Gå til innhold

latitude d420 vs d620


victurus

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg får nå laptop av jobben, og valget står mellom d420 og d620. d420 vil bli levert med 1.5 gb ram, mens 620 vil bli levert med 2 gb ram. Prosessoren på 620'n er også betraktelig hissigere, med sin core 2 duo og mye høyere klokkehastighet. Imidlertid er skjermkortet på begge akkuratt det samme, nemlig

Intel Graphics Media Accelerator 950.

 

Personlig heller jeg veldig mot 420 pga dens størrelse. Imidlertid funderer jeg på om den ikke blir litt for kvass. Dette kan nok høres litt rart ut, men funderer på om d420 har kraft nok til f. eks et spill av typen Warcraft III, cs 1.6? :blush: Når begge da har samme skjermkort, lurer jeg på om det ikke vil være mye smartere å gå for den lille. (jeg er student og drasser den med overalt)

 

Noen som har noen formeninger slik at jeg kan ta et valg her? :roll:

 

Victurus!

Endret av victurus
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har stor erfaring med akkurat dell, og håndtere disse maskinen til daglig.

Det er selvfølgelig to helt forskjellige maskiner, men geniale til sitt brukt.

 

Skal du drasse med deg den over alt, og synes normale bærbare er tunge, kan jeg sterkt anbefale d420. Det med at den ikke har optical tilbehør er bull****.. Du får med noe som heter en mediabay, dvs en enhet som du kan koble til vanlig dmod optiske enheter. (cdrom, floppy etc) alt dette går over usb, den har også et eget strømuntak. Ja det er ene lite dings du må ha ved siden av maskinen. Men hvor ofte bruker du optisk enhet? (Du kan også få noe som heter mediabase, en docking stasjon, men mulighet for dmod enheter)

 

Fordeller med D620, er at den er rett og slett er sterkere... skal du spille noen som helst ville jeg nok gått for D620 med oppgradert skjermkort.... du sier de har samme skjermkort, stemmer det, men det er det integrerte skjermkortet. Du kan få 2 forskjelige hovedkort, hvor det ene har nvidia kort i seg. (256 MB NVIDIA® Quadro NVS 110M TurboCache)

 

Som sagt, er spilling og kraft viktig, gå for D620....

Vil du ha en liten sexy maskn gå for D420....

Lenke til kommentar

takk for respons,

 

p0ker; dessverre får vi ikke 620'n med nvidia kortet. Så derfor heller jeg veldig mot den lille, da GPU'n er lik på begge. Tror ikke ren prosessorkraft vil veie opp mot hvor lett og ledig 420'n

 

Uansett, behovet mitt omfatter hovedsakelig jobb / skole. Men jeg vil gjerne ha muligheten for å kunne spille wc3, cs når jeg er på reisefot. Noen tyngre spill enn dette vil ikke benyttes.

 

Tenkt å kjøre Ubuntu på den med cedega for å dra spillene. Greier den lille dette, går jeg for den. Dersom det blir et problem, går jeg for den større.

 

gah, vanskelig valg :ermm:

 

Victurus!

 

*edit: nye opplysninger"

Endret av victurus
Lenke til kommentar

Hvilken oppløsning får du på D620?

 

Personlig er jeg meget glad i små og lette maskiner, og D420 er intet unntak. Men om du ikke skal ta med deg maskinen mye rundt om kring vil nok D620 være et bedre alternativ.

 

At en maskin ikke har innebygd optisk stasjon gjør meg svært lite. Jeg har hatt en bærbar som har en ekstern optisk stasjon i over tre og et halvt år nå, og de eneste gangene jeg har brukt den optiske stasjonen er når jeg har installert et operativsystem på den, og det trenger man ikke å gjøre så ofte når man er på tur. Jeg overfører heller filer via nettverk eller minnepinner.

 

At det er GMA950 på begge maskinene er det ikke dermed sagt at ytelsen er lik. Brikkesettet som er brukt i D420 er en lavstrømsutgave, som vil si at den er tregere enn det brikkesettet som finnes i i D620.

Lenke til kommentar

Knut: oppløsninga på d620 og d420 er den samme utfra de spesifikasjonene jeg har fått på de to modellene.

 

Det ble det d420'n jeg gikk for. Følte at den ekstra ytelsen d620'n leverte ikke veide opp for mobiliteten til d420'n.

 

Det at jeg sleit så mye med å velge mellom de to modellene, tyder bare på at jeg ville bli fornøyd uansett hvem jeg valgte. Maskina må jeg drasse med meg hele tiden, så det ble det største argumentet for at jeg gikk for 420'n.

 

Takk for responsen :)

 

Victurus!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Står også nå om valget mellom d420 og d620, liker svært godt små og nette maskiner, har hatt en ibook 12" :)

Maskinen kommer til å bli brukt til det meste utenom spilling, må ha dualboot med XP og Vista. Hvordan vil d420 dra Vista rundt? D420 blir levert med 1gb minne og u2500 (1.2Ghz Duo), mens d620-en blir leveret med t2300 (1.66Ghz Duo)

 

Usikker på diskkapasistet på begge maskinene, men håper på minimum 40gb om jeg skal ha dualboot..

Lenke til kommentar

dama mi har D620, Virker som en helt grei maskin, men til spilling duger den rett og slett ikke. Spill som er 4-5 år gamle starter ikke.

 

Hvis du skal gå for denne ville jeg ABSOLUT oppgradert skjermkortet på ett eller annet vis. Men spørs jo selfølelig om du skal spille noe som helst da.

Lenke til kommentar

Sitter nå her med min d420 og har både vista og xp kjørende. Dette går helt fint. Føler helt klart at jeg har valgt riktig, d620'n virker som et fjell når jeg møter kollegaer på jobb. Har i dette øyeblikket adobe premiere i bakgrunnen kjørende, greier nå ganske mye denna maskinen :w00t:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...