Jump to content
Sign in to follow this  
Lapette

hjelp til Tranceanalysering

Recommended Posts

Har fått i oppdrag av flere russebusser å lage russelåter for dem - har eget studio, men er ikke så veldig kjent med trancesjangeren. Har drevet med analyse nå i det siste. Tenkte jeg kunne spørre her etter ting som er "typisk" for trance og techno og russelåter generelt.

 

Eksempler på ting:

 

*ANdrestemmer brukes nesten aldri,

*Skarptromma er svært lys, basstromma er svært mørk,

*Diskanten går ofte i bølger på noen instrumenter

*lyden av "tryllestøv" og applaus fra mennesker går igjen

 

osv

 

Takk for svar

Share this post


Link to post

ELLER, du kan lage BRA trance som sikkert kunne gått ann å høre på for russejenter også :p Psy-trance altså. Sjekk ut Infected Mushroom. Det er den eneste musikern jeg vet om som lager god, hørbar trance. Tror ikke det skulle være noe problem at det bare er en fyr; utvalget er gigantisk, så det er nok av referanser.

Share this post


Link to post
ELLER, du kan lage BRA trance som sikkert kunne gått ann å høre på for russejenter også :p Psy-trance altså. Sjekk ut Infected Mushroom. Det er den eneste musikern jeg vet om som lager god, hørbar trance. Tror ikke det skulle være noe problem at det bare er en fyr; utvalget er gigantisk, så det er nok av referanser.

6558739[/snapback]

Det må jo være partymusikk som holder fulle folk gående. Infected Mushroom er finere å sitte stille å høre på i edru tilstand. Når russen blir full er den musikken ofte kjedlig i forhold til russetrance, som får folk i godt humør. Når man blir edru igjen, da er plutselig f.eks "boten anna" veldig flat og ensformig. Merkelig det der :p

 

*lyden av "tryllestøv" og applaus fra mennesker går igjen

Det er kanskje litt opprukt. Men er ikke sikker.

 

Selv klarer jeg ikke å komme på noen pukter.

Share this post


Link to post

sånn - legger ut en sang jeg jobbet med i hele går - tatt fra Kokiri forest fra spillet ZELDA på nintendo 64! VOkalen er ikke ferdig - en teit "botten anna"-autotuner på stemmen skal legges til, og basstromma skal bli litt mer funky!

Hva synes dere? Hva mangler?

Min første trancelåt etter analyseringa.

 

Mangler:

Jubel i bakgrunnen - backup på førstestemmen i andre vers - en passende avslutning kanskje? - og selvsagt nytt vokalspor i sangen.

 

Link: www.betarecords.com/scott

 

(trykk "Go link" for å høre sangen) :)

 

edit:

ps. - dreit meg ut i eksporten - skru opp lyden no jævelig :p

Edited by Lapette

Share this post


Link to post

Ordentlig trancelåter kjennetegnes jo ofte av bruken av string-synther i bakgrunnen, bruk av galopp-lignende bassgang, mange lydspor samtidig (med forskjellige nyanser og små detaljer man gjerne ikke hører ved første gjennomlytting), effekter, forskjellige synth-harmonier og en kraftig rytme-seksjon (kick'n bass, samt hi-hat).

 

Videre kjennetegnes sjangeren ved en gradvis oppbygning fra bass og trommer, via låtens theme til en overgang/bro og deretter til den såkalte "take-off" sekvensen, hvor selve synth-temaet blir gjentatt, men med sterkere lead synther og fullt bakrunnskomp, samt diverse effektbruk for at lyden skal bli fetest mulig. Denne sekvensen varer gjerne i 30-90 sekunder, avhengig av hvilken mix det er snakk om. Deretter roer låten ned igjen før sluttpartiet, og evt en repetisjon av take-off partiet (gjerne med en minimal variasjon i lydbildet). Slutten innebærer som regel å gå tilbake til starten, dvs kun trommer og bass i et visst antall takter.

 

Vocals legges som regel inn i de rolige partiene, altså ingen vocals under de tunge synthriff-partiene, samt i oppbygningstaktene som leder opp til take-off.

 

Dette er jo typisk "kvalitets" trance oppbygning, altså ikke nødvendigvis lik kommers trance/dance låter...

 

Typiske russelåter er et stykke unna rent musikalsk. De heller som regel mer mot hard-dance. Denne sjangeren kjennetegnes at at lydbildet er langt mindre komplekst, færre synther, effekter og detaljer i lydbildet. Synth-leaden er også mye enklere bygd opp, samt at trommene og bassen gjerne er uforholdmessig kraftig. Et stikkord er altså enklere og mindre tidkrevende produksjon. Russelåter skal jo pr. definisjon være enkle og catchy, så ikke gå for noe komplisert og avansert...

 

Denne sjangeren er stor i f.eks. Tyskland. Dj Pulsedriver og DJ Dean er typiske eksempler. Tunnel Records er vel et av de mest kjente labels for denne typen musikk.

 

Vil nok anbefale deg å holde deg langt unna goa/psytrance for dette spesifikke prosjektet, da de fleste anser denne typen musikk for å være noe "sær" og slitsom å høre på.

 

Og som noen nevnte tidligere; dersom du vil analysere musikk er det beste å sette seg ned å høre på diverse låter. :)

Edited by etcreature

Share this post


Link to post

Tusen takk for detaljert tilbakemelding! :)

Legger merke til at oppbygningen på sangen jeg har lagt ut nå ikke er som den burde være . noterer det og begynner å arbeide med en gang!:)

takk skal du ha

Share this post


Link to post

Jeg synes ikke sangen din hadde funka som russelåt. Jeg sier ikke at den er dårlig, men den er ikke helt det jeg forbinder med russelåter. Det er som etcreature sier; enkle, catchy melodier fenger. Jeg anfebaler deg å høre gjennom noen av Hard Dance Mania albumene til Pulsedriver. Der kan du sikkert hente en del inspirasjon.

 

Eksempel på melodi jeg mener kunne passet i en typisk russelåt.

 

Share this post


Link to post

Jeg forstår det nå - at russelåter skiller seg ganske ut fra "vanlig" trance. Denne sangen var vel egentlig ikke ment som en russelåt, men heller som et eksperiment innen trance. Har fått mange gode tips. Takk for opplastning :)

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...