Gå til innhold

Øke forbrenning, dempe kaloriinntak-hjelp meg!


Anbefalte innlegg

Er igrunn på jakt etter tabeller som viser kaloriforbrenning ved forskjellige treningstyper, samt tabeller for hva diverse mat inneholder av kalorier. Etter et liv hvor jeg stort sett har prioritert smak fremfor fornuft mht kosthold, og fysisk aktivitet stort sett har vært begrenset til det som har vært absolutt nødvendig, er det på tide å gjøre noe mens det fremdeles er tid. Jeg er stort sett ute etter å forbrenne mest mulig fett for å bli kvitt en god del mage og en ekstra hake eller to, muskelbygging er ikke prioritert i det hele tatt.

 

Jeg har byttet ut et daglig inntak av Coca-Cola på ca 1,5 l med vann eller sukkerfri iste. Burgere, bacon, bacon- og ostepølser er byttet ut med kylling- og svinefileer, samt at jeg spiser mye mer grønt. Hovedsakelig vannmelon, tomat, agurk, mais, plommer, rapidsalat, paprika, og andre ting som er lett tilgjengelige på den lokale butikken. Er også begynt å gå en del turer.

 

Det jeg lurer på (i tillegg til tabellene), er det sant at man forbrenner omentrent det samme ved gåing som ved jogging? Hvis noen kan hjelpe meg med treningsmetoder med høy forbrenning, hadde dette vært kjempe fint. Jeg bor ett godt stykke ifra treningssenter, så hvis dette er ting som kan utføres hjemme/i skog og natur er det enda bedre.

 

Er det spesielle typer frukt og grønnsaker jeg bør holde meg unna, eller er alt som er vokst opp av jorda stort sett sunt? Et par-tre tips om kosthold hadde også vært kjempefint.

 

Takk :)

 

EDIT: Slanking er vel stort sett prinsippet om å forbrenne flere kalorier enn jeg inntar, er det andre/ flere ting jeg bør tenke på?

Endret av JacEr
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror nok det er mer effektivt å jogge enn å gå. Det er mulig at det ikke er så stor forskjell i hvor mye du forbrenner mens du holder på med aktiviteten. Men det som gjør kardio effektivt, er at du også øker forbrenningen mens du hviler, på dager da du har trent kardio. Dette skjer i vesentlig høyere grad hvis man trener mer intensivt og er også derfor kort og hard intervalltreningskardio annbefales fremfor å f.eks. sykle på veldig lav intensivitet i 30-40 min.

 

Hvis du vil vite mer om effektiv trening for fettforbrenning kan du evt. se hva du finner når du googler etter "gerilja kardio" :)

 

[edit]

Du bør kanskje også vurdere å kutte mengden karbohydrater og øke mengden proteiner, hvis du vil gå ned i vekt.

Endret av geir_er_1337
Lenke til kommentar

Takk for svar, "gerilja kardio" høres noe ekstremt ut for meg, jeg er fullt klar over at jeg må yte for å få resultater, men ønsker å gå ned noen kilo først. På den måten slipper jeg å løpe med så altfor mye ekstravekt, noe som gjør at jeg blir ganske fort sliten i dag.

Lenke til kommentar

Siden du sier " skog og mark" så hvorfor ikke finne deg en skogstur på en 40-> 50 minutter. gå denne raskt og du vil få veldig god og solid trening. Balanse, "over alt" av beinmuskelatur vil få en gjennomgang.

 

Når du føler at det begynner å gå lett, er det bare å ta på seg en ryggsekk og legge feks 2 kilo med vannflasker i sekken. Deretter er det bare å øke på med vekt på ryggen.

 

Gå i oppoverbakke er omtrent like tungt som å jogge og ikke like skadelig for knær, rygg og lignende.

 

Det ofte mykere underlaget fører også til at risikoen for slitasjeskader og belastningsskader minsker betraktelig.

 

ps. oppoverbakke med lange steg= seriøs spretten rumpe etter en stund ;)

Lenke til kommentar
Tror nok det er mer effektivt å jogge enn å gå.

6607601[/snapback]

 

Som "stor mann" vil jeg overhode ikke anbefale å begynne å jogge. Turer i skog og mark er perfekt, prøv å holde pulsen på 60% (mener å huske at det er ideelt). Ellers virker det som endringene i kostholdet ditt er gode, bare pass på drikker med karbohydrater, der kan kaloriene samle seg fort opp. Spis regelmessig, og legg deg på et fornuftig kaloriunderskudd gjennom uka (ikke mer enn 1000kcal underskudd), men jeg anbefaler å ha en spisedag der du går over kaloriforbruket ditt. Dette forteller kroppen at den ikke trenger å gå i sultemodus og forbrenning holdes oppe gjennom neste uke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...