Gå til innhold

MMORPG


Anbefalte innlegg

mange bra forslag her, noen andre spill som anbefales?

 

Ser litt på darkfall, synes razorwax har en bra ide men om de greier å gjenomføre den blir en helt annen sak.

 

Spillene på lista mi hittil etter erfaringer hørt:

 

1. AO

2. Everquest

 

Ser vel ut som jeg kommer til å ta ao om 1 måneds tid

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Anbefaler AO på der varmeste!

Har spilt AO i ca 1/2 år og er meget godt fornøyd. Mange klager på pengekjøret, men dette fikser seg selv når du kommer opp i lvl( dvs etter du har spilt en del). En annen måte å skaffe seg penger er å bli med i Guilds dvs grupperinger innenfor spillet. Her er det mange som er villige til å hjelpe.

Det beste er hvis du kjenner noen som har spilt en del, og la dem ta deg med på en tur og kanskje hjelpe deg med penger :smile:

 

Liker du sci.fi er AO bare enestående. Mange nye ideer innenfor sci.fi verdenen. Litt Dune inspiret kanskje. Nå kommer og Booster packen Notum Wars og senere Shadowlands en tillegspakke. Vil tro disse gir mulighet til å komme raskt inn i spillet hvis du ser det som et problem.

Lenke til kommentar

Jeg har spilt Asheron's Call 1 i over 2,5 år nå og jeg er fortsatt ikke lei. Jeg har spilt Anarchy Online (beta og prøvde igjen et år etter at det slapp ut), Everquest (Mest når jeg er lei AC1), Dark Ages of Camelot og Asheron's Call 2 betaen (fra midten av beta 0).

 

Jeg kommer til å fortsette med AC1 en god stund til. Den siste oppdateringen åpnet en ny øy og greier så nå er det mye nytt og spennende å sette seg inn i.

 

Asheron's Call 2 kommer jeg ikke til å røre med en 20 meter lang stang. Det er et skikkelig elendig plagiat av et MMORPG spill med fancy grafikk. Grafikken er det eneste høydepunktet, men til gjengjeld er den sinnsyk. Heldigvis så jeg den i betaen så jeg slipper å betale for å bli misfornøyd.

 

Everquest er kult nok men jeg har ikke kommet ordentlig inn i det. Spiller det som spill nr 2 for tiden.

 

DAoC er også et elendig spill. Det "eneste" man gjør i det spillet er PK. Men det er først etter at man har brukt 1-2 måneder på å bli lvl 50. Så det spillet her har også en maks varighet på 3-4 måneder for de fleste. Hvis man holder ut til man kommer til lvl 50.

 

Anarchy Online bygger på et bra konsept. Har prøvd å like de flere ganger (Man må nesten prøve siden man er nordmann) men det funker rett og slett ikke. For mye bugs og tull.

 

Det spillet jeg gleder meg til som en liten unge er Star Wars Galaxies. Det er ikke mye som er sluppet ut om spillet enda. Men det er nok til at jeg er MEGET interessert. Håper det kommer ut med forskjellige servere ala DAoC slik at man kan f.eks spille på en rollespill server.

Lenke til kommentar

Jeg har spillt både Everquest og Dark Age of Camelot over de 3 siste årene.. Begge er gode spill på hver sin måte..

 

Everquest

Eldste spillet på markedet(med unntak av ultima online) Dette betyr mye innhold.. Det er uten tvil det største spillet.. Dette er spillet for de som liker spill som Diablo2.. Levle opp for å få nye skills og spells, mere hit points osv.. det er tusenvis av items å skaffe seg. ca 100 zoner å utforske. stort!

 

Men som sagt det er det eldste.. Graffikmotoren begynner å slite, selv med de nye oppdateringene. Hvis du vil kjøre spillet med all grafikk(spesielt på personene) så krever det MYE minne og system.. 512MB er et minimum hvis du vil kjøre alle figurer. Det er også et must med oppgraderingene som er kommet til spillet, 4 totalt. Noe som kan gjøre det til en dyr erfaring hvis du ikke liker spillet etter en måned...

 

Dark Age of Camelot

 

Nyeste spillet på markedet i Middel alder genren. Som navne anntyder så bygger det på verdenen rundt sagaene om Kong Artur. Visuelt et vakkert spill, landskapene overgår Everquest med flere hestelengder. Man kan kanskje si at Personene er litt kjedelig lagd..(Min favoritt er de i Anarchy Online) Dette er spillet for deg som kanskje ikke er så ihuga hardcore gamer som de som spiller EQ.. Mindre innhold, mere interaksjon mellom spillere. Spillet er bygget for PvP(Player Versus Player) Og hvis du ikke liker dette, så er ikke dette et spill for deg.

 

Hvis du liker å eie ting, lage guilds osv. så er dette det beste spillet..(av EQ og DAoC) I løpet av de nermeste månedene kommer man til å få muligheten til å kjøpe hus til deg selv eller guildet dit. Guids er fulstendig customizeable, med 9 guildranks som du selv kan gi navn og makt. Du kan også velge hvordan emblemet til guildet skal se ut.. Dette kan vises på skjoldet dit og kappen.

 

 

 

Til syvende og sist kommer det ann på hva du liker.. Personlig så likte jeg DAoC best. Jeg like spenningen med store kriger med 100-200 soldater på hver side, som slåss om makten over borger og relics. Men, for tiden spiller jeg Everquest, ene og alene av den grunn at mine kompisser spiller det spillet. Mye mere moro å spille med folk du kjenner. Det er også mange gode spill på vei.. Hvilken av disse som blir det beste vil tiden vise..

 

Lykke til.

Lenke til kommentar

Kan anbefale AO på det sterkeste, selv om jeg ikke har spilt det så lenge.

 

Tror jeg har hørt at Funcom skal begynne med å sende ut gratis kopier av spillet til de som registrer seg, mewn er ikke sikkert

 

Uansett kan de som ikke gidde å laste ned spillet vente til oppgraderingspakken "Notum Wars" da får de nemlig orgianlen med på kjøpet

Lenke til kommentar

Har ikke erfaring med de andre store MMORPG'ene,

men bestekompisen min har spilt Anarchy online siden starten. Når jeg spør hva han synes om miljøet i spillet sier han alltid "det suger max, altfor mye fjortiser og folk som ikke rollespiller", men han spiller da likevel i 5-6 timer hver eneste dag.

Stort sett hver gang jeg kommer på besøk sitter han og regner over hvilke implants og buffs han trenger for å kunne bruke DEN kule kanonen, eller DEN kule hjelmen. Og det er faktisk utregning. AO er et mylder av tall og litt for mange stats å manipulere når man level'er opp. Men jeg tror jeg skal kjøpe det snart likevel.

 

Star Wars Galaxies gidder jeg ikke vente på. Det har så gigantisk markedspotensiale at det MÅ jo bare bli

überkommersiellt. Dvs. at de "dummer ned" spillet slik at alt fra 10-åringer til 80-åringer som har sett star wars-filmene en eller anna gang kan være med. Noe lignende som de gjør med taktiske FPS-spill (som tom clancy-spillene) når de portes til konsoll.

Fjerner alle de "gode" egenskapene og lar et hult skjelett være igjen så det ikke skal bli for vanskelig for 12-åringene som får det i julegave til PS2'n.

_________________

----

"Gjort er gjort og spist er spist" sa elgen i Hakkebakkeskogen under våpenhvilemøtet mellom Mikkel Rev og de andre dyra. >www.dragonforce.com/sound.html < ! Metalium ruler også. :evil:

 

[ Denne Melding var redigert av: Bitex på 2002-11-13 13:53 ]

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-11-13 13:48, skrev Bitex:


Stort sett hver gang jeg kommer på besøk sitter han og regner over hvilke implants og buffs han trenger for å kunne bruke DEN kule kanonen, eller DEN kule hjelmen. Og det er faktisk utregning. AO er et mylder av tall og litt for mange stats å manipulere når man level'er opp. Men jeg tror jeg skal kjøpe det snart likevel.




 

Dette stemmer med hva jeg opplevde også. Jeg spillte også fra starten (27. juni eller.no?) helt til januar/februar, da jeg måtte gi meg fordi jeg også spillte 5-6timer per dag, og det hadde jeg ikke lyst til. Hvis du skal bli ordentlig god så må du regne mye. (som egentlig er kult fordi du må jobbe skikkelig for å få til en ting)

Nå har ikke jeg spillt siden februar da men, det er vel ganske likt som før. Det er veldig ujevnt i det spillet, og det tar jævlig lang tid å gjøre charen din perfekt for den levelen du er på.

Du burde kanskje begynne med en Martial Artist, siden de er veldig lette i starten. Du trenger ikke så fryktelig lang tid for å komme opp i en grei level med dem...

 

PS: På TG02 så var det vel en som ble lvl 57 på 24timer med MA.

 

Jeg brukte vel en uke på det, mens jeg brukte 1.5måneder på å komme til lvl 30 med soldier (dette var riktignok rett etter lansering, hvor jeg var sugen, og spillet monsterbuggy)

Lenke til kommentar

Jeg har spilt mmorpg'ene EQ,AO,AC,DAOC

(MMORPG=massive multiplayer online role playing games)

Har - som andre her - gått lei de fleste av ulike grunner. De beste etter min vurdering er de som gir best variasjon i hvordan du utvikler en karakter. Pussig nok har disse spillene også har flest feil eller mangler (bugs).

Og her er det 2 vinnere etter min vurdering;

AO

AC 1 (!)

 

Prøv AO gratis i 7 dager - hvis det ikke er din greie kan du jo prøve noe annet.

Skulle vært morsomt å høre hva du faktisk valgte, hvordan det falt i smak og hvorfor..

 

Unngå AC 2 - det var fryktelig dårlig. (prøvde i Beta) Jeg tror mange mente det samme fordi jeg fikk stadig mail en periode om at nå var alt så mye bedre og nå måtte man jammen prøve det igjen

 

-Arild

Lenke til kommentar

Er nesten trist å se at det etter 5 år ennå ikke er noe MMORPG/MMOG/Whatever på markedet som har dypere gameplay & større valgfrihet i spillestil/etc enn Ultima Online...Mens de andre store spillene bruker år og måneder på å få inn features som hester & hus for spillerne, har UO hatt dette fra dag 1...

 

Og det har ennå ikke kommet noen andre store online-spill der du kan gjøre banalt enkle ting som å sette deg ned i stoler og på benker, fylle opp kopper og glass med vin/øl/melk/vann og drikke de tomme, lage ditt eget brød eller din egen pizza, velte en ku ved å dobbelklikke lenge nok, osv ;P ...slike små detaljer som ingen legger merke til før de IKKE er der...

 

For ikke å snakke om at du kan bli bedre i "craft-skills" uten å være rik (I UO kan man få tak i alle resursser som kreves ved manuellt, "hardt arbeid" - mens i de fleste andre spillene må du KJØPE basis-resurssene, eller finne dem på monstre)...I UO kan man spille og bli rik, berømt & skilled UTEN å måtte gå rundt og denge monster dagen lang. Lyst å være smed? Vers'go. Tømmerhogger? Jeppz. Snekker? Skredder? Dyre-temmer? Fisker? Baker? Vandrende trubadur? Tyv? ++++

 

Man kan også seile med båter, bruke "tracking" for å finne monster/NPCer, sette opp guilds der hver guildmedlem kan ha individuell tittel, + krig med andre guilder...etc

 

Hovedproblemet med UO er dog i manges øyne grafikken...som begynner å bli "litt" utdatert sammenlignet med nyere spill. Men det er fullstendig spillbart likevel, om ikke du er en av de som krever nyeste 3D grafikk for å spille et spill... 99% av alle ting du kan ta på deg i spillet (som klær, rustninger, våpen) blir vist på den animerte characteren..noe som ikke er en selvfølge med de mere "avanserte" 3D spillene ;P

 

Og så kan man spille det "gratis"...på servere satt opp og kontrollert av andre privatfolk...... :razz:

 

 

[ Denne Melding var redigert av: Xoduz på 2002-11-15 15:46 ]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...