Gå til innhold

Død hdd, kommer ikke opp i BIOS


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Alt håp er nok ikke ute, selv om harddisken din sannsynlig vis har tatt kvelden for godt. :(

 

Hvis alle forsøk på å få opp harddisken i BIOS er prøvd og garantien på harddisken er gått ut kan følgende prøves:

 

Du kan rett og slett åpne harddisken. Skruene sitter langs siden av lokket på harddisken samt under klistremerket som gir informasjonen om harddisken. Det er litt spesielle skruer(type Torx), som kan være litt vanskelig å få opp uten riktig verktøy. Men med et flatt-jern som passer nøyaktig bør man få det til.

 

Når harddisken er åpnet er det de mekaniske delene du bør sjekke. Sjekk at armen med lesehodet er bevegelig og står i rett posisjon. Når harddisken er slått av skal denne befinne seg utenfor platene.(Tilsvarende en platespiller som er slått av). Du bør også sjekke at platene går rundt. Fiks enventulle feil eller ting du tror er feil, lukk harddisken og test den på nytt. Sørg for at støv eller annet rusk ikke kommer inn i harddisken når den er åpen.

 

Jeg fikset faktisk et IBM harddisk nå på tirsdag. Den kom heller ikke opp i BIOS. Feilen i dette tilfellet var at armen med lesehodet hadde "låst" seg fast til platene den skal lese, slik disse ikke kunne gå rundt. Dette var en 2.5'' haddisk som står i en bærbar maskin og fungerer nå. :)

 

Du bør kunne høre om harddisken din "spinner opp" når du slår på strømmen, gjør den ikke det kan det være det samme problemet som jeg hadde.

 

Hvis dette ikke fungerer eller du ikke har lyst til å prøve dette, har jeg et siste tips som du kan prøve hvis harddisken ikke spinner når du har strøm på den. Prøv og slå hardt med knyttneven bak til venstre på harddisken mens stømmen står på og sjekk om den spinner opp når du gjør dette. Harddisken bør da ligge på et fast og solid underlag. Har selve en 40GB 3.5'' IBM deskstar som jeg må gjøre dette med for at den skal fungere. Er ikke sikker på om denne defekten med min 3.5''gjør at den ikke dukker opp i BIOS. Jeg kobler den kun til en bærbar maskin via usb-adapter.

 

 

Vel dette var mine forslag. Har du verdifulle ting på harddisken kan tipsene mine føre til at dataene på hardisken går tapt for alltid. Er det viktige data som er på harddisken kan den sendes inn til spesialfirma, men dette koster fort en par tusenlapper.

 

Du får ha lykke til med harddisken, håper du får den igang igjen:)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9812398713

Anbefaler ikke å åpne disken. Se gjerne HWs forsøk på å lage vindumod på en disk. Etter at de hadde disken åpen fikk de ikke liv i den igjen.

Lenke til kommentar

Når den ikke kommer opp i BIOS kan det skyldes kontrollerkortet på harddisken, evt kobling mellom signalkabelkontakten og harddisk. Jeg har hatt harddikser jeg måtte flytte kontrollerkortet mellom for å kunne bruke, og jeg har hatt harddisker hvor noebn av lederne mot signalkabelkontakten hadde løsnet (og måtte loddes).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...