Gå til innhold

HJELP! Erstatning for Panasonic PTAE500E


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Denne projektoren forsvinner nå fra kinoen min, og må dermed erstattes.

 

Spesifikasjoner på dagens projektor - jeg er ikke villig til å fire på disse.

LCD, 850 Ansi Lumen, Kontrast 1300:1, 1280x720 (16:9)

 

Brukes i dag til PS2, DVD, PC (TV-ut) og en sjelden gang TV.

 

Jeg er er villig til å bytte til DLP dersom den har raskt nok/mange nok fargehjul til at regnbueeffekten ikke er ett tema - jeg opplever selv lite regnbueeffekt, men bruker ikke tekst på filmer f.eks. og har hørt at den da kan oppleves kraftigere. Ønsker meg også bedre kontrast (sortnivå) og der er vel DLP overlegen? Lav støy er også ett viktig punkt grunnet lite rom. Jeg kobler til projektoren med sånn gul komponent-sak. Usikker på navnet, men er jo slik gul for video, og rød og hvit for lyd.

 

Budsjettet oppad er begrenset til ca 12.000 for projektoren (så jo billigere jo mer interessant). Den kan ikke stå mer enn ca 2,5m 3,5m fra lerret. Det gjør dagens projektor og det gir meg ca 102" 90" på lerrettet. (198cm bredde)

 

Åpen for tips til ny projektor. Vil nok kjøpe i løpet av uka, så haster litt.

 

Edit: Noen jeg fant kjapt i prisguiden. Kanskje noen av disse som kan anbefales?

 

Edit: Projektoren står visst 3,5m fra lerret, og dagens bilde er 90" diagonalt). Ny projektor er bestilt.

Endret av JohnRichard
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du har bestemt deg for LCD i denne klassen er Epson TW700 det beste valget.

 

Du sier at teksting på filmer forsterker regnbueeffekten, det er riktig, og er en medvirkende årsak til at jeg ikke bruker teksting. Hovedgrunnen er at det er veldig forstyrrende. Jeg har en BenQ PE8720, og er ikke plaget med regnbuer.

 

Jeg anbefaler at du tester en DLP hvis du er bekymret for regnbuer, ettersom det er veldig individuelt hvor mye man reagerer på dette. Det er selvsagt også forskjell fra modell til modell.

 

Jeg ser at du har kort kasteavstand, så du må forsikre deg om at projektoren du kjøper vil passe. PE8720 har f.eks. alt for lang kasteavstand. Jeg har 106" lerret, og minimum kasteavstand er over fire meter.

 

Den gule du kobler til med er kompositt, og er den dårligste måten å overføre bildet, og du vil ikke være i nærheten av å utnytte projektorens kvaliteter. Det er dumt å gå til innkjøp av en bra projektor hvis bildet den får servert er av laber kvalitet. Særlig fra PC vil du tape enormt mye på komposittilkobling i stedet for DVI/HDMI eller VGA.

Lenke til kommentar

Aaaargh.

 

Jeg ser masse regnbuer med HD70'en, og den hakket på enkelte panoreringer. Så også masse interlaced - men tipper det var kilden som var grunnen til de interlaced partiene - ellers var det veldig mye støy fra vifta når den gikk, og lys som strømmer ut fra ventilasjonsrillene er faktisk veldig i overkant i ett mørkt kinorom.

 

*Skuffet*

 

Så hvis leverandøren går med på det, ender jeg opp med Hitachi PJ TX-300. Det var en nydelig projektor med lekkert bilder, ok sortnivå og ekstremt plasseringsvennlig. Håper dette ordner seg...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...