Jump to content
Sign in to follow this  
ostov

Hvor kan jeg finne undertittler til filmer?

Recommended Posts

Heisann.

Vet noen hvor jeg kan finne undertittler til filmer? har en film som det var så vanskelig engelsk i :no:

Share this post


Link to post

sist gang jeg fortalte det fikk jeg et tupp i ræva

siden det går under piratkopiering :hmm:

 

EDIT: leif var på besøk (igjen!)

Edited by dioX

Share this post


Link to post

At noen vil finne undertitler til filmer er ikke nødvendigvis synonymt med warez o.l.

Så vidt jeg vet så er det ikke ulovlig å diskutere undertitler her på forumet. Vet ikke om noen spesiell side du finner på, men søk i google etter subtitles så skal det nå sikkert være noe.

Share this post


Link to post

Hvis vi ser bort fra hva slas videofiler det er snakk om (lovlige dvd'er på uforståelig språk/m dårlig lyd der man ikke skjønner hva de sier, og uten undertekster), så er undertekster litt vanskelig:

Er det snakk om rene fansubs, dvs at noen selv har transkribert hva som blir sagt, og evt deretter oversatt er det ganske sikkert lovlig i Norge og de fleste andre land (merk: Her snakker jeg kun om selve undertekstene; Fansubbet materiale, dvs videofiler/dvd'er der undertekster er lagt til, er ulovlig uansett om produktet er lisensert eller ikke, med mindre rettighethaver har gitt sitt uttrykkelige samtykke til slik utgivelse, eller opprinnelig copyright er så gammel at den er utgått).

Er det derimot snakk om undertekster rippet fra en dvd er de nøyaktig like mye kopirettsbeskyttet som resten av dvd'en, og følgelig ikke noe man snakker om her.

 

Siden de fleste undertekst-siter jeg har sett (i hvert fall de som har tekster til europeiske og amerikanske filmer) har en god dose (mest?) rippede undertekster i tillegg til evt egentranskriberte/egenoversatte tror jeg det å besvare spørsmålet ganske sikkert strider mot forumets retningslinjer.

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...