Gå til innhold

Forminsking av bilde..


Anbefalte innlegg

Helluen på dere alle!

Jeg lurte på om hvordan man egentlig kan forminske et bilde uten å ødelegge kvaliteten på det? For forminsker du det i f.eks. Paint blir kvaliteten dårligere!

Jeg har bilderedigeringsprogram som Picasa2 og GIMP2...

 

mvh Mette

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Picasa har eg høyrd gjer eit litt dårleg jobb med resizing og komprimering, ettersom det komprimerer for hardt. Kan godt vere Gimp gjer ein betre jobb, og der kan ein iallfall styre kor mykje ein vil komprimere.

 

Vil du croppe eit bilete, markerer du fyrst området du vil croppe til med det rektangulære markeringsverktøyet ( post-21406-1154953845_thumb.png ).

 

For å resize, går du til Image --> Scale Image i biletvindauget, der du skriv inn kva storleik du vil ha på biletet. Kanskje lurt å velge Cubic under Interpolation, då det ser ut som det skal vere best.

 

For å lagre biletet går du til File --> Save as i biletvindauget. Klikk på plussteiknet ved Select file typ (by extension) og bla deg nedover til du finn anten JPEG eller PNG. JPEG er det beste alternativt for fotografiar o.l., medan PNG er bra for skjermskot. Når du trykker Lagre kjem det opp eit vindauge der du vel komprimeringsgrad. Hak for for å vise preview (JPEG), og du vil sjå korleis resultatet vert i biletvindauget.

Lenke til kommentar

Takk=) Var bra forklart, og skjønte alt..

Jeg fant den knappen du sa, men får ikke gjort størrelsen noe mindre.. ;S

Også har jeg funnet en måte man kan gjøre bilde mindre, men det kapper vekk sidene på en måte.. Så det blir ikke hele bilde mindre.. Det kutter vekk..;S

Om du skjønner hva jeg mener?

 

Håper du skjønner og har noen tips til meg?

 

mvh Mette

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...