Gå til innhold

På tide med ny telefon; Sony eller Nokia?


Anbefalte innlegg

Jeg har nå bestemt meg for å bytte ut min ett år gamel Samsung e730 som jeg har vært temmelig fornøyd med, men det er en del ting jeg savner. Jeg har nå bestemt meg for å kjøpe enten Nokia eller SonyEricsson etter nå å ha prøvd ut både Siemens og Samsung.

 

Jeg har prøvd å orientere meg litt rundt i mobiljungelen og til slutt endt opp med noen alternativer som jeg kunne likt å få noen kommentarer på.

 

Det som er viktig for meg er:

 

-God batterikapasitet (e730 måtte lades nesten hver dag, minimun må være tre dager)

-God kalender og telefonbok

-Bra mp3-spiller og mulighet for 1gb minnekort

-Lett å skrive meldinger (husker nye ord osv.)

-Talekvalitet

-At telefonen er har god byggekvalitet.

-Oversiktlige menyer og forskjellige profiler

 

Kamera er ikke det aller viktigste for meg, men er jo greit å ha muligheten til å ta et bilde eller to.

 

Jeg har funnet to modeller fra SonyEricsson som virker interessante:

 

SE W850i og SE k800i.

 

Etter testene jeg har lest virker begge disse som gode telefoner, men kalenderfunksjonen kan kanskje være noe mangelfull? Jeg er også litt bekymret for batterikapasiteten på k800i. Det er nok w850i som virker mest aktuell.

 

Fra Nokia har jeg funnet:

 

Nokia 6233, og Nokia 6280/6288.

 

Det virker som kalenderfunksjonen kanskje er bedre på disse? Men Sony er kanskje bedre på musikk? Jeg har ikke funnet noen tester av Nokia 6288, men dersom noen har noen erfaringer hadde det vært supert å få vite litt. 6280 virket bra etter testen å dømme, men dersom 6288 er mye forbedret er det kanksje verdt å legge i litt ekstra for å få den.. byggekvaliteten på 6280 er kanskje ikke den beste?

 

Setter pris på kommentarer og erfaringer fra dere!

 

På forhånd takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

kjenner folk med alle mobilene som du har nevnt som interresante for deg, og ville da ha sagt at valget ville stått mellom 6288 eller k800i, k800i har det beste stillbilde kameraet mens 6288 har d beste videokameraet, og ja nokia har en bedre kalenderfunksjon enn sony ericsson. men kan ikke si at kvalitetsfølelsen er spesielt høy på noen av mobilene men de er helt greie på d området. etter å ha hatt ca 9-10 mobiler i forskjellige merker som siemens, sony ericsson og nokia i løpet av 5 år har jeg kommet fram til at jeg synes nokia har den beste programvaren, og kvaliteten på meobilene var stort sett d samme utenom på min første mobil som var 5210 og 8800:P men må desverre innrømme at sony ericsson klarer å skvise ut vesentlig mer batteritid ut av sine mobiler:(

kan også si at musikkmulighetene er stort sett de samme på både k800i og 6288 ganske bra, men du må velge hva som veier mest, bra programvare eller bra batteri. jeg sier ikke at programvaren på sony ericsson ikke er bra men bare ikke like bra som nokias, etter min erfaring.

Lenke til kommentar

Som trådstarter sa først, så betydde ikke kamera så mye, men derimot batteri. Er likevel usikker på om noen av desse telefonene har bra batteri. 6280/6288 overbeviser ikke når det gjelder byggekvalitet, plastic fantastic og slarkete. W850 og K800 er bedre kvalitet over, men fortsatt ikke veldig bra. :hmm:

Lenke til kommentar

W850 er vell den med klart best mp3/radio-funksjon av disse. Generelt er min erfaring at SE har bedre batteri (over ei uke med lett bruk på både K750i og K800i), mens nokia ofte har enklere og mer tilpasningsdyktige menyer osv. 6233 ser jo tøff ut, men du må nestn kjøpe bedre headsett og mer minne om den skal være bra til mp3. 6280 ville jeg styrt unna grunnet mye feil og laber byggekvalitet, selv på de nyere utgavene, 6288 er vell forbedret noe fra 6280 og sånn sett et bedre valg.

Lenke til kommentar

Mitt spm er når du trenger ny mobil?

Det kommer flere morsomme modeller nå, W880i fra SE kommer i Mars bl.a.

Ellers så er K800i det beste valget av disse, betydelig bedre byggekvalitet for å nevne en ting, hvis musikk er viktig, gå for W850i.

Men, det beste er om du prøver alle disse modellene i en butikk og gjør deg opp din egen mening.

Lykke til.

:)

Lenke til kommentar

Takker for alle svar! Har blitt litt klokere nå føler jeg.

 

Har bestemt meg for å gå for Nokia 6233, tror den skal passe bra for mitt bruk, og den har etter det jeg har forstått bedre batteritid enn de to andre modellene. I tillegg er det ikke en skyvetelefon, forestiller meg at det da er mindre som kan gå galt med den :)

 

Jeg har et spm. med tanke på denne telefonen; bruker den vanlige Micro SD minnekort?

 

Vil da dette kortet fungere?

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=317938

 

(er vel kanske lurt å stoppe på 1gb, kan kanskje bli itt tregere med 2gb?)

 

Edit: Og hvor kan man få tak i en slik overgang for å kunne bruke egne hodetelefoner, det blir vel bedre lyd enn med de originale da...

Endret av glotón
Lenke til kommentar

Minnebrikken du linker til skal fungere fint. Jeg har minnebrikke fra TwinMos i min mobil. Den eneste jeg har hørt det har vært trøbbel med er minnebrikker fra Kingston. Har lest en del kommentarer på at mobilene blir trege med store kort, men jeg merker ingen forskjell på 64 Mb (som fulgte med) og 1 Gb.

 

Leste en plass at det var noen som hadde funnet overgang til egne hodetelefoner hos Clas Ohlson. Du kan jo søke her på forum.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...