Gå til innhold

Hvilken 50mm bør jeg kjøpe?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

f/1.8 har jevnere skarphet og større skarphet mot kantene, har innebygget solblender og er lettere. Hvis du spiller fotball med objektivene så er det kansje ikke solid nok, ellers tror jeg ikke du vil greie å ødelegge det med dårlig behandling.

 

f/1.4 har 65% større lysstyrke, større skarphet i sentrum på stor blenderåpning og mer behagelig visning av partier som er ute av fokus.

 

 

For å finne ut hva som er best for deg så må du finne eksempelbilder tatt under like forhold og til det bruk du har tenkt deg. Det er ganske trist å betale nesten tre ganger så mye for et objektiv som gir identisk eller dårligere resultat.

Lenke til kommentar

Og for å skape totalt kaos velger jeg å spørre (IGJEN):

 

Hva slags hold har dere for å si at 1.8 er skarpere enn 1.4, bortsett fra den hysteriske internettlegenden om at 1.8 eter 1.4 til frokost? Har dere utført sammenlignbare testresultater med begge linsene? Eier dere dem?

 

De mer solide testgrunnlag og egen erfaring forteller at 1.4 later til å være skarpere i kantene, og muligens en anelse skarpere ellers enn 1.8- men begynner å bli jevnbyrdig ved lavere aperaturer, men hva er da poenget med å kikke på 1.4 i utgangspunktet?

 

Ellers er det ikke utenkelig at det kan finnes noe forskjelliger fra D og ikke D modeller. Vi snakker j o tross alt om et ganske langt tidsspenn.

 

Jeg har selv valgt å gå for en non-D modell av 1.4 men siden du føler behov for å spørre tror jeg du ikke vil merke noen forskjell og kan trygt gå for 1.8. Det er jo også en d70 du har tenkt å sette det på, så du har jo alltids muligheten for å justere ISO og kompansere et stykke på vei for blendertrinnet. Min 50mm sitter stort sett på et filmkamera, da jeg synes brennvidden gir et litt ukurant utsnitt på 1.5x crop.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...