Gå til innhold

To (nye) skjermer


EnergY30

Anbefalte innlegg

Hei folkens.

 

Jeg har hatt en 19" Benq FP937s+ i omtrent 2 år nå, og har vært veldig fornøyd med denne. Har ikke fått en eneste død pixel eller lagt merke til noen andre feil med den.

 

Det jeg nå savner mest er to skjermer, og da med 1600x1200 oppløsning på begge. I så fall blir jeg nødt til å selge Benq'en min siden den har 1280x1024 som maks oppløsning. Har lest litt rundt på nettet, og det virker som Samsung Syncmaster 204B er en av de beste (blant de rimeligste) på markedet. Flere som vil anbefale denne? Kom gjerne med andre forslag også.

 

Selv om jeg har bygget min egen pc, har jeg ikke så voldsomt peil på skjerm, så jeg lurte også litt på hvordan man kobler to skjermer til en og samme stasjonære pc. Har et Radeon 9800XT skjermkort som har to utganger, en vanlig utgang (blå), og en litt større hvit utgang (har aldri brukt og vet ikke helt hva dette er). Kan jeg bruke dette?

 

Ehm... også en siste ting. Hva kan jeg regne med å få for en pent brukt og fullstendig uskadet 19" Benq FP937s+ (var vel rundt 4000kr ny)?

 

Takk

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

vell, Både Ati og nVidia støtter span mode mener jeg og huske, så det skal fungere fint. (du har Ati kort) det største problemet, som egenetelig ikke er noe problem, med det kortet du har er at den har en DVI (hvit) og en VGA (bla) tilkobling. LCD skjermer liker best DVI som er digital (mindre konvertering av signaler og signalforstyrrelse) og dy har bare en av den. Men Skerm nummer to vil fungere på VGA den også, kan kansje få litt annereledes bilde (litt mindre klart og/eller litt andre farger, ikke mye) men det gåt ann og kjøre den digitale DVI porten som VGA og få to VGA kontakter. Men da får du ikke mest ut av skjermene dine.

Lenke til kommentar

Personlig klarte jeg aldri å kjøre DVI porten på 9700/9600PRO kortet analogt, kun digitalt, så ble derfor tvunget til å "observere" forskjellen mellom en LCD skjerm digitalt og en annen (lik skjerm) analogt. På 1600x1200 er det ganske stor sjanse for at du vil legge merke til forskjellen mellom analogt og digitalt. Rent teknisk sett skal du få litt saftigere farger, ingen skygger, null støy, og et mer fokusert bilde. Men det er ikke alltid dette er så lett å legge merke til :)

 

Du vil nesten garantert se det når du kjører dualhead. Forslag: Det du gjør da er rett og slett å sette den skjermen som blir matet det digitale DVI signalet forran deg slik at denne blir primærskjermen/hovedskjermen din, og lar den andre være sekundærskjermen til høyre. Da blir det ikke så plagsomt, hvis det SKULLE være plagsomt :)

 

Har forøvrig et hav av måter å sette opp 2 skjermer på, uten spesielle ekstradrivere egentlig. Så lenge du har Catalyst Control Center (standarddrivere fra ATi for tiden) kan du via kontrollpanelet rotere bildet dersom skjermen lar deg fysisk rotere skjermen, du kan kjøre vanlig 2 skjermer, du kan velge å la skjermkortet "spleise" skjermene sammen til en stor skjerm (SPAN som nevnt ovenfor), du kan rotere den ene skjermen og la den andre være som vanlig, du kan forflytte den ene skjermen i forhold til den andre, du kan kjøre den ene OPPÅ den andre etc. :) Det er bare å plugge skjermene til. Anbefaler restart, MEN ATi har vært veldig flinke der og er vanligvis veldig greie til å auto-forstå at du eventuelt har dratt ut/plugget til en skjerm uavhengig om det er DVI eller VGA.

 

Hvis du ønsker å beholde den gamle skjermen, og heller kjøre 3 skjermer, kan du faktisk kjøpe et billig PCI jalla-kort som kan kjøre denne ene skjermen alene, og la hovedskjermkortet ta de to nye.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Okey, da har jeg bestemt for å gjennomføre dette så fort jeg har alle detaljene på plass!

 

Har tenkt til å faktisk beholde den skjermen jeg har, og i tillegg kjøpe to Samsung Syncmaster 204B (takk for tipset Boye :thumbup:). Jeg kjører da de to nye på det opprinnelige skjermkortet mitt, og må kjøpe et PCI kort til den gamle skjermen. Noen som kan anbefale et billig og bra slikt kort?

 

Jeg fant ut jeg har en DVI-VGA adapter liggende etter jeg kjøpte skjermkortet mitt. Kan jeg da bruke denne slik at begge skjermene får "likt" bilde? Med andre ord, hvis jeg bruker adapteren i DVI-utgangen, får jeg VGA-bilde på skjermen da?

 

Og til slutt lurte jeg på en ting til angående plassering av skjermene. Jeg tror det hadde passet best hvis jeg setter de to nye skjermene ved siden av hverandre foran, og den gamle settes oppå kabinettet som står på bordet rett bak de to andre (kabinettet har samme høyde som skjemen så det passer bra sånn sett). Så vil jeg bruke SPAN mode hvert fall på de to foran. Hva da med den over? Finnes det en smart måte å sette opp den på? Eller bør jeg kjøre SPAN på alle 3 ved siden av hverandre...

 

Jeg har ikke så utrolig peiling på dette, så jeg spør her i forumet for å klarhet i ting før jeg går til innkjøp. Takker for alle svar!

Lenke til kommentar

Tja, et skikkelig billigkort, greit å holde seg innenfor ATi siden du allerede har et ATi kort?

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=307843

 

Du kan bruke DVI-VGA adapter for å få "likt" bilde som VGA utgangen ja. Men jeg ville nå heller brukt DVI porten rett på skjerm så du får en god skjerm framfor å "nedkonvertere" begge skjermene :) Du vil se det når den tid kommer, ikke alle merker f.eks. forskjellen mellom analogt og digitalt på en LCD skjerm som støtter begge deler.

 

Via Windows "Display Properties" (høyreklikk på skrivebord, Properties) kan du stokke om på skjermene akkurat som du vil. Du kan fint la hovedskjermkortet drive de to nye LCD skjermene, og manuelt drag&drop/flytte den tredje skjermen din over de to andre. Se vedlagt bilde for eksempler på en skjerm (primærskjerm) som kjører 1600x1200 DVI og en projektor som kjører VGA på 1280x720.

post-15998-1172531083_thumb.png

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...