Gå til innhold

Finnes sterke chilisauser i Norge?


stout

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvordan var den på smak?

Har unngått å kjøpe denne da de andre Tabasco variantene jeg har prøvd, stort sett bare smaker eddik.

Nei det gjør de ikke. Den orginale tabascoen er lagret på eikefat i fem år, og er en av de få sausene der ute av skikkelig kvalitet.

 

Very hot-varianten er en veldig fruktig og varm sterk saus, som svir på tunga, varmer kinnene og smaker veldig eksotisk. Det er en jaimaikansk-inspirert saus.

LOL :D

Det blir ikke noe mindre eddiksmak på sausen fordi den er fatlagret. Eddiken tilsettes tross alt etter lagringen.

 

Skikkelig kvalitet? Tja, er vel et minimumskrav for et selskap som har holdt på siden 1868.

God smak? Næsj, egentlig ikke. Personlig mener jeg Tabasco er meget oppskrytt, mye grunnet deres lange eksistens, god markedsføring og et godt merkevarenavn.

 

Cholula derimot, smaker mye mindre av eddik, og knuser Tabasco på smak.

Den er langt fra HOT, men smaker meget godt.

 

 

Hvor får man tak i Cholula?

Lenke til kommentar

Hvor får man tak i Cholula?

Vet ikke om sausen er å oppdrive i Norge. Jeg har ikke funnet den noe sted.

Det enkleste er rett og slett å bestille fra eBay eller Scorchio.

Har selv bestilt mye fra Scorchio. Greie priser og meget godt utvalg i sauser og annet hot-stuff. Har aldri hatt noe problemer, å kan absolutt anbefale dem.

 

Her er noen korte kunde anmeldelser av sausen, fra Chiliworld.

 

edit: Blair's (extremefood.com) sender ikke til Norge. Men Sorchio har det aller meste av Blair's vareutvalg.

Endret av Johnny Ointment
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Gjest Slettet-IBL5Pam9QB

Bestilte noe greier fra Scorchio for litt siden, og kjøpte med et par poser av Blair's Death Rain habanero chips. Noe av det bedre potetgullet jeg har smakt, anbefales.

Lenke til kommentar

Jeg fulgte anbefaling din og kjøpte Cholula. Jeg var under mistanke om at du bare argumenterte med navn på en saus som var mindre kjent enn tabasco, og hevdet den var bedre siden du sannsynligvis trodde jeg aldri kom til å smake den, og derfor trodde du vant diskusjonen, siden jeg ikke kunne argumentere tilbake.

 

Vel jeg har smakt den nå, og kan nå si at du tar feil. Den er ikke bedre enn Tabasco.

 

Den er riktignok god, og har en litt røykaktig chilismak, men karakteren til sausen er for generisk, og skiller seg ikke veldig ut fra billigere sauser som består av vann, olje, chilipulver og emulgator.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
  • 2 år senere...
  • 3 måneder senere...

Hakk så og si hva du vil av grønnsaker, legg til noe litt flytende som tomatpure, tomater, olje, youghurt. Og pass på at du har noe surt, søtt og sterkt, overdriv med den du vil at skal sette preg på sausen. Dette fungerer hver gang for meg, og du kan lage mye variert. Om du vil prøve noe nytt kan du teste ut grillhagen.no

Lenke til kommentar
  • 3 år senere...

Capsaicin er 16.000.000 Scoville, verdens sterkeste saus!

Tror den heter Pure Caspaicin Crystal eller noe sånt... 16 mill er den absolutt høyeste 'metningen' av sterkt som er mulig, og du får kjøpt det i krystallform etter hva jeg har forstått. Du skraper av littegrann ved matlaging. Litt flåsete sagt er ett gram nok til å kremere en hel hær, så dette er virkelig for de spesielt interresserte.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...