Gå til innhold

Anbefaling av blitz for Nikon?


Anbefalte innlegg

HVilken blitz vil dere anbefale for Nikon DSLR? SB 800? SB 600? Sigma 500? Metz? Den aller siste fra Nikon i forbindelse med lanseringen til D40?

 

Tenker hovedsaklig å bruke blitzsen til innefotografering av familiemedlemmer samt ved bursdager, bryllup o.l.........ikke studiofotografering.

 

Syns det er vanskelig å velge...noen som har forslag?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mitt svar er, som så ofte før :), Sigma EF500. Metz er, etter hva jeg har forstått, ikke noe særlig billigere enn Nikon, og du trenger ikke panservognkvalitet for å knipse noen bursdagsbilder. Det du trenger er plenty med kraft for å kunne peke blitzen alle andre steder enn rett mot subjektet.

 

Sigmaen min har vært med på litt av hvert, og leverer utrolig mye "bang for your buck".

Lenke til kommentar

Jeg har en SB-600. Lurte fælt på om jeg skulle kjøpe en SB-800, men synes den var litt dyr. SB-600'en har jeg brukt i studio og til konfirmasjonsfest i en passelig stor sal. Veldig fornøyd med den egentlig :)

 

Har ingen erfaring med andre blitser, men jeg har ikke noe vondt å si om SB-600 ihvertfall.

Lenke til kommentar

Sb 800 er jo en av de bedre, har hatt den selv. Men den har en høy pris vanskelig og oppspore på bruktmarkedet fks.

 

Hører de skryter av Sigma 500 super.

 

Det finnes en Sigma EF 500 DG ST NA-ittl som er en rimeligere variant av 500super.

Jeg kjøpte en D70s med ny Sigma EF 500 DG ST NA-ittl, den overasket meg litt virket fint. Har lagt den ut på Foto.no for salg for halv pris.

Lenke til kommentar

Jeg fikk meg en sb-600 i går. Har ikke fått prøvd den ut så mye ennå, men kan komme med noen grunner til at jeg valgte nettopp denne. Ken Rockwell har en sammenligning mellom sb-600 og sb-800 hvor han kommer frem til at han foretrekker sb-600 til prisen (hvis du da ikke har et spesiellt behov som sb-600 ikke dekker). Mange misliker hans tester, men etter å ha lest sammenligningen må jeg si meg enig for det meste. Grunnen til at jeg valgte Nikon fremfor Sigma er egentlig ikke noe god, har hørt at den virker mindre solid enn Nikon og at det kan være kompatibilitetsproblemer med fremtidige Nikon kameraer (vet dog ikke i hvilken grad dette stemmer). Ellers synes jeg også at sb-600 i høy grad dekket mine krav (trenger ikke lysstyrken og ekstra-funksjonene til sb-800). Det jeg savner med sb-600 er innebygget bounce-card (selv om dette ikke er noe problem å lage selv/kjøpe separat) og en funksjon sb-800 har hvor en får lysmåling (ikke ttl) selv uten cpu-objektiver og med eldre kameraer som Nikon F2. Prisen veide også mye for meg da jeg valgte 600 fremfor 800.

 

Edit:

Link til Ken Rockwell sin sammenligning

Endret av joostein
Lenke til kommentar

Jeg kjøpte SB800 av kun en grunn, jeg fikk sjansene til å få noen til å kjøpe den for meg i USA, da kostet den meg ca. 2000kr. Kunne ha valgt sb600 også, den ville ha kommet på ca. 1200 tror jeg. Men jeg hadde tenkt å bruke ca. 2000kr på blitz og da ble det den.

 

Skulle jeg ha kjøpt i Norge så ville det blitt sb600.

 

Telcontar

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...