Gå til innhold

3 pc'er (20.000 pr. stk) til KUN videoredigering.


Anbefalte innlegg

Hei.

Fått i oppdrag å sette opp 3 stk. redigerings-pc'er til 20.000 per maskin.

Skjermer, mus og tastatur trengs ikke.

 

Kabinett har jeg ikke satt opp. Noen tips til et med -god- luftgjennomstrømming? (jo mer nøytralt kabinettet jo bedre. "Fjortis"-kabinett er ikke aktuelt".)

 

Har satt opp dette forslaget (men her utnyttes jo ikke budsjettet fullt ut). Har dere tips til forbedringer?

Handlevogn

 

Vil jeg feks oppleve bedre ytelse ved å ha 4gb minne? Må jo da ha 64-bit OS, men Adobe Premiere er ikke optimalisert for 64-bit på det nåværende tidspunkt.. men det kommer jo kanskje?

Er quad-core pengene ut av vinduet i forhold til hva jeg får igjen av ytelse ved videoredigering?

 

Forklaring til diskene i handlevognen:

Raptoren til system. 2x500gb til prosjekter, 160gb til scratch disk.

(Har tenkt på raid, men er det da gunstig med 2x500gb i raid0, eller flere mindre disker? Eller andre løsninger som er bedre?)

 

a_m_e_s

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den skal vel ikke overklokkes? da tar du billigere RAM, 2GB til 3200kr tjener du nok lite på, jeg kan lite om videoredigereing men 4GB RAM skader nok ikke.

Tar slike programmer i bruk mer enn en kjerne?

Om det gjør kan du se på dette:

http://www.hardware.no/nyheter/prosessor/s...irekjerne/36176

Xeon X3210/X3220 bør kunne sparke fra seg til en rimlig penge etter priskuttet

https://prisguiden.no/vis_kategori....25&submit=S%F8k

E6700 derimot gir deg lite igjenn for pengene i forhold til E6600.

 

Er det i det hele tatt behov for slike skjermkort til videoredigering, går ikke det mest på CPU? (eller?)

 

Av kabinett ville jeg sett på noen fra LianLi om de faller i smak, det er i allefall ikke ''fjortizz-kabinetter'' ;)

 

Ellers er det ikke mye, Raptor disken yter ikke mye bedre enn en vanlig men støyer endel mer, jeg regener med støynivå er en viktig faktor også?

Legg gjerne noen kr i CPU kjølere :)

Lenke til kommentar
Trenger ikke 64-bit for å kunne benytte 4GB minne - 32-bit skal klare det.

 

Når det er sagt så har jeg nylig vært borti en dell-maskin med dette oppsettet, og her finner den kun 3 av de 4 gigabytene.

8061707[/snapback]

 

XP 32-bits utnytter maksimum 3 GB minne, så jo, skal du ha 4GB trenger du 64-bit.

 

Siden 64-bit er på klar fremgang tipper jeg Adobe Premiere kommer med en skikkelig 64-bits version om ikke så altfor lenge. Men det er bare mine antakelser.

Lenke til kommentar
Trenger ikke 64-bit for å kunne benytte 4GB minne - 32-bit skal klare det.

 

Når det er sagt så har jeg nylig vært borti en dell-maskin med dette oppsettet, og her finner den kun 3 av de 4 gigabytene.

8061707[/snapback]

 

XP 32-bits utnytter maksimum 3 GB minne, så jo, skal du ha 4GB trenger du 64-bit.

 

Siden 64-bit er på klar fremgang tipper jeg Adobe Premiere kommer med en skikkelig 64-bits version om ikke så altfor lenge. Men det er bare mine antakelser.

8061865[/snapback]

Ehh, nei? Du kan maksimalt bruke 3GB til en aplikasjon, men kan ha mer enn det totalt. Er det ikke så? :hmm:

 

Btw, En Q6600 kunne kanskje vært noe?

Endret av ManagHead
Lenke til kommentar

Jeg tviler på at quad-core hjelper til i Premiere (dual core støttes hvertfall), men ofte kjøres Photoshop eller After Effects samtidig som Premiere, så da skader det vel ikke med flere kjerner..

 

3gb/4gb - 32bit/64bit problematikk kan interesserte lese litt om her blandt annet..

Konklusjonen er at 64-bit lønner seg.

 

For min egen del ser det ut som det blir 64-bit (og 4gb minne) nå. Så er systemet klart for evt. forbedringer av Premiere i fremtiden (de sier i en faq at Premiere fungerer helt fint under 64-bit, men at det ikke gir noen ytelsesforbedring).

 

Mitjmannen: Grafikkort hjelper til i redigeringsarbeid ja (gpu acceleration), men det er nok ikke nødvendig med 8800-serien, så gikk litt ned der. Har også gått for en billigere minnetype og 4gb, som du antydet. Takk for veiledning.

 

Har nå oppdatert handlevognen.

Noen tips?

 

a_ m_e_s

Lenke til kommentar

Hva er det som gjør Xenon CPU'en så spesiell at du må ha en slik? Er ikke det rett og slett overkill? Og fungerer den godt til bruk i en vanlig maskin? For det er jo hva du egentlig skal ha, en vanlig PC, bare med særs gode spesifikasjoner.

 

Ellers har du en bra maskin satt opp. Husk å velge siste versjon av Raptor disken, 74GB varianten med 16mb cache. Har den selv. Og den yter noe fryktelig bra. Kjører kun OS og programmer på den.

Endret av andylove
Lenke til kommentar

Det jeg mente også, så hvorfor ikke gå for en Q6600 i stedenfor. Den ser da vanvittig bra ut. Spørsmålet er jo bare om Adobe programvare benytter seg av multithreads. Hvis ikke, blir det temmelig dumt å klaske til på en CPU man ikke får utnytter helt. Men for all del, den ser da temmelig overlegen ut den maskina der. Må være ypperlig til spill... :p

 

Som man kan se her, er det forskjellige kodenavn på disse, hvilket da betyr forskjellige kjerner? I tillegg støttes flere teknologier av Q6600 enn Xeon familien.

Endret av andylove
Lenke til kommentar
Xeon har som du ser litt lavere frekvens enn Conroe, derfor er den en del billigere... De funksjonene du snakker om som mangler er speedstep og sånt, ikke noe en har bruk for ( ;) ), ellers er det samme chip.

8063883[/snapback]

 

Da er det jo å anbefale en Xeon. Speedstep kan jo være kjekt for å spare på strømmen, men det er vel et spørsmål om bittesmå prosentsatser.

 

Lurer på Xeon kanskje er bedre på VT enn Conroe. Men dette er vel strengt tatt ikke nødvendig for trådstarter å vite noe om. Det er jo strikt videoredigering det er snakk om.

Lenke til kommentar

Grunnen til at jeg nevte Xeon er at prisen skulle synke med opptil 40% på X3210/3220, det er jo gaske merkbart. Meget fin pris for en firekjerne.

Da må man selvfølgelig vente på priskuttet men siden trådstarter ikke sa noe om tidsfrist måtte jeg nevne det :)

Lenke til kommentar

ManagHead: Jeg byttet psu fordi jeg ville ha alt fra én nettbutikk, men dersom den nye jeg har valgt ikke er noe tess, eller andre er å foretrekke er det bare å rope ut.

 

Jeg vet at Adobe programvaren støtter to kjerner, men fire tror jeg ikke den støtter. Derfor er det jo ikke noe å hente på Premiere isolert sett, eller After Effects isolert sett.. Men i og med at disse ofte kjøres samtidig, vil det ikke da være noe å hente? (jeg spør..)

Annen grunn til å velge fire kjerner er at man får vel tro Adobe kommer med støtte for dette i fremtiden? Men det skjer jo ikke før Adobe finner det for godt, og det kan være lenge til.. Annet enn dette er det ingen spes. grunn til at jeg må ha fire kjerner..

 

Xenon valgte jeg fordi den ble anbefalt og visstnok er så og si lik som Q6600 (!?), men billigere.. Ang. kjøpstidspunkt er det noe usikkert, men det blir sannsynligvis før slutten av april (da prisfallet på Xenon var etter hva jeg skjønner).

 

Takk for alle inputs til nå!

 

a_m_e_s

Lenke til kommentar

Jeg tror jeg ville valgt to 500GB, eller 750GB satt opp i RAID, men ikke i RAID0. Jeg ville valgt RAID1, da er du bedre sikret mot datakrasj, men ikke brukerfeil :)

 

 

20.000 kroner for kun PC, uten skjerm, er nesten for mye. Hvis du absolutt må bruke så mye penger så ville jeg sputtet pengene i bedre prosessor.

Endret av JoergenJonassen
Lenke til kommentar

Ser ut til at Premiere Pro 2.0 støtter firekjerners-cpu, og bruk av det gir en ytelsesøkning på 80% i forhold til Core2Duo (QX6700 vs. E6700). Da blir det definitivt quad core på meg. Har valgt Core2Quadro istedet for Xeon fordi jeg ikke får ventet til prisfallet uansett, og pengene er der til å kjøpe den raskere Q6600.

 

Skulle noen være interessert er den endelige handlevognen her.

 

Ps, det står på tomshardware at Core2Quadro bruker hele 260W på load og 167W ved idle.. Vil da psu jeg har satt opp (Hiper HPU-4B580 (580W)) være tilstrekkelig?

 

a_m_e_s

 

edit: fikset link til handlevognen.

Endret av a_m_e_s
Lenke til kommentar

Ja begynner og likne noe nå

 

Jeg ville fortsatt lagt til noen ekstra kjølere om støynivå er en faktor

 

Skjermkort:

https://prisguiden.no/product.php?productId=42412

 

CPU:

https://prisguiden.no/product.php?productId=54618

https://prisguiden.no/product.php?productId=34356

https://prisguiden.no/product.php?productId=37424

osv...

 

Ja PSU bør holde til den PCen der :)

Endret av Mitjmannen
Lenke til kommentar
Her. er mitt forslag :)

 

kansje litt overkill med rammen da :p

8070470[/snapback]

 

Hvorfor EVGA nForce 680i SLI fremfor Asus P5B Deluxe? Den EVGA koster jo en del mer..

Hvorfor X1650PRO fremfor X1950 GT? Ang. rammen tror jeg beholder den jeg har valgt. Begynner å komme farlig nærme budjsett-grensen nå nemlig..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...