Gå til innhold

Ønsker rimelig bassforsterker (min 60 W)


srbz

Anbefalte innlegg

Heisann. Jeg vurderer/akter å begynne å spille bass siden jeg har innsett at det kan være greit å beherske mer enn ett instrument særlig nå da jeg og noen kompiser planlegger å starte band. Jeg spiller til vanlig gitar men jeg tenker nå å sette meg selv en smule inn i bassverden også, bl.a. ettersom en kamerat av meg som har kjøpt ny bass skal selge sin gamle Cort Action 4-strengers, som han fikk til nedsatt nattåpent-pris for noen år siden og han nå selger til betydelig under tusenlappen (koster 2700 veil. nypris).

 

Det jeg da lurte på var om folk der ute har noen bra anbefalinger til bassforsterkere med minimum 60W effekt (helst mer), men til en skapelig pris. Det er snart jul og det er høyst aktuelt å plassere noe slikt på listen. Jeg har kikket litt rundt, og foreløpig funnet 3 kandidater:

 

Den første er Laney HCM-65B som koster 2700 kr. Dette er egentlig litt i overkant av hva jeg mener er rimelig å gi for en enkel bassforsterker på 65W, men er ikke uaktuell.

 

Nr 2 er Ibanez SW-65U som koster rett i underkant av 2100. Denne er noe rimeligere og passer budsjettet utmerket, og har også 65W. Jeg synes likevel at 65W er litt på grensen: det lager jo bra med lyd men i forhold til trommer trenger du enormt med lyd og dessuten sier min noe snevre erfaring meg at bass krever mer effekt for å komme til uttrykk overfor gitar (nå er det i hovedsak ikke jeg som skal spille bass i bandet vårt uansett, men hvorfor kjøpe en amp som akkurat ikke holder mål? - kan og vil mest sannsynlig bli aktuelt å bruke på øving nå og da).

 

Det tredje, betydelig dyrere alternativet er Line 6 LowDown 150 som koster 3700, men som likevel er den jeg foreløpig heller mest mot. Enorme 150W frister, samt utvalget av amp-models og effekter, og ikke minst teller det at jeg allerede har en Line 6 FBV Shortboard som passer til denne.

 

Så, er det noen som har andre anbefalinger og/eller erfaringer til dem og de jeg har nevnt, setter jeg stor pris på om disse kommer fram i god tid før jul ihvertfall ;)

Endret av surbz00r
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...