Gå til innhold

Hvorfor ikke jobbe i utenriks fart?


Knebel

Anbefalte innlegg

Det er i dag ekstremt stor etterspørsel etter norske offiserer i den norske handelsflåten. Jeg undrer meg litt over hva det kan være som gjør at et yrkesvalg hvor man har mulighet for å reise verden rundt med god lønn og fri halve året er så lite ettertraktet.

 

Jeg kommer til i likhet med Ikke for alle kampanjen til maritimt forum at det er en god del myter rundt dette å være sjømann.

 

Jeg er tidligere overstyrmann selv og kan sikkert hjelpe til med å avmystifisere.

 

Er det noen som har interesse av dette, og evt. hva er det som holder en tilbake?

Endret av Fhj
Lenke til kommentar
  • 9 måneder senere...
Videoannonse
Annonse

Jeg tenkte å ta opp denne tråden igjen. Der jeg har seilt så skriker de etter folk. Garanterer folk jobb livet ut hvis de holder seg til samme rederiet og endel andre frynsegoder.

 

Lønna er grei nok ,men kommer jo selvsagt ann på hvilken stilling du har. Men for å dra opp noen eksempler vet jeg at en matros på taubåt tjener 34000kr mnd ,mens de på supply i nordsjøen ligger litt lavere. Utenriksfart (NIS) ligger somregel lenger nede i ren lønning ,men du har igjen med frynsegoder med godt vær og at du får sett verden.. Hvor deilig er det ikke å ligge på dekket og sole seg midt i det karibiske hav med en kald sixpack? Samt at offiserer i dekk og maskin ofte har fra 400.000 og oppover til rundt 800.000

 

Så hvorfor er det så få personer her som prøver seg til sjøs? Det er kanskje ikke helt målgruppen her på et hardwareforum, men jeg vokste opp på forumet og etter at jeg utdannet meg til serviceelektronikker så fant jeg ut at jeg ville ut på sjøen. Jeg har funnet yrket jeg trives med og kunne ikke tenke meg å gå i land (selvom jeg har fått jobbtilbud i land).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...