG L226WT-SF

Acer AL2216Wsd

 

Noen anbefallinger? eller har du en annen favoritt i samme prisklasse?

 

Har heller ikke valgt kabinett enda.. Da det er så altfor mye å velge mellom. Om jeg ikke bestiller en fancy en fra microplex avventer jeg vel muligens å se hva den butikken jeg velger å bestille (mest) fra har å tilby.

Jeg liker sånn fjortis kabinett jeg. Ikke altfor utspjåket.. men vindu, litt lys osv. Gjerne ha endel vifter allerede installert/vifestyring. (Men mitt nåværende kabinett.. et TT hadde vifter som løsnet litt og da bråkte ekstremt mye et par måneder etter kjøp. Koblet de da bare ut.)

 

Men har du et/flere kabinett å anbefalle? Har likt Big Tower egentlig pga plassen/friheten det gir. Men virker som mange er negative til det? Så jeg kan vurdere Midi Tower også. (USB o.l i front er heller ikke å forakte, men ikke must.)

 

Har heller ikke plukket ut mus da jeg ikke har funnet en spesiell jeg liker enda. Liker trådløs, helst optisk/laser. Og den må være stor i størrelse. Føler at mange mus blir altfor små i mine hender. Må vel ta en tur på elkjøp og prøve det de har utstillt.

 

 

Men da.. 15.5k .. Og jeg mangler 2.5-3.2k til skjerm, 0.6-1.2k Kabinett, 0.4-0.7k mus. Potensielt opp mot 20k. Blir nesten litt vel dyrt. Og da "bare" med 2gb ram.

Jeg må nok prøve å moderer meg litt, evt vente litt på at ting går noe ned i pris. Jeg vet ikke helt.

Lenke til kommentar

Mht RAID 0 ville jeg tenkt meg om, du får riktignok mye lagringsplass, men ryker en av diskene, så ryker alt. Noe annet man bør tenke på er hvorvidt man har samme RAID kontroller i evigheter, selv fikk jeg problem med å ta med meg ett RAID 0 sett da jeg oppgraderte HK(hadde integrert RAID kontroller), løsningen var å kjøpe en separat kontroller basert på samme chip som var integrert i det gamle HKet. Jeg stiller ikke spørsmålstegn ved tanken bak RAID 0 og at det er en rask løsning, men det er reele praktiske problemer forbundet med det. Skal du bruke 500GBene til lagring, kjør dem uten raid, det er tryggest og skulle en av dem konke, ja, så mister du ikke alt. Backup er sef en god ide, men det er også praktiske problemer med å ta backup av 1 TB :)

 

Jeg ville som du selv foreslå å bruke en WD raptor til systemdisk dersom du mener/tror at det vil gi deg en stor ytelsesboost med kjappere systemdisk.

 

Det var nå min tanke rundt denne problematikken, vet hvertfall at jeg kommer til å tenke meg om 2-3 ganger før jeg kjører med ett RAID oppsett igjen.

Lenke til kommentar
Det jeg mener at du kan kjøre på RAID 0 oppsettet er Windows'en og spill, du må ikke finne på å legge dokumenter, bilder o.l. på et RAID 0 oppsett...

8227562[/snapback]

Enig, men da er 2x500 totalt unyttig, man trenger ikke 1TB for windows og noen spill. Da har han mer igjen for å kjøpe 2 raptorer på 70 GB til samme pris og kjøre disse i RAID 0.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...