Gå til innhold

Lydredigeringshjelp, bruker audacity


Blåbær

Anbefalte innlegg

Har to lydklipp, den ene er 139bmp og varer omtrent 13 sek og den andre er et pianostykke som er omtrent like lang som jeg vil at den skal få kunnet endre hastigheten til slik at de to blir nøyaktig like lange, noen som har en formening om hvordan det skal gjøres?

 

Ev forslag til andre progs som påta seg den oppgaven?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En måte er å klippe i stykker enten perkusjonen, eller pianoet, for så å sette disse sammen ut fra masse småbiter. Ulempen er at det lydklippet som går raskest kan få masse 'tomrom' mellom bitene du setter sammen. Dette kan løses på flere måter, f.eks bruke fram-og-tilbake-loop (fungerer når det er svært kortet mellomrom), reverb, eller veldig tidkrevende klipp, lim, finpuss, etc.

 

Det finnes også diverse pluggins som kan endre pitch men ikke hastighet, men også hastighet med ikke pitch. Disse verktøyene pleier å dele lydklippet opp i flere tusen mikro-biter, hvor den f.eks hopper over annen hver bit dersom du vil doble hastigheten, eller legger til forrige bit som kopi for å halvere hastigheten.

For å unngå masse skrurring o.l. har disse verktøyene egen interpolering, slik at resultatet blir forholdsvis greit.

Men noen plugins er rett og slett elendige på dette.

 

Jeg har enda ikke funnet et slikt verktøy som gjør en tilnærmet perfekt jobb, siden jeg velger den første metoden med å klippe ting i småbiter. Da kan jeg også sette sammen f.eks en trommeloop på min helt egne måte, og innføre f.eks shuffle dersom loopen opprinnelig ikke har dette, eller at jeg må innføre shuffle for at loopen skal passe til andre looper med shuffle.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...