Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

TCP parameter og ADSL


Anbefalte innlegg

En ADSL tilkobling har som kjent lavere hastighet opp enn ned og pakker sendt med TCP blir bekreftet med ACK-pakker. Denne kombinasjonen er som regel helt problemfri, men…

 

Si at du laster ned en fil som bruker hele ”downstream” båndbredden. Da vil en del av ”upstream” båndbredden bli beslaglagt av ACK-pakker. Hvis du så samtidig begynner å laste opp en fil, er det stor fare for at denne filens pakker må sloss med ACK-pakkene om den tilgjengelige båndbredden. ACK-pakker kan da mistes (dropped) eller i det miste bli forsinket.. Det er da stor sannsynlighet for at senderen av pakkene som går downstream vil begynne å sende pakker med en lavere rate som igjen betyr at noen av downstream båndbredde ikke blir brukt.

 

Mitt ønske er å ”tweake” på TCP settingen slik at jeg kan få et bedre resultat. For eksempel så kunne jeg tenkt meg å sette prioriteten til ACK pakkene høyere slik at de kommer gjennom uansett, mens annen trafikk må klare seg med den resterende båndbredden. Er det noen smarte hoder der ute som vet hvordan dette kan gjøres i windows xp?

 

-uggis-

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

...men så må du ikke glemme at når du begynner å laste opp/sende en fil, så vil jo en av grunnene til at hastigheten på nedlastingen av den fila du mottar minker også skyldes at du må motta ACK-pakker tilbake for den fila du sender, på samme måte som at du må sende ACK-pakker for den fila du mottar.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...