Jump to content
Sign in to follow this  
oleisbest

Fra DVD til avi, mpg

Recommended Posts

Hei

 

Vi har akkurat fått tilbake noen gamle filmer fra FotoKnutsen som er blitt digitalisert. Problemet nå er at vi gjerne vil redigere filmene. Filmene ble levert fra FotoKnutsen på DVD plater. Hva må vi nå gjøre for å redigere disse filmene? Er det noe annet program fremfor Windows Movie Maker (WMM) som er å anbefale til redigering? Problemet vårt nå er uansett at WMM ikke klarer å åpne DVD filmene. DVD platene må gjøres om til et format WMM klarer å lese (avi, mpg, ++) Hvordan skal vi da gå frem for å gjøre det til et format WMM klarer å lese eller er det andre videoredigeringsprog. som gjør denne prosessen uten at vi slipper å gå gjennom et tredjepartsprog? Virker jo ganske tungvidt å gjøre dette med et annet prog. enn det vi skal redigere i :hmm:

 

Noen som kan bistå med litt hjelp?

Share this post


Link to post

Adobe Premiere Elements støtter redigering av VOB-filer, og eg trur Magix Movie Edit Pro gjer det og. Dei koster henholdsvis ca. 900kr og ca. 500kr. Begge er gode alternativ, med mykje større mogelegheiter enn Movie Maker, deriblant DVD-brenning. Demoversjonar er tilgjengeleg om du vil prøve dei før kjøp.

 

Om du vil redigere dei i Moviemaker må VOB-filene fyrst konverterast til eit anna format, som DV AVI. Dette kan gjerast med Virtualdub MPEG2 og ein DV AVI-codec, men det er nok meir praktisk å bruke eit program som støtter filene direkte.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...