Gå til innhold

Polyfoni på keyboard


Joddleif

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kommer litt an på hva du skal bruke det til. Skal du bare spille det (som et piano) betyr det ingenting, du har allikevel bare 10 fingre og spiler sjelden med mer enn max 6-7 av gangen. Men skal du spille inn med en sequencer og spille av igjen flere stemmer samtidig kan det jo bli en del. Men de fleste keyboards har en grense på hvor mange forskjellige stemmer du kan spille samtidig også.

 

Tror 32 er nokså standard på "hjemmekeyboards". Du finner "workstations keyboards" med 128 toners polyfoni. Men da er det en annen prisklasse.

 

Hvilket keyboard ser du på, og hva skal du bruke det til?

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Tusen takk for god informasjon. Virker som 32 polyfonitoner holder for meg ja.

 

Jeg har lyst på et piano, men samtidig et keyboard hvor jeg kan spille med forskjellige lyder. Sikler nå på et DGX 620 fra Yamaha. Det har veide tangenter, samt keyboardfunksjon. Enenste jeg er skeptisk til er om jeg kommer til å bli lei av å spille keyboard med veide tangenter, men på den andre siden har jeg veldig lyst å spille piano med veide tangenter. Satser på at det går bra.

 

Slik det ser ut nå kjøper jeg dette i slutten av februar når min lokale musikkbutikk får det inn, med mindre noen fraråder meg sterkt fra å kjøpe dette. Er åpen for alle innspill, da jeg er nybegynner når det gjelder kjøp at keyboard. Har et el orgel fra før som jeg har spilt litt på, men kunne tenkt meg et piano.

Lenke til kommentar

Ser ut som et bra keyboard for pengene. Hva slags tangenter man foretrekker er selvsagt individuelt, personlig foretrekker jeg pianotangentene på mitt P-250 framfor synth-tangentene på de andre keyboardene mine. Du får en helt annen følsomhet i spillet med det. Og Yamaha har de beste veiede tangentene, etter min mening. I hvertfall på de dyrere pianoene.

 

Og du kommer til å bli glad for at du valgte et fullskala brett. Små synther hvor du "ramler utenfor kanten" hele tiden fordi de bare har noen få oktaver er ikke noe gøy.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Har selv et Yamaha DGX-305 (er så og si det samme, bare med 76 tangenter istedet for 88) og er veldig fornøyd med det. Knallgod pianolyd, masse rytmer, og er ellers stort sett et godt keyboard. Når det gjelder polyfonien holder det med mindre du skal komponere større verk. Veldig bra som førstekjøp, kan heller få tak i noe mer avansert senere. Lykke til :thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...