Jump to content
Sign in to follow this  
thehook2

Flimrer i Dualview DVI på LCD

Recommended Posts

Hei

Har et grafikkort med to DVI utganger. Den ene går til PC-skjermen, og den andre til en LCD tv med DVI inngang. Får opp bakgrunnen på skrivebordet, i dualview mode. Men når jeg skal spille av film, flimrer det på TV-en, som er en Thomson Scenium.

Er det noen som har råd til hjelp?

Er mest sannsynlig et software problem, da det kan være glimt av filmen når jeg skifter og ekspirmenterer med oppløsning ol, kommer det opp korte glimt av filmen, for så å gli tilbake til flimring...

Share this post


Link to post

kan det ha noe med tilkblingene å gjøre, sitter de godt nok fast? har du prøvd å bytte litt frem og tilbake?...problemet kan ligge i skjermkortet...prøv å oppdater driveren :)

Share this post


Link to post
kan det ha noe med tilkblingene å gjøre, sitter de godt nok fast? har du prøvd å bytte litt frem og tilbake?...problemet kan ligge i skjermkortet...prøv å oppdater driveren :)

6712940[/snapback]

Begge koblingene sitter godt fast, og er skrudd fast. Har den nyeste driveren til skjermkortet, og den finner igjen tv-en. Kan få opp bakgrunen til windows jeg har, men med en gang jeg setter på Windows Media Player så flimrer skjermen med en gang. Har prøvd å bytte litt på oppløsning og HDTV oppsett. Et eller to sekund så fungerer det, tilnærmet, for så å gå tilbake til flimring... :(

Edited by thehook2

Share this post


Link to post

Prøv først å sett TVet som primærskjerm slik at video overlay (tradisjonell måte å vise video på en skjerm) vil fungere skikkelig. Overlay fungerer som standard kun på hovedskjermen. Her hos meg får jeg f.eks. et sort-hvitt bilde på skjerm #2 når jeg bruker "nVidia dualview mode". Hvorfor må gudene vite ettersom ingenting hjelper, men skjerm #1 er alltid OK. I den senere tid har jeg uansett brukt en annen måte å vise video på (VMR9) som ser ut til å løse problemet.

 

Hvis du har problemer, kobler du ut den ene skjermen som du ikke skal se video på, rebooter, og tester en film på TVet igjen. Det skal ikke flimre nå med kun LCD TV tilkoblet.

 

Dersom det framdeles flimrer, bør du sjekke DVI kabelen. Avstander er et seriøst problem angående DVI, over 6m og du bør nesten forvente problemer. Analogt/VGA er aldri et problem her ettersom du fortsatt har fint bilde, men på DVI vil blokker og støy begynne å synes ganske HEFTIG på skjermen dersom kabelen er for lang.

Edited by Boye

Share this post


Link to post

Fant til slutt ut av det. Var en eller annen sær innstilling på tv'en som gjorde det. Måtte "flippe" over ifra pc til video på en meny en eller annet sted. Så fikk jeg bilde!

Men så kom et annet problem. På enkelte videoer får jeg "ekstrem" Widescreen som. Det går fint ann å se på, men spennende å ha det over hele skjermen om det fungerer. Finner ingen direkte mulighet for å forandre det. På andre kanaler kan jeg justere det direkte på tv'en, men ikke her. Får bare mulighet for å forandre mellom 4:3 og 16:9. Noen som har noen forslag. Satt insillingene i Nvidia på dualview og HD skjerm oppløsning. Dermed skal ikke klage på kvaliteten på tv'en.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...