Jump to content
Sign in to follow this  
Ratleto

USB-porter som sliter

Recommended Posts

For et par uker siden sluttet plutselig trackballen min å fungere etter at jeg tok den ut og satte den inn igjen. Etter mye frem og tilbake, så funket den, tilsynelatende fordi jeg byttet USB-port, selv om jeg mistenker at det er noe annet.

 

Idag installerte jeg et frontpanel med diverse minnekortlesere, USB, lyd inn og ut og Firewire. Og da startet problemene igjen. Trackballen forsvant, og USB-minnepinner jeg vet fungerer, sliter mest med å bli skrevet til, men også å bli lest.

 

Maskinoppsett er følgende:

Asus A7N8X-X, nForce2 400

AMD Athlon 2500+ Barton Socket A

Geforce 6600 GT

2x512 MB DDR

Creative Audigy 2 lydkort m/MIDI utgang i tillegg

Gigabit nettverkskort

1 trackball

1 mus

1 joystick via USB

1 joystick via MIDI-interface

1 kabinettvifte

2 7200 RPM harddisker

1 CD-brenner

1 DVD-brenner

Chieftech 360W PSU (m/1 vifte)

og i dag installerte jeg også et frontpanel med minnekortleser, USB, lyd inn og ut og Firewire

 

Da jeg regnet forbruket på en PSU-kalkulator, kom jeg bare til 296W, men la man til litt prosent pga alder på kondensatorer m.m. så ble forbruket over 400W.

 

Så - jeg regner altså med at problemet er strømforsyningen. Men, kan for liten PSU gi symptomer som lyd som klikker og skraper når man bruker tastaturet, og USB-porter som sliter? Vil gjerne høre med andre før jeg evt. går til innkjøp av ny PSU.

 

Og er det andre merker enn Q-tec som IKKE anbefales av PSUer? Jeg "slår til" med en på 500W nå evt, men jeg ønsker egentlig ikke betale mer enn kr 1,50 pr watt (750,- for 500W)

Edited by Ratleto

Share this post


Link to post

Jeg vet at Mist 500W er blant de beste. Men er det noen som kan svare på om symptomene som jeg har, sannsynligvis kommer fra for liten PSU eller ikke?

Share this post


Link to post

Har selv nesten likt oppsett som deg Ratleto. Forskjellen er at jeg har Geforce GS7800 og kun en CD-rom. Av USB enheter har jeg kun en mus. Men jeg klokker CPU en del som derfor trekker mer strøm. Jeg har 340W utgaven av PSU. Har selv ingen problemer med dette oppsettet.

Kan være mulig at siden du har så mange USB-enheter at HK har problemer med å lever nok på USB-utgangen men dette høres litt lite trolig ut det også. Blir spennende å høre om det hjelper å bytte PSU.

 

space

Share this post


Link to post

Jeg skal ta rapportere om hva som skjer, jeg. :)

 

Er ikke noe problem at jeg kjøper inn en PSU, selv om økonomien min ikke er allverden. Skal snart kjøpe meg ny maskin likevel, og da bruker jeg bare den nye PSUen i det nye systemet, også blir den gamle jeg har nå, med maskinen jeg har nå, bare med mye mindre ting som trekker strøm.

Share this post


Link to post

Da tror jeg at jeg har funnet ut av det! Fikk tips av en kamerat at han hadde problemer så lenge en MIDI-joystick var koblet til. Og det var en sånn tilkoblet her hele tida. Lydskrapinga er ikke helt borte, men virker bedre, og alle USBene funker som de skal nå.

Share this post


Link to post

Nei, gitt. Var bare stabilt en liten stund. Blir hele tida "gjort om" til USB1, og har problemer igjen med å skrive og lese til USB-pinner.

 

Får vel ny PSU i løpet av uka. Skal rapportere igjen da.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...