Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Kommer meg ikke på nett ...


Anbefalte innlegg

Jeg har med en pc hjem nå i jula, men jeg får den ikke på nett. På den andre pc-en i huset funker det (med de samme kablene og alt), mens på den andre får jeg beskjeden "limited connection or no connectivity" (eller noe sånt). Har sjekka internett-innstillingene og så vidt jeg kan se er de de samme på begge pc-ene. Noen som vet hva årsaken kan være?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Begge IP-adressene du oppgir (62.249.188.24 og 62.16.193.46) tilhører Canal Digital Kabel TV AS. I og med at de starter på 62 kan det se ut som om Canal Digital gir deg to adresser ("Modemet" ditt bruker ikke DHCP) og dermed vil bare to PCer kunne være på nettet samtidig. Dette kan være koblet sammen med nettverkskortets MAC-adresse slik at de ikke tillater bruk av ny MAC-adresse.

 

Løsning vil normalt ligge i en egen router som kan dele ut lokale adresser.

Lenke til kommentar

Tidligere hadde vi et Terayon-modem (og samme abonnement), og da fungerte det med tre pc-er på nett samtidig. Men så fikk vi tilsendt nytt modem (Thomson) fordi det var problemer med det gamle. Og nå funker det altså ikke lenger. Men uansett, hvis det skal funke med to pc-er samtidig, hvorfor funker det da ikke på den ene? Kan ha noe med MAC-adresse muligens, men det skulle man vel kunne endre dette et sted?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...