Gå til innhold

Superzoom kamera. Med manuelle innst


Anbefalte innlegg

Heisann..

 

Skal ha meg et nytt digitalkamera. Har for tiden et Fujifilm F30, og er fornøyd med det. Men er ute etter et kamera som jeg kan "leke" meg litt mer med.

Har lenge sett på speilrefleks, men har funnet ut at det blir alt for stort (og dyrt) for meg, og at det heller blir liggende i sekken, enn å ta det fram når jeg er på tur.

 

Så jeg har funnet ut at "superzoom" kamera passer bra for meg.

 

Da har jeg sett på tre modeller:

 

Canon S3 IS (litt liten skjerm)

Panasonic DMC-FZ8 (støtter raw, men bildekvaliteten?)

Sony DSC H-5 (leste på en test at det var noe galt med fargene)

 

Kriteriene mine er bildekvalitet, og funksjoner/manuelle innstillinger.

Jeg skal for det meste bruke kameraet til naturbilder, og ha det med på tur.

Jeg vil ha et kamera jeg kan leke meg litt med. Jeg er amatør, og har ikke mye peiling på fotografering, men jeg vil prøve å lære meg litt. Og da er det fint å prøve et kamera som gir meg litt muligheter.

 

Og i tillegg.. Jeg skal på jorden rundt reise no om 1uke, bør jeg kjøpe kamera i USA eller Thailand?? er det mye å spare her? Eller kan det lønne seg å kjøpe "norsk" :D

 

Takker for svar!

 

(har lest gjennom de fleste postene som omhandler superzoom på forumet, og har fremdeles ikke blitt klokere)

Endret av Scaper_5100
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva med Fujifilm S6500fd? Stort bedre enn dette i den kompakte klasse synes ikke jeg det er noe vits å bruke penger på uten at man har har mer inngående kunskap eller erfaring fra fotografering tidligere. Kameraet er satt opp for automatikk, men kan overstyres manuelt på det meste. Alternativet kan være "storebror" S9600, men dette er forholdsvis krevende å lære seg å hente det beste ut av. Forøvrig benytter begge modeller samme objektiv. Les mer her: http://www.digit.no/wip4/test_v2.epl?id=10...compare_to=&p=2

Lenke til kommentar

Hei! :)

 

Jeg har Canon S3 iS og er meget fornøyd med det.

Skjermen er på 2",jeg synes ikke den er spesielt liten fordi jeg ble veldig fort vant til den.

Jeg bruker den elektroniske søkeren på de fleste bildene som jeg tar,skjermen bruker jeg nesten kun når jeg skal sjekke bildene,bruke menyene etc.

Det geniale med skjermen er at den er vridbar i alle slags mulige retninger,og det har jeg faktisk fått bruk for mange ganger,fks. ved fotografering av dyr med et lavt kamera standpunkt eller andre kinkige situasjoner.

Også flott at det bruker AA batterier og SD minnekort. :)

 

Det eneste jeg kan påpeke som litt negativt med kameraet er at autofokusen kan ha vansker med å fokusere i dårlig lys.(Merk dette er et problem som dette kameraet ikke er alene om).

 

Når det kommer til manuelle instillinger så benytter jeg meg mest av halvautomatiske instillinger som TV (lukkertid) og AV (blender),de er veldig enkle å bruke og fungerer utmerket.

ISO 800 bruker jeg til nød visst det ikke finnes andre muligheter for å få mere lys,så jeg har en uskreven regel at jeg ikke bruker høyere ISO verdi enn 400 på kameraet,det gir gode bilder med lite støy.

 

Blitsen må man flippe opp manuelt med fingrene.

Dette har jeg aldri sett på som et problem og jeg har heller aldri glemt å flippe opp blitsen,grunnen er at menyen som viser lukkertid og blender får røde tall og et blits tegn viser seg dersom blits eller mere lys er nødvendig.

 

Bildestabilisatoren fungerer utmerket og gjør slik at man kan ta håndholdte skarpe bilder ved lukkertider som er så lave,at uten den ville det vært svært vanskelig eller umulig å få gode håndholdte bilder.

Lenke til kommentar

Har sett litt på Fujifilm S9600 og Panasonic FZ50

 

Disse to kameraene er jo noe større enn de tre andre jeg har nevnt.

Etterhvert som jeg leser reviews og diverse så får jeg mer lyst på "vrizoom" enn motorzoom. S9600 og FZ50 har jo også 10mpx. 9600 på 1/1.6 og FZ50 på 1/1.8 sensor.

 

FZ50 har optisk bildestabilisator, det har ikke S9600.

 

Ellers er de mye lik..

 

Dersom valget hadde stått mellom disse to kameraene da?? Hvilket burde jeg velge da?

Endret av Scaper_5100
Lenke til kommentar

Det er mer enn bildestabilisator og oppløsning som skiller dem. Jeg har vært i samme dillema selv da jeg skulle ha nytt for halvannet år siden. Den gang sto det mellom daværende FZ30 og S9500. S6500 er en lillebror av nåværende S9600, mens FZ50 er 97% likt mitt FZ30. Så ja, for meg falt valget på Panasonic. De er jo i utgangspunktet i samme klasse med sin speilrefleksstørrelse og manuelle ringer, men jeg fant flere punkter som var viktige for meg. Både den lille søkeren og LCD'en har høyere oppløsning på Panasonic enn på Fuji, om ikke jeg tar feil har Fuji sin bare halve oppløsningen i den lille, og det skal jeg love deg synes på skarpheten. Videre kan Fujis LCD bare vris om en akse, mens FZ50 kan vris rundt om to akser, faktisk helt rundt til beskyttet retning. En annen ting er objektivet. Fuji sine på S9600 og S6500 kommer forholdsvis langt ut ved zooming mens FZ50 ikke kommer en mm lenger ut. Det gir god stablilitet synes jeg. FZ50 har hjelpelampe til autofokus i dårlig lys, den er uvurdelig. Jeg er litt usikker på Fuji der, men lurer jaggu på om den ikke har dette (arrester meg om jeg har bomma).

Så har vi brennvidden. Her spørs det hva man prioriterer. Fuji er gode på vidvinkel med sine 28 mm, men har svakere tele, den går til 300mm. Panasonic har dårligere vidvinkel med 35mm, men desto mer tele, da den går til 420mm. For meg som har kameraet med mye i skog og mark og andre turer var lang tele kjærkomment. Og da var det jo ingen ulempe med bildestablilisator heller.

 

Mine erfaringer ellers kan du se på min kameraside (se link i signaturen). Jeg kan iallfall trygt gå god for FZ50, det er et meget morsomt kamera med veldig store manuelle muligheter, god og lyssterk optikk og andre høydepunkter som allerede nevnt.

Endret av manskow
Lenke til kommentar
Disse to kameraene er jo noe større enn de tre andre jeg har nevnt.

Etterhvert som jeg leser reviews og diverse så får jeg mer lyst på "vrizoom" enn motorzoom.

 

Jeg har prøvd Canon S3is i butikken og likte ikke helt måten det zoomet på,manskow nevnte i en tråd jeg lagde at han var veldig glad i vrizoom, og det er jeg enig i. Jeg endte opp med å kjøpe et Fujifilm S9500 hos psdata på bedriftstilbud til 2700kr, og er veldig fornøyd med det så langt. Eneste minusene jeg har merket meg er som nevnt her oppløsningen på skjermen (og muligens størrelsen).

 

 

...om ikek jeg tar feil har Fuji sin bare halve oppløsningen i den lille, og det skal jeg love deg synes på skarpheten....

 

Stemmer! Dette er noe som irriterer meg litt (enda hvertfall...) At bildet ser skikkelig bra ut på skjermen, men på pc'en så er det en helt annen historie! :)

 

FZ50 har hjelpelampe til autofokus i dårlig lys, den er uvurdelig. Jeg er litt usikker på Fuji der, men lurer jaggu på om den ikke har dette (arrester meg om jeg har bomma).

 

You are under arrest!! Mitt har da det, og i følge akam sin produkguide har også S9600 det.

 

 

Jeg hadde nok havnet opp med Panasonic selv, hadde det ikke vært for prisen.Planen min egentlig var å kjøpe Fujifilm S5600 og beholde mitt forrige kamera, og bruke så lite penger som mulig, men så ble jeg helt forelsket i S9500 sin vrizoom og endte dermed opp med et sånt! :thumbup:

Lenke til kommentar

Takker for svar.

Jeg har for mange valg :) er ikke lett å velge det riktige.

 

Men jeg har no slått fra meg s3is, fz8 og h5. Har no valgt å gå for et kamera som har vrizoom og vrifokus.

 

Og valget står no mellom:

Fujifilm S6500fd (helt O.K kamera)

Fujifilm S9600 (bildekvalitet :), men mangler optisk bildestabilisator)

Panasonic FZ50 (pris :( )

 

Hadde 9600 hatt optisk bildestabilisator så hadde valget vært lett.

Og mitt fremste kriterie er bildekvalitet, og da tror jeg s9600 er det beste. Tross i meget varme ord ifra manskow om fz50.

Men klarer likevel ikke å ta et valg...

Lenke til kommentar

Et tips kan jo da være å lese litt på digit.no, de har svært omfattende kameratester, og alle disse er testet der såvidt jeg husker. Iallfall deres forgjengere, som er svært like de nyeste. Både S9500 og FZ30 fikk ved sine tester tildelt DIWA's gullmedalje. DIWA er en sammenslutning av kameratestfora fra 11 land, og de følger samme strenge testprosedyre. Sammen kårer de av og til gull- sølv- og bronsemedaljekandidater for kamera som utmerker seg. Til overmål fikk FZ30 tildelt platinamedalje på toppen litt senere. Selv om dette altså var forrige modell, kan du nok trygt si at ingen av dine kandidater er dårlige valg. Det er som jeg skrev i forrige innlegg de ulike egenskapene, både fysiske og elektroniske, som du må sette opp mot hverandre. Jeg listet jo opp en del, det er sikkert mer å lese på de store testene fra www.digit.no, www.dpreview.com og www.steves-digicams.com ville jeg tro.

Endret av manskow
Lenke til kommentar

Jeg har da endelig klart å bestemt meg (eller dvs nesten)

 

Det blir enten et:

Panasonic FZ30

eller

Panasonic FZ50

 

(jeg føler jeg må ha optisk bildestabilisator, derfor ble dette valget)

 

Og før jeg velger mellom disse to kameraene så har jeg noen spørsmål.

Kan bildekvaliteten være skarpere på FZ30, siden denne har mindre mpx på samme sensorstørrelse som FZ50?

 

Hvorfor er det høyere oppløsning på skjermen til FZ30 enn FZ50?? Er ikke fz50 nyere?

Er det så og si bare mpx og isoverdier som er forskjellen mellom disse to?

Lenke til kommentar

For det første tror jeg du får problemer med å finne FZ30 nå, det er halvannet år siden det kom, og det er iallfall lenge siden jeg så det tilgjengelig noe sted.

Men skulle du finne et, ville jeg faktisk vurdert det like sterkt som FZ50.

De skryter av at FZ50's nye bildeprosessor skal fikse støyen bedre, men jeg har mistanke om at dette evt. forspranget spises opp av at de falt for generaltabbefristelsen å øke oppløsningen. Hadde de lyttet til FZ30-eiere hadde de heller beholdt 8 MP, og heller forbedret støyen på dette. Når det er sagt har jeg en bekjent som har FZ50, og har sett noen av hans bilder. Jeg kunne ikke umiddelbart se særlig forskjell, men har ikke studert dem så nøye. Jeg har dog lest noen tester som sa at støydempingen kanskje gikk litt utover detaljer, men hvor mye det merkes i praksis er uvisst. Det gjelder jo i såfall bilder i dårlig lys, så normale dagslysbilder vil være supre uansett.

 

Av forskjeller på de to modellene har du jo allered nevnt oppløsning på LCD, som av uforståelige grunner ble redusert på FZ50. Mye er det jo ikke, men det er iallfall redusert. Til gjengjeld har de forbedret hengslingen, slik at den nå kan vris 180 grader nedover og dermed også vris helt rundt i nedre stilling slik at man ser skjermen fra kameraets front. På mitt FZ30 går den ikke fullstendig ned, slik at dette ikke er mulig. Men jeg kan ikke si det har vært noe savn, det viktigste er at den kan vris et stykke ned (og opp) slik at man f.eks. kan ta bilder nede mot bakken uten å legge haka (og klærne) i grusen eller den våte mosen.

 

Bildekvaliteten klarte jeg ikke å se særlig forskjell på. Optikken er jo den samme, meget god på begge, så jeg tror ikke du merker særlig mer enn at du kan ta enda mindre utsnitt med bedre oppløsning.

 

Det er også gjort mindre endringer på menyvalgene, som motivprogrammer og slikt. Et par knapper hadde endret merking og plassering, men det er mest kosmetisk.

 

Det er vel det jeg kommer på i farten.

Tror faktisk jeg ville gått for FZ30 om du finner det grunnet brikkestørrelsen kontra støy. Men ellers godt valg begge to.

Endret av manskow
Lenke til kommentar

Joda, så absolutt.

Du kan si det er lillebroren til FZ30. De har ganske like egenskaper, men de store FZ30/50 har altså lenger objektiv med manuelle ringer i stedet for motorzoom og knappestyrt manuell fokus. Så det går litt på hva man prioriterer eller liker. Dessuten er skjermen fast på FZ7/8.

Men bevares, så mye kamera for to og en halv tusing skal man lete lenge etter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...