Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

DNS med 2 server og 1 IP?


Anbefalte innlegg

Jeg har ikke 100% peiling på om det jeg skriver er rett, men fikk det fra av en kamerat at dette kanskje kunne fungere...

 

I LAN hjemme hos meg har jeg 2 servere som jeg vil få tilgang til fra WAN (Internett). En skal og kunne kjøre Remote Desktop (RDP). Den ene brukes som dedicated CS server, og den andre skal være en ren fildelingsserver. Fildelingsserveren kjører Server2003.

 

har funnet ut litt om at å skaffe seg 2 IP-adresser blir kanskje å bruke en del unødvendig penger(?)

 

Modemet mitt har konfigurasjoner til å kunne sette opp DNS i LAN. Men for å bruke dette må jeg uansett ha 2 IP-adresser til hver server for å kjøre DNS på dem? Er ikke DNS bare et domene (f.eks. cs1.domene.com og filserv.domene.com) istedet for å bruke ren IP? Om dette er en løsning av noe slag så flott med tips eller en guide til nettopp dette. :)

 

Har lukta på OpenVPN, men jeg skulle gjerne hatt det så enkelt at jeg kunne komme inn på en delt mappe på fildelingsserveren gjennom WAN via:

\\85.145.x.x\DeltMappe\ f.eks.

i explorer.

 

Har fått til dette når jeg kun kjører 1 server og bruker denne direkte ut på den ekstern IP-adressen fra ISP. Men skulle gjerne kommet meg inn på den andre maskinen samtidig/og/eller ha CS-server kjørendes mot WAN.

 

Takker for alle tips! om det finnes noen god punkt for punkt guide til dette så takk!

:D

Endret av nollie
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Satt for en stund siden å prøve nettopp det der, men fikk det ikke til den gangen... Nå fungerer det flott! :D Var noen problem med ekstern ip config jeg hadde gjort.

det eneste jeg skulle fått til igjen, var en innlogging for å få tilgang til mappene jeg nå deler på nettet, jeg kan kun sette read\write kontrol på brukere slik jeg har det nå. Skulle gjerne kommet et innloggingsvindu når jeg kjører \\IPADRESSE. (Eller \\IPADRESSE\sikretMappe\) noen som vet hvordan man fikser det?

Lenke til kommentar
Satt for en stund siden å prøve nettopp det der, men fikk det ikke til den gangen... Nå fungerer det flott! :D Var noen problem med ekstern ip config jeg hadde gjort.

det eneste jeg skulle fått til igjen, var en innlogging for å få tilgang til mappene jeg nå deler på nettet, jeg kan kun sette read\write kontrol på brukere slik jeg har det nå.  Skulle gjerne kommet et innloggingsvindu når jeg kjører \\IPADRESSE. (Eller \\IPADRESSE\sikretMappe\) noen som vet hvordan man fikser det?

6980621[/snapback]

 

Slå av forenklet fildeling?

Lenke til kommentar
Slå av forenklet fildeling?

6980685[/snapback]

 

 

Det valget finnes ikke på Server2003. jeg tror egentlig ikke at dette skal gå ann, med mindre jeg setter opp Terminal Server kanskje...

 

 

Off-topic igjen:

har to domener (.com) hvor jeg har lyst til å fikse det ene domenet til et subdomene som jeg vil redirecte mot min IP. IPen min er dynamisk fra ISP, og kikker nå på dyndns.com litt... Men går det ann å bruke dyndns for dette? tanken er enkelt å kun styre et sub.domene.com mot min IP. Dette er domener som egentlig tilhører webside jeg kjører, men den ene er et addon domene til en mappe på det andre domenet mitt. Er litt usikker på om jeg kan få til en slik config på Addon domenet. Eller kan jeg sette opp et domene via dyndns på denne måten? registreringen hos dyndns.com som tar litt tid så jeg sitter å grubler nå...

 

 

(beklager dårlig språk...har dårlig tid!)

Endret av nollie
Lenke til kommentar
Hva med å peke sub.domene.com mot et dyndns domene som igjen peker mot din IP?

 

Når det kommer til fildeling må du vel bare NAT'e porten Windows fildeling går på, port 139 og/eller 445 tror jeg.

Men er det ikke bedre å sette opp en HTTP eller FTP'server mtp sikkerhet?

6981471[/snapback]

 

Jo, kanskje det. Men skulle hatt det ganske greit med en innlogging, som også bør være gasnke sikker til bestemte mapper. Upload f.eks. skulle vært bare drag'n drop...

Det med den sub -> dyndns -> IP skal jeg prøve på... :yes:

 

 

Edit: om jeg skal bruke ftp, blir det kanskje like greit med drag'n drop likevel ja? eller trenger jeg et opploadingssscript til en webside som styrer trafikken?

Endret av nollie
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...