Gå til innhold

Bruke touchscreen fra PDA til noe?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Har googla litt rundt, men jeg finner ikke noe særlig informasjon om hvordan jeg kan få liv i et touchdisplay fra en PDA. Er et touchdisplay fra en Compaq Ipaq, og det jeg leter etter er en guide eller hva som helst som kan være til hjelp, for jeg vil gjerne finne ut hvordan jeg kan koble det til PC-en min. Planen var liksom å modde det i et par av brønnene i front på kabinettet mitt, og få det til å vise noe fancy greier.

 

Legger ved noen bilder av displayet og tilkoblingene det har, kan fikse bedre bilder hvis det skulle bli nødvendig.

 

Klikk for større versjon.

 

6680.jpeg

 

6681.jpeg

 

6683.jpeg

 

 

Håper noen kan hjelpe :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei

 

Prøv å finne ut hva slags display det er, TFT eller STN, 16, 18, 24-bit? og om det har onboard LCD controller.

 

Hvis den har LCD controller onboard så har den antakelig et parallet interface + kontrollsignaler eller serielt igrensesnitt for oppsett osv (SPI er ganske vanlig her). Det skulle ikke overraske meg om den har et slik da disse type display gir en løsning som bruker mindre strøm enn de som drives direkte.

 

En annen type er de uten integrert LCD controller. Da må du ha en ekstern brikke med LCD controller som driver LCD'et. Pga direkte driving brukes disse som regel mer strøm, men de passer også bedre hvis du f.eks skal vise video eller trenger å oppdatere hele bildet for hver frame.

 

Du må nesten finne ut hva slags display/interface som er brukt før du kommer noe lenger tror jeg.

 

Uansett hva slags type display det er så må du nok ha noe hardware for å koble det på PC'en din. En mikrokontroller ellr ligende som kan sture displayet og som har et interface mot PC (USB, serie port eller SMBus).

 

Interssant prosjekt så hvis du finner ut litt mer om displaet så skal jeg prøve å helpe litt :-)

 

-kristian

Endret av ksaether
Lenke til kommentar

Hei igjen, og takk for svar :)

 

Da vet jeg at det er et TFT-display (takk til Dr_VingTor!)

 

Etter hva jeg kan se på den pdf-en (jeg har ingen spesielt god peiling på elektronikk) så er det innebygd LCD-controller?

"• Built-in 4-bit digital interface circuitry"

 

Det står også (på side 32) noe om tilkoblinger:

"4)FPC-connector:FF02(JAE)

3)CCFL-connector:BHSR-02VS-1(JST)"

 

Så, da vet jeg det. Jeg er som sagt ingen elektriker, men hvis jeg vet hva jeg trenger av ekstra utstyr for å få dette til å fungere så skal det i hvert fall gjøres et godt forsøk. Søkte litt rundt på elfa.se, men jeg vet ikke om de har det jeg trenger, eller om jeg i det hele tatt søkte etter rette produktene.

Søkte i hvert fall etter både den FPC-connectoren og den CCFL-connectoren.

 

Har forresten resten av PDA-en også, den ligger i smådeler hjemme hos meg, så den kan jeg fikse bilder av, og plukke deler fra, hvis det skulle være nødvendig.

 

Det at det er et touchdisplay har forsåvidt ikke så mye å si, men det hadde vært veldig kult hvis det faktisk kunne ha reagert trykkfølsomt, men hovedmålet mitt er i grunn bare å få bilde på skjermen, og pakke det inn i fronten på maskina mi.

 

Og til slutt, hva slags kontroller det jeg trenger for å få den til å kommunisere med PC-en? Og hvor selges det eventuelt? Er litt i villrede, mye man må lære seg tydeligvis. :p

 

 

Uansett, takk for all hjelp så langt.

Lenke til kommentar

Problemet er at dersom det ikke finnes noen stardard for interfacing av slike display, så må du programmere hele shiten selv. Og med 90 pinner, så snakker vi ganske mye jobb.

Men kan du se om displayet er tilkoplet en eller annen stor IC i PDA'en ? Synes det virker rart å ha 50+ kontrollinjer dersom alle kontrollere er integrert på displayet. Ser heller ikke helt hvor dette med 4 bit interface kommer inn.

 

EDIT: Søker litt rundt på google, og finner dette.

http://www.tern.com/smart_tft.htm

EDIT2: Huffda, fæl pris.

Endret av NorthWave
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...