Gå til innhold

Krysset kabel mellom MySQL- og Webserver


Anbefalte innlegg

Usikker om dette er riktig kategori, men prøver alikevel.

 

Kjører i dag en Webserver og en MySqlserver med en switch mellom dem.

Har prøvd å fjerne switchen og bruke kryssetkabel eller vanlig kabel, men når jeg gjør dette så fungerer ikke MySQL. Det fungerer fint med ping og SSH mellom serverne, men MySQL får bare connection timeout.

 

Noen som har vært borti tilsvarende? I teorien så blir det jo ingen forandringer ved å fjerne switchen.

SSH og ping fungerer med både krysset og vanlig TP kabel.

 

Takk for svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
har du husket å konfigurere nettverkkortene i dem riktig med statisk ip og sånn? de er på samme subnet og medlem i den samme workgroupen?

7891499[/snapback]

Støtter ikke alle moderne OS IPV4LL/APIPA? Da skal det jo ikke være noe behov å sette opp IP for snakke sammen, de finner en IP-adresse selv :)

Lenke til kommentar
Støtter ikke alle moderne OS IPV4LL/APIPA? Da skal det jo ikke være noe behov å sette opp IP for snakke sammen, de finner en IP-adresse selv :)

 

alle maskiner som skal på et nettverk må ha en ip-adresse. Hvis en av dem er satt opp som dhcp-server eller hvis de begge har et nettverkskort nummer to så vil det kanskje gå...

Lenke til kommentar

Hallo, jeg vet det da. Men IPV4LL og APIPA er to navn på i praksis samme teknologi, som gjør at maskinene tar egne IP-adresser i APIPA-rangen (169.254.0.0/16) hvis de ikke får IP-adresse fra en DHCP-server. Dette er standard på Windows, og jeg hadde jo forventet at i hvert fall Linux/BSD/MacOSX støttet dette. Hele poenget med IPV4LL og APIPA er at du i et lite lokalt nettverk ikke skal ha behov for en DHCP-server.

Endret av roac
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Endrer ikke IP en på serverne, de finner jo hverandre når det er switch mellom. Så det skal ikke ha noen betydning at jeg fjerner switchen, men det fungerer bare ikke.

 

Problemet var egentlig at det kommer ofte nettverkspeak som gjør at jeg mister kontakt med serveren. Har snakket med Dell og de trodde problemet kunne være at det er TOE støtte på nettverkskortene som ikke er helt kompatibel med linux. Skal fjerne dette i helgen og se om det løser problemet. Skal også teste mer uten switch da.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...