Gå til innhold

PCMCIA WLAN kort som garantert støtter linux


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har selv et gammelt Compaq 11mbps trådløst nettverkskort i min laptop og det har såvidt jeg husker fungerte i alle Distroene jeg har prøvd. Faktisk er det mye enklere å få PCMCIA kortet opp å kjøre i Slackware 10.2 og 11.0 enn det er i Windows 2000 :p.

Men siden at det er et gammelt kort, så er det ikke i salg lengre kan jeg tenke meg, men det er et strålende kort iallefall :)

Lenke til kommentar
Nå er det vel ikke noe større problem enn å faktisk sette i det trådløse kortet i den ene stasjonære maskina da?

7942392[/snapback]

 

Ja, for trådlaust er foretrekt foran kabla på ein stajonær pc... Mykje raskare å meir stabilt.

 

 

Eller ikkje.

7942595[/snapback]

 

ROFL!

 

Sry kunne ikke dy meg!

Lenke til kommentar
Nå er det vel ikke noe større problem enn å faktisk sette i det trådløse kortet i den ene stasjonære maskina da?

7942392[/snapback]

 

Og poenget var? Woho, nok en strømtyggende dings som må ha litt programmvare til å kjøre, når jeg uansett har tatt meg bryet å borre igjennom vegger, sette opp kontakter etc. ?

 

Så du får beholde feilsendingen??!

Tøft.

 

Du kan jo sette opp en av de stasjonære som et aksesspunkt for å forbedre dekningen i huset...

7942421[/snapback]

 

Jupp, de er greie :) Tipper det ville kostet mer å fått meg til å sende det tilbake etc., pluss dårlig reklame. Istedet ble det god reklame :)

 

Kortet er atheros-basert tom. Kansje jeg får være grei og gi det videre til en trengende pingvin en gang. Ikke at jeg kjenner noen for øyblikket, menmen. Eller kansje noe annet dukker opp. Men da føyer det seg fint inn i samlingen av "div. ubrukte nettverksdeler (der er allerede en linuxløst pcmcia-kort (topcom skyr@acer 11 mbit), snart ett til (SMC 2635W, adm8211-driveren... ARGGH!), to stk. telenor zyxel-ruter/basestasjon/switch (basestasjonen funker ikke, ruteren stinker. Ikke rart de sendte to... Har et ekstra modem også fra samme runde, og de kan jeg ikke klage på. Greit å ha et ekstra om lynet tar det jeg har, ser ingen grunn til å bytte :)), en 11 mbit AP (som blir byttet ut med et 108 mbit), og sikkert en eske med gamle ISA-ting. ISDN-kort? Noen som trenger? Masse annet gammelt ræl finnes også. Satan det ble mye når jeg listet det opp! Scavenger out.)

 

Anyway - linksys'en burde definitivt greie å gi dekning her jeg er, og oppe kommer det en SMC ÜberBridge med SuperDekning :p Synes igrun turen til mikro'n for å poppe poppkort.. eh. leif. poppkorn er koslig jeg :p

 

EDIT:

Men håper det kortet kommer før fredag, så skal jeg få testet det. Virker som om "alle" kjører atheros nå? Anyway: På komplett etc. står det ett modellnr (noe ala "SMCWPCIT-G"). Putt det inn i google, etterfulgt av "linux".

 

Evt. kan du gå inn på denne siden:

http://madwifi.org/wiki/Compatibility

Trykke "control-f", og paste inn modellnr. der. Finner du det? Dersom det ikke står noe annet, betyr det at "jupp, madwifi (en driver for atheros-kort) støtter det". Dersom du ikke finner den - google some more. Finnes et par andre drivere også.

Endret av kyrsjo
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Update: Må nesten skryte litt av komplett. De sendte meg mail, beskjed "bare behold feilsendingen, vi har sendt det riktige kortet".

 

Var forøvrig denne her som dumpa ned i postkassen:

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=311230

 

Nesten synd jeg har kablet til de stasjonære maskinene, for det så ut som et koslig kort. Atheros er det også, med 108 Mbps.

7942325[/snapback]

 

Har du prøvd kortet i Linux?

Lenke til kommentar
Nei (har ærlig talt ikke sett på det en gang), men det er atheros, så det skulle vel funke. Tast inn modellnummeret i google, den skulle dukke opp på madwifi->compatibility som nevnt i min forrige post.

8094837[/snapback]

 

Var på utkikk etter noe førstehåndserfaring, 108 mbit er ikke standarisert så jeg lurer på hvordan kortet oppfører seg i praksis.

Lenke til kommentar

Vel, jeg har heller ikke testa 108 mbits på noen av kortene mine (selv om jeg har utstyr som skal støtte det) - men det skal være mulig (en eller annen kommando for å skru det på). Problemet er at 108 mbits ifl. manualen til basestasjonen min kun funker så lenge alle klientene også kjører 108 mbits. Noe som medfører at jeg i såfall hadde trengt to stk. basestasjoner...

Lenke til kommentar

Jeg har prøvd mitt kort, som er likt kyrsjo sitt. Dog har jeg ikke forsøkt 108 Mb fordi jeg ikke har en 108Mb basestasjon hjemme.

Jeg bruker ikke kortet lenger, siden jeg har skaffet meg en Centrino maskin, men da jeg brukte 3Com kortet fikk jeg (på visse steder) i 2.etg. kontakt med basestasjonen i kjellern (to etg. og en delvis murvegg).

Det var en eldre laptop så jeg har ikke testa kortet med no suspend eller slikt, men jeg hadde så vidt jeg husker ingen store problemer med å bruke det.

Lenke til kommentar
Har forøvrig dette kortet, funker greit.

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=302506

Eneste som irriterer meg er at det ikke alltid er på etter en suspend, men må trekkes ut og inn (kan også være network-manager, eller at jeg har hacka HAL - har ikke fått tid til å se på det. Foreløping trekker jeg bare kortet ut og inn :) )

8100683[/snapback]

 

Jeg har samme problemet, men ikke akkurat samme kortet. Løser seg ved å kjøre ifdown ath0, kverke wpa_supplicant og så ifup ath0.

Lenke til kommentar

Tror jeg har denne: D-Link AirPlus Xtreme G DWL G650

 

Kortet står i en alltid-på bærbar i boden (skjermen er ødelagt), så gidder ikke å sjekke det nøyaktige kortet akkurat nå, kjøp på egen risiko. :p

 

Den kjører Ubuntu breezy forresten (av alle ting).

 

Edit: Har dobbeltsjekket at jeg har dette kortet, så det funker ja. Men den brukes bare på 54Mbps, så kan ikke si noe om 108Mbps-hastigheten.

Endret av Cronius
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...