Gå til innhold

Yamaha CRW8424S brenneproblem


TheEdge

Anbefalte innlegg

Er nå lei av å ødelegge cd'er i denne forbanna brenneren, og søker noen siste råd før jeg tar den ut og knuser den med slegga...

 

Har brent utallige cd'er der den kommer til 5% (før den faktisk begynner å brenne) og så får jeg feilmelding.. Som regel Track Following Error..

 

Prøvde nettopp å brenne på 700mb verbatim cd'er. Den første var det ca 690mb, stoppa etter 5%. Så prøvde jeg med ca 650MB, og den stoppa også. Så prøvde jeg også 650mb men da på lavere hastighet (6x) med samme resultat..

log fila fra siste forsøk her: http://home.no.net/theedge/log.txt

 

Så prøvde jeg med en 650mb cd og brant ca 450mb på den i 8x og det funka, bortsett fra at jeg fikk fixation error på slutten av cd'en. Denne cd'en kan leses i brenneren, men ikke i min vanlige cd rom...

log fil her: http://home.no.net/theedge/log2.txt

 

Etter dagens første misslykkede forsøk, installerte jeg Nero 5.5.9.17 og NeroHistory.log fila her: http://home.no.net/theedge/NeroHistory.txt

 

Har nyeste tilgjengelige firmware på brenneren og kjører for øyeblikket windows 2000 SP3, men har også hatt samme problem med flere andre operativsystemer og versjoner av nero.. Har også prøvd andre brenneprogrammer uten at det blir noe bedre..

 

Brenneren fungerte jo fint før da den var i bruk på mitt gamle hovedkort(asus p2b-ds integrert scsi)

men jeg mener at den fungerte greit også med det nye hovedkortet(Aopen ax34pro-2 med Adaptec aha 2940 scsi kort) så jeg er ikke sikker på akkurat når problemet oppstod for det er lenge siden.. Og den er ikke akkurat utslitt heller har vel brent rundt 100 cd'er... Har også prøvd med rensecd uten resultater..

 

Noen som har noen tips om hva som kan gjøre dette???

 

 

The Edge

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Produsentene av it utstyr legger inn en grense i biosen som gjør at det slutter å virke etter 2 år, det er for å tvinge folk til å oppgradere :smile:

 

Fra spøk til alvor - jeg hadde en dvd spiller (ikke brenner) som tok kvelden etter ca 2 år, der var det "reima"/strikket eller hva det nå er som gikk fyken så den ikke spinner opp. Hvis det er som du sier at det går skeis vær gang du skal begynne å brenne (etter ca 5%, dvs klargjøringen av filer) kan det være feil med spinningen. Kan brenneren lese cd'er, og selv om den kan lese så klarer den ikke å brenne hvis plata snurrer i feil hastighet. Hvis du har brukt cd brenneren som spiller så kan den være "utslitt" selv om du bare har brent 100 cd'er.

Lenke til kommentar

Taxman: Brenneren leser cd'er, så det er nok ikke reima som er gåen... Jeg har da en utmerket SCSI cdrom som jeg bruker som leser, det eneste annet enn brenning jeg bruker brenneren til er ripping av en og annen audio cd da denne er nokså rask der, så den burde nok ikke være utslitt...(La oss si 200 cd'er tilsammen da) Og dessuten funka det når jeg brant ca 450mb på en 650mb cd..

 

Kjetil: Har prøvd med mange drivere til SCSI Kontrolleren, og bruker for øyeblikket de nyeste uten at det har hjulpet...

http://www.ahead.de/en/content/helptool/475.htm er bra den, men jeg har sjekket alt det som står der, og jeg kan ikke finne at det er hverken varme eller vibrasjoner. har 340w power og hverken cpu eller skjermkort er av spesielt strømkrevende type... Spenningene er ok.. Har også prøvd med mange forskjellige merker på cd'ene, og også rense cd.. men ikke noe hjelper... Så det er sikkert noe hw feil på brenneren...

Men det som er merkelig er at det ser ut til å gå bedre når man brenner cd'er med lite innehold, mens det krasjer så og si hver gang når cd'en blir fylt opp(670-680 mb på 700mb cd).

 

Så den slegge/brekkjern metoden kommer stadig nærmere...

 

Takk for svarene så langt...

 

The Edge

 

[ Denne Melding var redigert av: TheEdge på 2002-11-16 14:45 ]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...