Gå til innhold

PC som erstatter for videomaskin?


Anbefalte innlegg

Etter at jeg nylig fikk en PIII 500 Mhz til overs, har jeg fundert på om ikke denne kanskje kunne erstatte min gamle VHS spiller.

 

Tenker da å koble denne direkte til TV'en uten bruk av egen monitor (ja, jeg vet at bildet ikke blir det beste) og bruke denne til opptak og avspilling av TV programmer.

 

Da PC'en tidligere har stått som server har den relativt stor HD (80GB) og minne (256MB) men kan det være at prosessoren blir for svak? Kravet til kvalitet er dog ikke det største (det er tross alt en VHS erstatter jeg er på jakt etter.....)

 

Skulle likt å høre fra andre som har prøvd noe lignende om deres erfaringer.

Tips om gode TV kort (både for opptak (TV-Inn) og avspilling (TV-UT)) tas også imot med takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Et Geforce 4 kort med tuner ville sikkert funka bra det, men de billigste kvlitetsgrafikkortene jeg har sett med TV Tuner starter på 2.500,- og jeg tenkte egentlig at dette skulle bli en budsjettløsning.....

 

Kvaliteten er jo heller ikke så nøye siden PC'en kun skal brukes sammen med TV'en og det ikke er meningen å ta opp programmer for arkivet.....

 

Har derfor kikket på litt billigere TV kort, m.a. et TerraTec Cinergy 400 kort som koster bare 550 kroner. Noen som har noen erfaringer med dette?

Lenke til kommentar

Jepp, gå for et eget TV-kort!

 

Jeg har et Pinnacle PCTV pro som jeg er middels fornøyd med. Dvs. programvaren var litt buggy en stund, men så kom noen oppdateringer. Fikk også litt hakking (ca hvert 5. minutt) under opptak som jeg ikke fant ut av. Mulig det finnes nye drivere som fikser det nå. Aner desverre ikke om konkurrentene har bedre produkter eller ikke. Du får sjekke litt rundt (søk i forumet så finner du sikkert mye) Dethar ikke vært noen særlig utvikling på TV-kort fronten så selv gamle poster skal være aktuelle.

Lenke til kommentar

Som grafikk-kort bør du gå for ett Matrox dualhead kort. De er råbillige nå. 3D ytelsen er dårlig på de, men de har utrolig bra tv-ut funksjon. Den beste jeg har sett. Jeg var faktisk i tvil om jeg skulle bytte til GF4 kort ettersom Matrox kortet hadde så bra tv-ut. Så ettersom du ikke trenger 3D ytelsen, men bra 2D ytelse og tv-ut, så er Matrox dualhead kortene ett klart valg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...