Gå til innhold

nytt "billig" speilrefleks


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Skal kjøpe meg mitt første speilreflekskamera og søker derfor hjelp. Er litt lost her, men har sett en del på EOS350 og Nikon D50. MEN, nå har EOS400 kommet og D80(?).

 

Derfor, er det andre alternativer, eller hvilket kamera skal jeg velge?

 

Takker for feedback...

Endret av gEnEsis_AiX
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hei!

 

Skal kjøpe meg mitt første speilreflekskamera og søker derfor hjelp. Er litt lost her, men har sett en del på EOS350 og Nikon D50. MEN, nå har EOS400 kommet og D80(?).

 

Derfor, er det andre alternativer, eller hvilket kamera skal jeg velge?

Ref. svært mange andre tilsvarende/nesten identiske tråder: Hvis du bor i en by med litt utvalg av fotobutikker, ta en runde og prøv Canon EOS 350D/400D, Nikon D50/D80, og helst også Sony Alpha A100 og Pentax K100D/Samsung GX-1L/GX-1S hvis mulig. Ta på dem, hold i dem, og finn ut hvilken du liker best å holde i (evt. bruke, D80 og GX-1S spesielt skiller seg ut med langt bedre søker enn resten av følget). Dersom økonomien ikke setter noen begrensning for noen av dem (med respektabel optikk), velger du den du liker best (evt. luk ut de som er for dyre)...

 

Når det er sagt - uansett hvilket av disse du velger - du vil ikke føle at du har gjort et dårlig kjøp! (Kanskje med et ørlite forbehold om grepet på 350D/400D.) Dersom du bestiller deg et D50 usett, vil du kanskje gå glipp av noe du kunne fått hos en annen, men jeg har vanskelig for å tro at du blir misfornøyd. Kit-optikken på 350D/400D og D50 er ikke den aller beste, og mange vil skifte den ut, men den holder for veldig mange (og er i 99% av tilfellene like god eller bedre enn optikken til kompaktkameraer). For å ha sagt det også - kit-optikken til Pentax (og til dels Sony og D70s/D80) skiller seg ut som meget bra, særlig sammenliknet med 350D/400D og D50-optikken, og derfor er gjerne disse kitene litt dyrere. Du får det igjen i bedre optikk.

 

Dersom økonomien er en begrensning, kan du gjøre lurt i å kjøpe brukt. Bruktmarkedet til Foto.no er en bra start, samt at du finner brukte kameraer andre steder også. Kjøper du noe pent brukt som fremdeles er på ny-markedet i dag, gjør du sjelden feil. Du kan nok ende opp med de samme summene, men for 5-5500 kr kan du stå igjen med en bedre pakke enn du vil få nytt.

Lenke til kommentar

30D: Announced 21-Feb-06. så ca. 1 år lyder mærkeligt....

 

Jeg har lige købt 30D og nypris i DK ligger på omkring 9000 kr ... Er du SIKKER på det ikke er D30: Announced 17-May-00.

 

I så fald ville jeg hellere købe 350D, 300D eller 10/20D (kender ikke nikon modellerne)

 

Der har været en kraftig udvikling på kamerasiden de sidste år, så jeg ville ikke gå længere tilbage end 20D, 350D eller nikon D50/70/70s hvis jeg skulle købe brugt.

 

Heller bruge halvdelen på kamera og have lidt mere til optik end købe det bedste kamera med dårlig optik.

Endret av Kigulu
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...