Gå til innhold

Worklog: Compaq Clean


Anbefalte innlegg

Hei

 

Da var det min tur til å begyne på ett modde prosjekt. Surfet rudnt her igår, og havnet her.. Klikket meg videre til de forskjellige prosjektene, og ble mektig inspirert.

 

Etter å ha tenkt litt, kom jeg på at vi har ett gammelt compaq kabinett i garasjen. Etter å ha tatt det inn og åpnet det, så det slik ut:

miniutgangspunktxb3.jpg

^Var allerede ribbet for harddisker og CD-stasjoner, men de trenger jeg ikke uansett.

 

Så var det bare å hive seg i det. Hardwaren måtte jo ut.

minispreadoutpa8.jpg

^Ah, desto bedre... litt rot i senga kl 11. :w00t:

 

Uansett, så hadde jeg nå ett tomt kabinett, fullt av muligheter.

 

Ribbet det for litt mer, og la noen planer.

 

miniimg4139kt9.jpg

^Her kan man da se drevrammer for 5 1/4" og 3 1/2" disker.

 

Planen er å ta bort rammen for 3 1/2" diskene. Jeg kommer til å feste harddiskene med o-ringer.

 

Mine mål:

-Få ett ryddig kabinett som man kan være stolt av.

- Bruke løsninger som gjør PC'en stillere.

- Bevise at ett kult kabinett ikke behøver å koste sjorta.

- Bevise at man ikke trenger store forkunnskaper om elektronikk/håndverk, før man begyner.

 

Foreløpig fremdriftsplan

- Kjøpe nye skiver til Dremelen

- Skjære ut nåværende viftegriller

- Motta ideer om front. Planlegge hvordan den skal lages.

- Lakke de deler som skal lakkes.

- Planlegge luftstrøm.

- Mer kommer.

 

Når det gjelder fronten, så syns jeg at dette er den viktigste delen av PC'n. Derfor vil jeg legge en del tid ned for å få den så bra som mulig. Har ikke tenkt til å nøye meg med å bare lakke fronten. Jeg håper at jeg får noen tips om hvordan jeg kan montere en helt ny front. Fronten på kabinettet (uten deksel lissom), er helt flat, så jeg kan montere en treplate der. Jeg skal også montere plater utenpå DVD brennerne mine, for at de skal gå i ett med kabinettet(skal se om jeg kan lære meg hvordan jeg lodder på egne utløserknapper, slik at jeg kan montere disse andre steder).

 

Jeg håper på å få til ett "sølv"omriss av DVD brennerne mine, med noen flate, glatte "thumbscrews".

frontdvdcopywa6.jpg

^Som dere ser er jeg ikke mester i Photoshop, men dere skjønner vel tegninga.

 

Lakken foran DVD spillerne skal være minst mulig matte (slik som de er nå). "Borden" rundt, ser jeg for meg som børstet stål. Skulle vel være mulig å skaffe en tynn stållist ett sted som kan tilpasses.

 

Resten av fronten blir så "clean" som mulig. Minst mulig fjas. Skal ha inn en kraftig 120mm vifte i front, som trekker kald luft inn i kabinettet.

 

 

Så var det resten av kabinettet. Jeg skal selvfølgelig ha ett vindu i sidedøra. Vurderer å legge vinduet ett par cm eller så utenfor selve sidedøra. Så legge inn støvfilter i sprekken slik at jeg får luftet litt. Ett annet alternativ er å feste glasset fra innsiden. Og da frese bort en millimeter eller to på plexiglasset, slik at det kommer kant i kant med resten av kabinettet. Jeg må undersøke litt mer, å se om jeg evt har mulighet til å få freset dette.

 

Hovedplanen er å få lakket alt svart. Bruke sølv detaljeg, og ha blått lys. Kanskje ikke veldig originalt, men det er sånn jeg vil ha det.

 

 

 

Alle tips og erfaringer mottas med takk i denne tråden :)

Endret av Mixy
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har ikke fått jobbet så mye i det siste pga mangel på verktøy. Men idag fikk jeg tatt en tur på Maxbo med pappa. Han sponset meg med;

 

miniimg4152nz7.jpg

^Pakke med skjæreskiver til dremel, og pusse"blokk"

 

Så var det bare å svinge seg i arbeid. Og innen 15 minutter var gått, gikk jeg fra 2x:

miniimg4156aa4.jpg

^Viftegriller før kapping

miniimg4158tg3.jpg

^Viftegriller etter kapping (den andre er bak der, gjennom hullet).

 

Begge skal få 92mm vifter med LED, men alt til sin tid. Nå var det tid for å få ut harddisk racken. Noe som viste seg å være værre en jeg var forberedt på.

 

Uansett, her er hvordan det så ut FØR jeg gikk berserk med Dremelen(:love:).

minikabinettcleanrackjr2.jpg

 

Slik som jeg hadde tegnet opp, og hvordan konstruksjonen var festet... skule det holde med ett 13cm kapp med dremelen. Men den gang ei. Jeg kom ikke helt til der jeg skulle kappe ferdig, og fant heller ikke ut hvordan disse festene kunne løsnes lett (fant en teknikk etterhvert, men den fungerte ikke overalt)

miniimg4130wx0.jpg

 

Dermed så ble det kanskje 40 cm kapping, mye hamring, banning og det som hører med... Uansett, jeg fikk den ut, og slik ble resultatet:

miniimg4159ex4.jpg

 

Imorgen er det mammas bursdag, og er på LAN akkurat nå, så tviler på at det blir mye jobbing. Men jeg skal prøve å få kjøpt inn primer og lakk imorgen, så kanskje det kommer en update på søndag.

Lenke til kommentar

Fikk kjøpt inn lakk og grunning igår. Så har akkurat fått gjort litt pussing, og tatt ett par lag med lakk. Kommer tilbake med bilder når jeg får tilbake kameraet.

 

Neste som står på planen nå er å få planlagt litt mer om fronten, hvordan den skal se ut. Jeg må se litt på elektronikken på CD rommene, slik at jeg kan lodde på en ny knapp så den kan utløses (link til noen gode guides anyone? :) ). Jeg må også finne ut hvordan jeg kan få en av/på knapp til å funke, samt reset switch.

 

En annen ting som må gjøres, er å finne ut hvordan jeg skal montere harddiskene. De skal festes med O-ringer. Men er ikke helt sikker på hvor jeg skal feste de. Planen er å sveise fast 4 "pinner", som jeg kan bruke, men er ikke helt sikker på hvor det blir plass til disse.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har hatt mye å gjøre i det siste, så har blitt lite psuling. Men jeg har nå endelig blitt ferdig med lakken (1 lag grunning, 5 lag svart blank, og 4 lag klar blank). Dette er første gang jeg lakkerer, så er ikke helt fornøyd med utseendet, men det duger :) I helga skal jeg få proff hjelp til å kappe sidedøra, slike at jeg kan få på plass ett vindu der.

 

Samtidig er jeg også på utkikk etter en aluminiumsplate som jeg kan bruke på fronten. Når jeg har skaffet den, så Gjelder det å få den tilpsset. Har fremdeles ikke helt bilde for meg hvordan fronten kommer til å se ut. Skal legge ut ett bilde så snart jeg får fatt i kameraet igjen (er ikke mitt kamera).

 

Når jeg har fått samlet tankene mine, og har litt tid til overs, skal jeg også få skaffet ett gammlet hovedkort, som jeg kan montere. Jeg skal få festet fire pinner (med sveis?), for å kunne feste harddisker med o-ringer. Må derfor ha ett hovedkort montert, for jeg vet ikke hvor god plassen er :)

Lenke til kommentar

Hmmm... leste litt mer nå, og er veldig redd for at det skal kollidere med skjermkortet mitt. Jeg kommer til å gå for en Zalman vf-900 skjermkort kjøler, som egentlig ikke tar så stor plass, og ikke går så langt bak i kabinettet heller. Men jeg vet ikke hvor høy denne chipset vifta er...?

Lenke til kommentar

Kommer med en liten image update her :) Det trengtes ^^

 

miniimg4162dl1.jpg

^Første strøk lakk er unnagjort :)

 

miniimg4190iq7.jpg

miniimg4191pm3.jpg

miniimg4192xe2.jpg

^Ferdig lakket :D

 

Har en buss å rekke nå, men som sagt, neste steg nå er å få skåret ut i sidedøra, det skal bli gjort i helga. Kommer en liten update senere idag, med fronten, noen bilder av den.

Lenke til kommentar

Okey, har funnet fram mine photoshop skills igjen, og satt på noen lengder på fronten. Har ett lite problem, og det er att vifta ikke er plassert i midten.

 

Den svarte linja er tegnet opp midt på kabinettet. Slik jeg hadde sett det for meg, skulle 3" brønnene bli brukt til av/på knapp, reset knapp og USB i front. Det er ikke noe problem å få til på den 62mm brede flata.

 

Ett problem derimot er at vifta blir ståendes skjevt på fronten, og det er jo ikke spesielt kult, jeg kan skjære hullet lenger bort, slik at det blir avlangt, men jeg er usikker på hvordan det blir med festing. Blir jo bare å flytte hullet med 20mm ca.

 

Uansett, utenpå denne kommer omslaget, eller dekselet, som jeg må teste, og ta nye mål, før jeg skjærer til alu plata som skal ligge foran (har fremdeles igjen å skaffe denne, noen som vet hvordan jeg kan skaffe en? :) ). Dette er bare midlertidig mål, slik at jeg skulle se hva jeg hadde å jobbe med, og dere kan se det :p

 

miniimg4189copyue4.jpg

 

Er forresten ganske lite kabinett (er vant til ett Thermaltake armor kabinett, som er en mellomting mellom midi og server tower :dribble: ). Og jeg er ganske påpasselig med luftstrømmen. Slik som det er planlagt nå, så ser det ut til at det er litt for mye uttak av luft, i forhold til inntak. Dere kan jo ta en titt på denne skissen:

miniimg4193copyrs8.jpg

 

Noen som har noen ideer til hvor jeg kan plassere litt ekstra inntak? Lurte på om jeg skulle løfte kabinettet opp med litt ekstra høye føtter, og kanskje bore ett hull i bunn, litt til høyre for der skjermkortet blåser ned. (Kommer til å ha WIFI kort, og Tv-kort stående i de nederste PCI portene, så noe luft inntak under de er ganske uaktuelt :) )

 

Takker for alle ideer, står litt fast her nå, og har null erfaring, så vet egentlig ikke hvordan jeg kan løse dette på best mulig måte :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...