Gå til innhold

Hva er hyper-threading?


Antihero

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er en funksjon som Intel har lagt ned i sine P4-XEON-cpuer (og P4 > 3,06Ghz) som får en prosessor til å framstå som to prosessorer for OS'et. For alt Windows/Linux osv kunne bry seg så har systemet to prosessorer.

 

Dette skal øke ytelsen ved at oppgaver på maskinen kan kjøres mer i parallellt (sånn som i ekte SMP(Symmetrisk MultiProsessering) systemer). Selvfølgelig, du får ikke to ekte proessorer, så ting må skje i rekkefølge, men med HT så kan flere instruksjoner være på vei "i løypa" av gangen, slik at man får en "effekt av SMP".

 

Men det er langt ifra alle ting som blir kjappere med HT, og det er ikke for ingen grunn at alle HT-hovedkort kommer med denne funksjonen AVSLÅTT som standard. For det første er det et krav om at programmet må støtte to prosessorer for å ha glede av HT. Programmer beregnet for tunge arbeidsoppgaver/servertjenester er ofte det. Videre må det være kodet på en slik måte at begge prosessorene får ca. like mye å gjøre.

 

Anandtech hadde en artikkel/test på dette opp imot et dual AMD MP system og det var slett ikke alle oppgavene som blei kjappere med HT skrudd på. Intel derimot, sier at programmer blir -5% til 35% kjappere med HT ... men nå er vel ikke Intel den mest objektive part ang. HyperThreading :wink:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...