Gå til innhold

TV-kort til DVB-T-MPEG4


Spragleknas

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Et DVB-T kort må kunne ta i mot MPEG4 signalet for at du kan se det på PCen. Dessuten er det vel få kort som kan ta i mot krypterte sendinger. Foreløpig vet vi at NRK skal sende ukryptert i det norske nettet, TV2 sender kryptert og hva slags andre kanaler vi får, er det enn å ingen som vet.

 

Jeg skjønner ikke hvorfor norske nettbutikker selger DVB-T kort, da jeg tror alle kun er MPEG2 som ikke vil virke i det norske digitale nettet. Men bor du i nærheten av svenskegrensa vil du kunne ta inn de svenske ukrypterte sendingene. De har en del gratis kanaler.

 

Jeg ville ventet med å kjøpe noe DVB-T kort til PC til etter at det norske digitalnettet er oppe og går. Først da vet vi hva som vil være tilgjengelig av gratis kanaler og kryptert/uktryptert.

Lenke til kommentar
Etter det jeg har hørt kommer de nye kortene med mpeg4-støtte til å hete DVB-T2 (og DVB-S2, DVB-C2).

8046356[/snapback]

DVB-T2, DVB-S2 og DVB-C2 har ingenting med MPEG-4 å gjøre.

 

Dvs DVB-T2 og DVB-C2 visste jeg ikke at fantes en gang.

Men DVB-S2 er i ihvertfall en standard som spesifiserer hvordan moduleringen av signalet skal gjøres på satellit og har egentlig ikke noe med MPEG-4 å gjøre.

 

DVB-S2 har større kapasitet enn DVB-S og brukes gjerne for HDTV.

Siden en da likevel ikke er kompatibel med gamle DVB-S dekodere så har noen valgt og også gå over til MPEG-4 (må ha ny dekoder uansett for å ta imot DVB-S2 sendingene).

Men det er ingenting som sier at en ikke kan bruke MPEG-2 selv om en sender med DVB-S2.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

At dekryptering ikke har noe med TV-kort å gjøre er vel litt sant og litt ikke sant?

 

Sant nok som du sier at du kan lagre MPEG-2 transportstrømmen uendret rett på disk.

 

Er vel også slik at et tv-kort som har CI-modul vil via en CAM og smarkort kunne dekryptere strømmen før den sendes til PC'en for eventuell lagring ukryptert på disk.

 

Når det er ting som tyder på at en ikke vil kunne benytte CI og CAM sammen med RiksTV sine programkort så er vel det også litt relevant i denne sammenhengen at dersom en kjøper TV-kort med CI for å bruke med bakkenettet. Så kan de ekstra pengene et kort med CI koster være helt bortkastet.

 

Sakset fra RiksTV sine sider:

Det er en egen test- og godkjenningsordning for mottakere. Dette er for å sikre forbrukerne at utstyret de kjøper fungerer. Vi anbefaler bare mottakere som er merket med vårt røde godkjenningsmerke. Det er bare disse mottakerne som vil fungere med våre programkort.

 

At det i.flg. RiksTV bare vil være godkjente mottakere som kan brukes med deres programkort kan tyde på at de har planer om pairing. Da vil en ikke kunne bruke CAM, og har som sagt i så fall ikke bruk for CI.

Lenke til kommentar

Den teksten kan tolkes på flere måter, hvor jeg tolker den slik at de kun garanterer at "godkjente" tunere fungerer, og vil ikke drive support på annet enn godkjent utstyr.

 

På mediacenter-siden dems så står det at de undersøker mulighetene for det. Og jeg har enda ikke sett noen pc-løsninger som fungerer med pairing.

 

Pairing på bakkenettet vil være såppas monopolistisk at de burde ikke få tillatelse til dette...

 

-C-

Lenke til kommentar
Den teksten kan tolkes på flere måter, hvor jeg tolker den slik at de kun garanterer at "godkjente" tunere fungerer, og vil ikke drive support på annet enn godkjent utstyr.

 

På mediacenter-siden dems så står det at de undersøker mulighetene for det. Og jeg har enda ikke sett noen pc-løsninger som fungerer med pairing.

 

Pairing på bakkenettet vil være såppas monopolistisk at de burde ikke få tillatelse til dette...

 

-C-

8184073[/snapback]

 

De sier også at de jobber for å få til en løsning for PC, de lover ingenting om når den kommer eller at den faktisk kommer. Dersom det var CI de tenkte på, burde det vel være plankekjøring og ikke noe å lure på.

 

Dessuten er det lite sannsynlig at de vil lansere en løsning som lar deg lagre opptak ukryptert og uten vannmerke.

 

I motsatt fall ville de garantert få mye unødvendig mas med innholdsleverandørene.

 

Mest sannsynlige er vel at de tenker på å få til noe lignende som er laget for CableCard i USA, OCUR eller "Digital Cable Tuner".

En OCUR for Conax ville tilfredstille innholdsleverandørene og gi en slags PC løsning, spørs om veldig mange vil ha den, men det er en annen sak.

 

Helt enig i at de ikke burde få lov til å ta i bruk pairing, men jeg er likevel redd det er den veien det går.

 

Husk også at Canal Digital er en 1/3 av NTV, og den av de tre partnerene som vel har mest greie på distribusjon av digital-TV (de to andre TV2 og NRK er tross alt først og fremst innholdsprodusenter).

 

En kan vel også spørre seg om hvorfor de ikke skulle ta pairing i bruk.

De har teknologien, de har ingen bakoverkompabilitet å tenke på.

De hevder at markedet for STB'er er åpent. Alle som vil kan lage en dekoder etter deres spesifikasjoner og få den godkjent av NTV, så kan den selges.

 

Det er jo egentlig ikke veldig monopolistisk, bortsett fra at det skaper trøbbel for oss som ønsker å bygge vår egen mediacenter pc.

Lenke til kommentar

Pairing har vel heller aldri vært noe stort hinder. Dreambox (som egentlig er bare en linux-pc) krever jo bare at du parrer kortet med originalmottaker før du stapper det i dreamboxen.

 

Og for min del kan de stappe opptakene mine full med DRM og vannmerking... Skal ikke dele de med noen uansett.

 

Har sagt det før... DRM brukt riktig er ikke en uting.

 

-C-

Lenke til kommentar

Nå har de jo ikke kjørt igang skikkelig pairing på satellitt enda såvidt jeg har forstått.

 

Hvorfor de eventuelt ikke har skrudd det skikkelig på kan vel ha med risiko å gjøre. Ikke godt å si 100% sikkert hvor mye kluss det blir om en skrur det på, pga at det finnes veldig mye ulike dekodere der ute.

 

Det er vel den mest sannsynlige grunnen til at det fungerer såpass greitt med dreambox.

 

Hva som skjer i bakkenettet er vel veldig vanskelig å si.

 

Men de er jo f.eks. nødt til å kunne sikre at bare godkjente bokser kan dekode eventuelle HD kanaler. I motsatt fall ville det jo fort kunne komme HD dekodere uten HDCP på digitale utganger (hdmi eller dvi), og da ville det jo være fritt frem for å lage perfekte kopier i HD kvalitet.

 

 

Når det gjelder DRM så synes jeg personlig det er noe dritt uansett i praksis. Det betyr som regel at en blir låst til en bestemt boks og et bestemt OS.

 

F.eks. i OCUR tifellet så betyr det at opptakene bare kan spilles av på den PC'en en tok opp programmet på.

Betyr også at en ikke kan se programmet på en Mediacenter extender (f.eks. en XBox 360).

Betyr også at en ikke kan velge en linux box som mediacenter (finnes ikke OCUR for Linux).

Kan ikke bygge sin egen PC og installere mediacenter SW etter eget ønske.

 

Men selv om det skulle være slik at de lager en "OCUR for NTV", så er det jo ikke sikkert at den blir like guffen som den amerikanske varianten da.

 

Vannmerking hadde jo vært en drøm for oss forbrukere. Ikke noe kluss for oss lovlydige og full fleksibilitet, men tviler vel på at det kommer riktig enda.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...