Gå til innhold

hjelp til valg av bærbar pc


Anbefalte innlegg

Hei.

Skal ha meg en PC og valget står mellom disse to;

Fujitsu-Siemens Amilo PRO V2085 og Toshiba Satellite Pro M70.

Toshiba-maskinen har litt lite minne og harddisk, men får skryt for å være stille, vet ikke hvordan Fujitsu-Siemens maskinen er sånn støymessig. Maskinen skal ikke brukes til spill, men hovedsakelig brukes til kontorarbeid, Word, Excel, photoshop, spille musikk og dvd. Hvilken bør jeg velge?

Endret av student-Linn
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Velkommen til forumet :fun:

 

Det var litt av et dillemma. Begge har sine styrker. Toshibaen ser definitivt stiligere ut, er litt lettere, og raskere FSB. Men så er jo den fra Fujitsu Siemens bedre spesifisert og billigere. 1GB ram synes jeg du bør ha uansett hvilken av disse du velger. Dvs. at hvis du velger Toshibaen så synes jeg du bør påkoste den en liten oppgradering av minnet. Dette er enkelt å gjøre selv hvis ikke nettbutikken gir det valget.

 

Du kan se en side-ved-side sammenligning av de to her.

 

PS. Hvilken og ikke hvem. ;)

Lenke til kommentar

Hvis og hvem er korrigert, takk for hintet. Hvis jeg legger til en minnebrikke på Toshibaen blir den ca 1000 kroner dyrere en Fujitsu maskinen. MHT lagring er ikke det noe problem, da jeg har en stasjonær her hjemme som har masse plass. Toshibaen har vel også bedere høytalere og ser freshere ut, men prisen trekker litt ned. Vet ikke om FSBen på Fujitsumaskinen har noe mye å si på ytelsen jeg? Er litt opptatt av å ha en stille maskin også da, uten for mye viftestøy, og utseende er ikke alt heller da.

Lenke til kommentar

FSB har nok ikke så mye å si på ytelsen. Kanskje rundt 5% i gjennomsnitt.

 

Minne skal ikke være så dyrt at det bygger 1800kr på prisen. Her finner du riktig type minne i prisguiden. 1024MiB koster fra 706kr. PCer i denne klassen har nesten alltid 2 minneplasser men jeg vet ikke om det er 1 stk 512MiB-brikke som står i eller 2 stk på 256MiB. Når du setter i den nye brikken så blir det enten 1024 + 512MiB eller 1024 + 256 MB og en 256MiB-brikke til overs. Etter oppgraderingen av minnet skal de to maskinene koste omtrent det samme.

 

Siden støynivå er såpass viktig for deg så vil jeg anbefale å vente til du har lest omtaler av støynivået på begge eller hørt på de to i butikken. (PS. Ta høyde for at butikklokaler er støyete og skjuler mye av den støyen du ellers ville lagt merke til.)

Lenke til kommentar

Ok, da var det bare jeg som missforsto setningen "Hvis jeg legger til en minnebrikke på Toshibaen blir den ca 1000 kroner dyrere en Fujitsu maskinen." og siden Toshibaen er 800kr billigere enn Fujitsu Siemens-maskina i utgangspunktet så tenkte jeg 1000kr + 800kr.

 

Men for å komme litt videre: Håper noen som har testet Fujitsu Siemens-maskina kan fortelle deg litt om inntrykket av støy og annet.

Lenke til kommentar
vet i allefall at den fujitsu-maskinen der er veldig stille. Har en 1.6 ghz centrino, og den er veldig rolig av seg. Vifta bråker ikke mye heller når den spinner opp når man spiller. Til vanlig surfing pleier den ikke å spinne opp.

6646293[/snapback]

har du den maskinen jeg linket til? det står da 1,7 ghz centrino i specen

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Har noen kommentarer til FSC V2085, kjøpte denne for 1 uken siden.

Vifta og støy-nivå er knapt merkbart eller hørbart, mine anbefalinger er derfor gode til denne maskina. Batterikapasiteten er også veldig bra, lades kjapt opp og kan brukes til surfing og skriving i nesten 5 timer. NB! lysstyrken på skjermen har mye å si for levetiden på batteriet. Denne kan justeres.

 

Thomas

Endret av thmark
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...