Gå til innhold

Valg av skjermkort


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

det er ikke rare greien du trenger da, et kort fra 400,- og oppover alt ettersom hva du har råd til. Hvis du vil ha anbefalinger så må vi viten om det er PCI-e elelr AGP elelr annet. litt om maskina di etc.

De dyrere skjermkortene er laget for god oppløsning og respons i spill som krever mye minne, da snakker man om tunge spill som er gitt ut de siste ett - to år. Ikke heng deg opp i om det er 128. 256 eller 512 MB ram men heller om det er GDDR3 minne og sjekk kjerneklokkehastigheten, oppløsningen på videoutgangen kan være viktig men spesielt hvis du har en CRTskjerm. De fleste LCDskjermer har jo max oppløsning som alle kort idag støtter. Sjekk også grensesnittet om du vil ha ATI eller nVidia. Jeg liker best ATI sine brikker men dette er en smakssak.

 

hva med et kort som dette: Sapphire Radeon X1600XT 256MB GDDR3 (har gått ut ifra at du da har PCI-e.

Lenke til kommentar

Enkelte redigeringsprogram -- som Avid Liquid Adobe Premiere Pro 2.0 -- bruker skjermkortet til rendring, vising av video med effektar o.l., so har du nokon av dei er det ein fordel, men ikkje eitt krav, å ha eit ganske kraftig skjermkort.

 

Edit: Har dessverre ikkje mykje greie på hardware, so eg kan ikkje gje deg noko anbefalingar.

Endret av incanus
Lenke til kommentar

For å være sikker på at den støtter alt og software som kan komme så kjøp ett skjermkort som støtter Direct X 9 og har ok med RAM.

 

For som nevnt over så er det noen video aplikasjoner som bruker directX til å drive en del realtime effekter. Så greit å ha støtte for slikt.

 

Så ett skjermkort med 128 MB minne og oppover burde være bra.

 

Men det burde ikke koste stort. jeg ville startet på minimum 900 kr og oppover.

 

AKIRA

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...