Gå til innhold

Arbeidsrutiner høyere utdanning


trulsta

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg er førsteårsstudent nå og skulle gjerne hatt noen studieråd. Har blant annet innføring i politisk analyse - ganske tørt og sykt mye stoff. Gjerne 30 sider til en forelesning og det er diigre sider. Merker at jeg raskt "detter av" og ikke husker så mye av det jeg har lest. :ermm:

 

Så, er det noen som har noen råd angående arbeidsrutiner og innlæring av stoff ved høyere utdanning? Er jo liksom ikke en lærer som skjenner på deg om du ikke har lest lekse di lenger heller :blush:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

universitet/høyskole er rimelig annerledes fra tidligere skolegang. noe man lærer seg er nettopp hvordan lese pensum. noe som vil ta litt tid. en annen ting er at læreboklesing er forskjellig fra artikkellesing. men, men, dette er noe som læres etterhvert

 

ta en artikkel f.eks:

generelle råd er at du skal lese for å forstå, ikke huske (les: pugge). poenget er å plukke ut hva som var viktig (relatert til hva jeg skrev over). en grei måte å lære seg å gjøre dette på er å skrive ned bulletpoints, kort sammendrag av det aktuelle pensum og enda kortere sammendrag av essensen i pensum. bruk max 2 sider, dvs 2 sider er mye, prøv å hold deg til 1.

gjør man dette riktig så vil i ettertid disse 1-2 sidene være nok til å bringe opp resten av artikkelen

Lenke til kommentar

Bare 45 timer i uka? Da har du sluppet billig unna.

Studerer selv jus, og leser 8-9 timer daglig.

 

Et normalt menneske skal kunne lese ti til tolv sider i timen og samtidig forstå og huske det, dette kan være en pekepinne, så hvis du er ferdig med 30 sider etter en og en halv time uten å huske noe, så har du skumlest litt mer enn du burde.

 

Kjenner meg igjen i problemet ditt. Jeg hadde store problemer med å omstille meg først.

Noen enkle tips:

 

- Det er bevist at dersom du leser mer enn en time sammenhengende, så glemmer du mye lettere det du har lest. Les derfor 55 minutter, og ta fem minutters pause der du går ut, eller bare labber rundt i huser.

 

- Kaffe er et must.

 

- Mange studenter sliter med at de har for mye energi, og at å sitte å lese ikke tilfredstiller all energien. Jeg begynner ofte å fikle pcen. "Skal bare" sette på musikk, lese vg, sjekke auksjoner. Faktisk gjør jeg det nå.

Jeg legger ofte opp til en ti timers arbeidsdag (ti timer blir ca 120 sider, så da pløyer jeg igjennom bøker på to-tre dager), og det blir etter en stund lenge å sitte stille. Jeg legger opp til at jeg tar en joggetur etter fem timer for å få sprutet blodet igjennom årene. Da blir du mye mer konsentrert når du setter deg ned for å lese.

 

- Gjør en "sport" ut av det. Ta tiden på hvor langt du leser på en time og konkurrer med deg selv.

 

- Det viktigste er uten tvil: Ta fra tid til annen tid for deg selv og STENG ALT ANNET UTE. Mange studenter blir overivrige og skal bare lese, lese, lese. Det blir feil, da sliter du deg ut for fort.

Du må fra tid til annen bare gi faen.

Om du ikke går ut, så kjøp en six-pack og se en film, spill x-box, spill poker, uansett; bare få koblet ut. Da får hjernen din også tid til å behandle alt du har dyttet inn i den.

 

Noen generelle tips, håper de var til litt hjelp.

Men, tilbake til boka. :)

Lenke til kommentar

Jo, gode råd plomma. Vet dog ikke hvor enig jeg er med tipset om at du skal lese så mye på kortest mulig tid - tenker at man da ikke vil få med seg stoffet like godt. Angående arbeidsmengde er det vel forskjellig fra studium til studium, hørt at jus er et av de man må lese mest på.

 

Skal prøve å jobbe godt - men får bare håpe jeg klarer å lage meg noen metoder for at stoffet jeg har lest skal sitte!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...