Gå til innhold

Filme bilderør-tv med mobilkamera/digitalkamera


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skulle filmet litt på tv skjermen. Det er en gammel type. Har sony ericsson og et kompaktkamera med 7mp tilgjengelig. Er det noen spesiell teknikk på det å filme en tv skjerm? Det er ikke noe superkamera men det tar gode bilder så lenge det er korekt innstilt

7665537[/snapback]

 

du må ha raskare lukkertid enn bildefrekvensen på tv-en, trur det går bra på 1/60 og kortare.

 

 

edit:såg no at det var filming det gjaldt, so da veit ikkje ej ka du må gjere.

Endret av turnipkongen
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

du må ha raskare lukkertid enn bildefrekvensen på tv-en, trur det går bra på 1/60 og kortare.

 

 

edit:såg no at det var filming det gjaldt, so da veit ikkje ej ka du må gjere.

 

 

Vel... Etter hva jeg har forstått er det vel heller omvendt. Å ta bilder av en bilderørs-tv krever lukkertid på 1/60-dels sekund og lengre, da de som regel har 60 HZ oppdateringsfrekvens, dvs 60 bilder i sekundet. Tenk deg at du tar bilder av TV'en med 1/60 dels lukkertid eller mindre:

 

Siden skjermen blir oppdatert vertikalt (Dvs. linje for linje nedover), vil et bilde med

1/60 dels lukkertid eller mindre bare ta bilder av deler av lyset som blir prosjektert til skjermen. Resultatet ser dere her:

FlickeringTV.jpg

 

Vet om dette i hovedsak gjelder fotografering, gjelder dette også for film, da den består av bilder etterfulgt av hverandre i raskt tempo.

Lenke til kommentar

Egentlig må du bruke et videokamera som kan justere "indre frekvens" (i mangel av et bedre ord). Jeg vet at XL-serien til Canon kan dette, og siden du kun har mobil/kompaktkamera tilgjengelig spørs det nok hvor vellykka det blir. Men jeg tok en rask test med eget kamera som jeg riktignok kan justere lukker på:

 

Setter du lukkerhastigheten på samme som oppdateringsfrekvensen til TV-en vil du få et tilfredstillende resultat. Altså 1/50.

 

--------- Litt forklaring: ---------------------

Norske TV-er har 50Hz oppdateringsfrekvens, ikke 60Hz som nevnt tidligere her. Det er 50 fordi det er det strømnettet vårt har. PAL-standarden i europa bygger på 220v/50Hz, mens i USA har man brukt 110v/60Hz og NTSC. På PC blir det annerledes, der kan du nemlig sette frekvensen selv. Hvor mye spillerom du har avhenger av skjermkort / skjerm eller begge deler.

-----------------------------------------------

 

Mitt forslag:

Siden du muligens ikke kan justere lukkerhastigheten din er det mulig å jukse med lyssetting. Fordi kameraet justerer lukkerhastighet og blender automatisk vil triksing med lyset påvirke hvordan det setter disse tingene. Prøv deg på litt forskjellig avstand med mye/lite lys osv. så vil du kanskje oppleve at det plutselig fungerer ganske bra.

 

Lykke til! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...