Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

spørsmål angående oppsett av trådløst nettverk


Anbefalte innlegg

Jeg er ganske nybegynner når det gjelder oppsett av trådløse nettverk og har nå planer om å gjøre om nettverket jeg nå har i huset til trådløst. For tiden har jeg en router jeg fikk gjennom mitt adsl abbonoment fra nextgentel (ikke trådløs) som igjen er koblet til en switch og dermed med kabler ut til pc'ene i huset. Alle pc'ene bortsett fra en har det som trengs for trådløs oppkobling.

Mitt første spørsmål er om jeg kan koble min nåværende ruter til et aksesspunkt, slik jeg nå har koblet den til en switch, eller må selve routeren være trådløs? og er det eventuelt noe problem å bytte ut den routeren jeg fikk fra nextgentel med en annen hvis dette blir nødvendig?

 

Jeg lurer også på om noen her har noen anbefalninger på hva jeg bør kjøpe av aksesspunkt (eller trådløs router om dette er nødvendig). Jeg trenger ikke noe superkvalitet over utstyret, siden det oftest skal brukes til vanlig surfing på internett og overføring av filer mellom pc'er internt. Jeg tenkte mest på noe i prisklassen 5-600kr. Det hadde også vært nyttig om det har en kablet utgang, slik at jeg kan koble den ene pc'en uten trådløst nettverkskort til denne.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det enkleste er å kjøpe en trådløs router. Du kan bruke denne som trådløst aksesspunkt og switch. Anbefaler en Linksys WRT54GL som du får fra ca 500.- og oppover (prisguide på hw.no).

 

Du må ha boksen fra NGT siden det er modem i den. Du kobler så kabelen fra NGT's router/modem i en av lanportene på WRT54GL. Slå av DHCP-LAN i Linksys slik at den ikke prøver å dele ut egne ipadresser.

 

Den switchen du har fra før får du kun bruk for om du behøver mere enn 3 maskiner med nettverkskabel.

Lenke til kommentar

Linksys sin WRT54GL er et helt greit valg. Det er som en ruter, men det er det du finner mest av i de fleste prislister.

 

Bare sørg for å koble den opp som et aksesspunkt, slik er nevnt i innlegget over. Da vil den fungere som en bro mellom NGT-ruteren og ditt nettverk.

 

edit: leif

Endret av Zenit
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...