Gå til innhold

Dere mangler retningslinjer om personvern


Anbefalte innlegg

Folk bør gjøres oppmerskom på at de må følge personvernloven. Dvs. at folk gjøres oppmerskomme på at det å samle inn opplysninger om personer som er aktive i en gitt forumdel, for eksempel hardware, ikke noteres ned i en liste og benyttes for eksterne formål som telefonsalg.

 

Eksempel på retningslinje

Personvern

7.01

 

Bruk av personopplysninger til andre formål enn det som er tiltenkt forumet og nettstedets generelle funksjoner, er ulovlig. Dette er i henhold til Kapittel II. "Alminnelige regler for behandling av personopplysninger" i den norske Personopplysningsloven. Det er med andre ord ikke lov å samle sammen opplysninger tiltenkt eksterne formål som telefonsalg eller personforfølgelse. Kun registrerte medlemmer har tilgang til opplysninger som navn og bosted for andre medlemmer av forumet, opplysninger som medlemmene står fritt for å oppgi eller ikke, og disse forplikter å godta våre betingelser før registrering finner sted. All informasjon som kun er tilgjengelig for registrerte medlemmer skal anses som konfidensiell, og ikke på noe vis misbrukes i andre sammenhenger. Husk at medlemskap ikke er en rettighet men et tilbud, og at alle må akseptere våre regler for å kunne bruke forumet.

Endret av neitakk
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vi samler ikke inn kritisk personinformasjon og hvertfall jeg ser dermed ikke noe nødvendighet for å utdype retningslinjene enda mer med slik informasjon. Datatilsynet er klar over hvordan vi driver og er enig med hvordan det drives.

 

Datatilsynet har anbefalt personer som enten er redd for noe informasjon, eller skeptisk til dette forumet på en eller annen måte å rett og slett la vær å bruke det.

Lenke til kommentar
Se det først og fremst som et tips. Hvis noen skulle misbruke dette forumet til å for eksempel samle informasjon som kan få følger for brukere, så bør disse personene godta retningslinjer som minner dem på at det ikke er tillatt.

7289240[/snapback]

 

Siden dette er en lov, er ikke vi nødt til å opplyse om den. Om noen bestemmer seg for å begå et lovbrudd, er det ikke vårt ansvar å opplyse dem om at det faktisk er et lovbrudd. Vi har også en retningslinje som krever at alle brukere forholder seg etter norske lover.

 

Når det er sagt, så er det minimalt med informasjon vi samler på. Vi lagrer bare fullt navn om du vil lagre det, og det er jo brukernes eget valg.

 

Eg kan rett og slett ikkje sjå nytteverdien med å ha ei ekstra slik retningslinje.

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Jeg kan (bumpe) og legge til at de som legger ut fullt navn enten i profil eller innlegg gjør dette på eget ansvar og har ikke krav til å få dette fjernet (ref vedtak i personvernsnemda). Velger man selv å gå ut offentlig med detaljer om seg selv på forumet så har man i praksis offentligjort dette til hele verden. Enkelt og greit. Derfor bør folk vise litt omhu her og poste på eget ansvar. For skulle man eksempelvis bli utestengt så vil man ikke kunne kreve å få innlegg slettet. Her vil man hverken få gehør hos Datatilsynet eller personvernnemda.

( http://www.personvernnemnda.no/vedtak/2006_2.htm. )

Selv om vi nok som oftest vil fjerne slik informasjon om en forespørsel skulle komme. :)

 

Når det er sagt vil vi beskytte enhvers personvern hvis andre brukere eksempelvis ligger ut bilde eller navn av brukere uten at vedkommende har gått god for dette.

 

På generelt grunnlag så ser vi ikke noe behov for å legge detaljer i norsk lov inn under retnignslinjene. Det holder med at vi påpeker at norsk lov skal følges. Noe som retningslinjene påpeker. :)

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...