Jump to content
Sign in to follow this  
danfuruvarp

Spørsmål om stereo anlegg

Recommended Posts

Hei i min volvo v70 1998 mod har jeg et sc 900 anlegg, men har et problem med at høytaleren i pasasjer døra foran sprenges relativt fort. med en gang jeg slår på bassen og slår opp volumet litt så koommer papplyden fra høytaleren og bytta samme høyttaler her i sommer. Hvorfor er det kun den høytaleren som sprenger?da det er 7 andre høytalere i bilen også og fire av disse er helt identiske, (de som sitter i dørene). Og hvis noen lurer er dette originale høytalere fra volvo med en uttgangseffekt på 40 watt og er på 4 ohm.

Share this post


Link to post

Ja har tenkt på det, men kan ikke finne noen feil, og det er heller ikke mulig å sette kontakten feil helelr så. Kanskje den høytaleren jeg byttet var dårlig fabrikrt og det er bare tilfeldigheter som gjorde at den høytaleren gikk igjen??

Share this post


Link to post

stopp stopp stopp!

 

det er sannsynligvis effekt-transistorene i forsterkeren som har tatt kvelden, eller forsterkersettet får ikke nok spenning over siste kanal eller noe sånt. I hvert fall klipper forsterkeren, og høytaleren blir etterhvert ødelagt. I beste fall ville jeg anbefalt å reparere forsterkeren, eller bruke en ekstern forsterker videre - bare ta signalet fra det som står i bilen altså. I verste fall ville jeg bare bytta hele driten. Du trenger i hvert fall ikke ødelegge flere høytalerelementer på den gamle effekt-transistoren.

 

Håper du ikke kastet forrige høyttaler, den kan fremdeles være god som gull med rett forsterker (hvis du ikke har hærpa'n helt da...) hehe..

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...