Gå til innhold

trenger nytt opperativsystem


Fry

Anbefalte innlegg

har egentligi ikke noe opperativ system, og skal kjøpe meg nå.. tenkte å gå får vista? hvor mye koster det ca? er alle vistaene med media center? har det kommet ut i butikkene ennå

 

edit: slett denne posten.. fikk jo all info rett over her i den posten om vista.. litt for rask med å skrive ut å titte noe mere

Endret av Fry
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

Priser i frå Microsoft Norge:

 

Home Basic OEM:1000kr

Home Basic Retail: 2300kr

Home Premium OEM: 1100kr

Home Premium Retail: 2700kr

Business OEM: 1358kr

Business Retail: 3400kr

Ultimate OEM: 1700kr

Ultimate Retail: 4500kr

 

Om versjonane Retail og OEM:

 

Dersom en bruker har kjøpt en fullversjon av Vista (Retail), altså ikke en maskinbundet versjon (OEM), slipper brukeren å kjøpe ny lisens uansett hvor mye maskinevaren forandres. Det eneste som må til er en reaktivering av Vista.

 

For brukere med OEM-utgaver av Vista blir det verre. For mange maskinvare-endringer - og du må kjøpe ny lisens! Men hvor mye kan brukeren endre på maskinvaren før en ny lisens må kjøpes?

 

Microsoft bruker en såkalt teller for å holde rede på endringer i maskinvaren. Telleren er basert på poeng, og starter på 0 når man får ny maskin med forhåndsinstallert Vista, eller installerer Vista for første gang.

 

Når telleren passerer 25 poeng vil Vista be om å bli reaktivert, og gir brukeren tre dager på å aktivere før den går i en redusert funksjonalitetsmodus.

 

Det er mulig å reaktivere i redusert modus også, men etter hvert som tiden går før reaktivering så vil mindre og mindre av funksjonaliteten i Vista være tilgjengelig.

 

Her er en liste over hvilke maskinvareendringer eller ny maskinvare som kan gjøres og hvor mange poeng en slik endring gir:

 

* CD-ROM/CD-RW/DVD-ROM (1 poeng)

* IDE-kontroller (3 poeng)

* OS-harddisk (11 poeng)

* Skjermkort (1 poeng)

* SCSI-adapter (2 poeng)

* Lydkort (2 poeng)

* Nettverkskort - ny MAC adresse (2 poeng)

* Prosessor - CPU (3 poeng)

* RAM (0->512MB, 512MB->1GB, 2GB->4GB, osv) (1 poeng)

* Hovedkort (9 poeng)

 

Du kan altså legge sammen poengene for hver maskinvareendring siden første installasjon av Vista, og dersom denne summen overskrider 25 poeng vil Vista be om å bli reaktivert. For brukere av OEM-versjoner av Vista betyr det at en ny lisens må kjøpes inn.

Endret av Neddo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...